[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
آمار مقالات
تعداد دوره های نشریه: 14
تعداد شماره ها: 51
تعداد مشاهده ی مقالات: 1214595
تعداد دریافت (دانلود) مقالات: 494984

تعداد کل نویسندگان: 1985
نویسندگان غیر تکراری: 1508
نویسندگان تکراری: 477
درصد نویسندگان تکراری: 24

مقالات دریافت شده: 841
مقالات پذیرفته شده: 533
مقالات رد شده: 299
مقالات منتشر شده: 471

نرخ پذیرش: 63.38
نرخ رد: 35.55

میانگین دریافت تا پذیرش: 140 روز
میانگین دریافت تا اولین داوری: 6.2 روز
میانگین پذیرش تا انتشار: 355.5 روز

آمار تفکیکی سه سال اخیر:
مقالات دریافت شده: 94
مقالات پذیرفته شده: 69
مقالات رد شده: 16
مقالات منتشر شده: 36

نرخ پذیرش: 73.4
نرخ رد: 17.02

میانگین دریافت تا پذیرش: 75 روز
میانگین دریافت تا اولین داوری: 5.5 روز
میانگین پذیرش تا انتشار: 271.4 روز
____
..
:: دوره 19، شماره 1 - ( 1-1404 ) ::
جلد 19 شماره 1 صفحات 112-97 برگشت به فهرست نسخه ها
تاثیر خوراکی عصاره آبی-الکلی کاکوتی (Ziziphora clinopodioides) بر پارامترهای بیوشیمیایی سرم، آنزیم‌های کبدی و دفاع آنتی‌اکسیدانی بچه ماهی قزل‌آلای رنگین‌کمان (Oncorhynchus mykiss)
الهه اروجی1 ، مهدی شمسایی مهرجان1* ، هومن رجبی اسلامی1 ، عیسی شریف پور2
1-گروه شیلات، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران ، m.shamsaie@iau.ac.ir
2- مؤسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، تهران، ایران
چکیده:   (345 مشاهده)
       تأثیر سطوح مختلف عصاره آبی-الکلی کاکوتی (Ziziphora clinopodioides) بر شاخص‌های بیوشیمیایی سرم، آنزیم­های کبدی و دفاع آنتی اکسیدانی ماهی قزل­آلای رنگین‌کمان ارزیابی شد. ماهیان (450 عدد) با میانگین وزن اولیه 09/1±19/21 گرم در 15 مخزن توزیع و طی مدت 8 هفته با سطوح مختلف عصاره کاکوتی در پنج تیمار شامل: 0 (شاهد)، 5/0، 5/1، 3 و 5/4 درصد غذادهی شدند. نتایج نشان داد که مکمل سازی جیره با غلظت­های 3 و 5/4 درصد به طور معنی­داری سطح گلوکز، کلسترول و کورتیزول را کاهش داد (05/0>p). این در حالیست که بالاترین مقدار آلبومین در ماهیان تغذیه شده با دوز 5/4 درصد (18/0±95/1) ثبت شد که اختلاف معنی­داری را با سایر گروه­ها به جز 3 درصد نشان داد (05/0>p). بررسی آنزیم­های کبدی نشان داد که سطح آنزیم­های کبدی در پاسخ به جیره حاوی کاکوتی 3 درصد کاهش معنی­داری را نسبت به 5/0 درصد و گروه شاهد نشان داد. تجویز عصاره کاکوتی در تمام سطوح به جز 5/0 درصد فعالیت کاتالاز را ارتقا داد (05/0>p). از طرف دیگر، مکمل سازی جیره با کاکوتی 3 درصد منجر به بهبود معنی­دار در فعالیت آنزیم سوپراکسید دیسموتاز (U/ml 09/2±72/77) در مقایسه با ماهیان متعلق به گروه­های 5/1، 5/0 درصد و شاهد شد (05/0>p). همچنین مقدار مالون دی­آلدئید (nM/ml 25/0±70/2) و گلوتاتیون پراکسیداز (U/ml 08/0±38/0) تنها در گروه تغذیه شده با کاکوتی 3 درصد به طور معنی­داری تغییریافت (05/0>p). در مجموع، عصاره آبی الکلی کاکوتی در تیمار 3 درصد سبب بهبود متابولیت‌های بیوشیمیایی سرم و ظرفیت آنتی اکسیدانی در بچه ماهی قزل­آلای رنگین‌کمان شد.

 
واژه‌های کلیدی: قزل‌آلای رنگین‌کمان، آلبومین، آنزیم‌های کبدی، دفاع آنتی اکسیدان، مکمل‌های غذایی، گیاه دارویی
متن کامل [PDF 1107 kb]   (43 دریافت)    
نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1402/2/11 | پذیرش: 1402/3/10 | انتشار: 1404/1/10
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Oroji E, Shamsaie Mehrgan M, Rajabi Islami H, Sharifpour I. Dietary effect of Kakuti (Ziziphora clinopodioides) extract on serum biochemical parameters, liver enzymes activity and antioxidant defense of rainbow trout fry. JAD 2025; 19 (1) :97-112
URL: http://aqudev.liau.ac.ir/article-1-818-fa.html

اروجی1 الهه، شمسایی مهرجان1 مهدی، رجبی اسلامی1 هومن، شریف پور عیسی. تاثیر خوراکی عصاره آبی-الکلی کاکوتی (Ziziphora clinopodioides) بر پارامترهای بیوشیمیایی سرم، آنزیم‌های کبدی و دفاع آنتی‌اکسیدانی بچه ماهی قزل‌آلای رنگین‌کمان (Oncorhynchus mykiss). نشریه توسعه آبزی پروری. 1404; 19 (1) :97-112

URL: http://aqudev.liau.ac.ir/article-1-818-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 19، شماره 1 - ( 1-1404 ) برگشت به فهرست نسخه ها
نشریه توسعه آبزی پروری Journal of Aquaculture Development
Persian site map - English site map - Created in 0.17 seconds with 37 queries by YEKTAWEB 4704