[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 12، شماره 1 - ( 1-1397 ) ::
جلد 12 شماره 1 صفحات 89-98 برگشت به فهرست نسخه ها
اثرات به‌کارگیری عصاره هیدرو الکلی آنغوزه در جیره بر بیان ژن‌های مرتبط با دفاع آنتی‌اکسیدانی و رشد در ماهی گوره‌خری (Danio rerio)
فاطمه واحدی، رقیه صفری ، علی شعبانی، حسین حسینی فر، حامد کلنگی میاندره
گروه تکثیر و پرورش آبزیان، دانشکده شیلات و محیط زیست، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران
چکیده:   (241 مشاهده)

در این تحقیق تأثیر سطوح مختلف عصاره هیدرو الکلی آنغوزه (Ferula assafoetida) در جیره غذایی بر بیان ژن­های مرتبط با دفاع آنتی‌اکسیدانی (CAT و SOD) و رشد (IGF1 و GH) در ماهی گوره­خری (Danio rerio) بررسی شد. تعداد 600 قطعه بچه ماهی­ گوره­خری با میانگین وزنی حدود 01/0±3/0 گرم در 4 تیمار غذایی در 3 تکرار با جیره­ی غذایی پایه همراه با عصاره آنغوزه با دزهای 2%، 1% و 5/0% به مدت 8 هفته تغذیه شدند. سپس از کبد و مغز نمونه­برداری و استخراج RNA انجام ­شد. برای سنتز cDNA از کیت Reverse-Transcriptase  استفاده‌شده و cDNA حاصله با استفاده از پرایمرهای ژن­های مرتبط با رشد (IGF1 و GH) و آنتی‌اکسیدانی (CAT و SOD) و ژن بتا اکتین به­عنوان ژن رفرنس درReal Time PCR استفاده شد نتایج نشان داد که به‌کارگیری عصاره آنغوزه در جیره غذایی بیان ژن­های مرتبط با رشد (IGF1 و GH) و آنتی‌اکسیدانی(CAT و SOD) را نسبت به گروه شاهد افزایش داد و این افزایش بیان در تیمارها از روند وابسته به دز تبعیت می­کرد. به­­طوری­که بالاترین میزان بیان در تمامی ژن­های موردبررسی در تیمار 2% عصاره مشاهده شد. با توجه به افزایش بیان ژن­های مرتبط به نظر می­رسد استفاده از عصاره آنغوزه می­تواند در بهبود عملکرد سیستم  آنتی‌اکسیدانی  و رشد در ماهی گوره‌خری کمک نماید.
 

واژه‌های کلیدی: آنتی‌اکسیدان، رشد، ماهی گوره‌خری، آنغوزه
متن کامل [PDF 578 kb]   (118 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: ۱۳۹۶/۲/۱۸ | پذیرش: ۱۳۹۶/۳/۱۵ | انتشار: ۱۳۹۷/۳/۴
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA code


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Vahedi F, Safari R, Shabani A, Hoseinifar H, Kolangi Miandareh H. Effects of dietary administration of hydroalkohalic extract of ferula (Ferula assafoetida) on growth, antioxidant related genes expression in zebrafish (Danio rerio). 3. 2018; 12 (1) :89-98
URL: http://aqudev.liau.ac.ir/article-1-467-fa.html

واحدی فاطمه، صفری رقیه، شعبانی علی، حسینی فر حسین، کلنگی میاندره حامد. اثرات به‌کارگیری عصاره هیدرو الکلی آنغوزه در جیره بر بیان ژن‌های مرتبط با دفاع آنتی‌اکسیدانی و رشد در ماهی گوره‌خری (Danio rerio). نشریه توسعه آبزی پروری. 1397; 12 (1) :89-98

URL: http://aqudev.liau.ac.ir/article-1-467-fa.html



دوره 12، شماره 1 - ( 1-1397 ) برگشت به فهرست نسخه ها
نشریه توسعه آبزی پروری Journal of Aquaculture Development
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 30 queries by YEKTAWEB 3781