1- دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان گروه تکثیر و پرورش آبزیان، دانشکده شیلات و محیط زیست، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان ، fisheriessafari@yahoo.com
چکیده: (6224 مشاهده)
در این تحقیق تأثیر سطوح مختلف عصاره هیدرو الکلی آنغوزه (Ferula assafoetida) در جیره غذایی بر بیان ژنهای مرتبط با دفاع آنتیاکسیدانی (CAT و SOD) و رشد (IGF1 و GH) در ماهی گورهخری(Danio rerio) بررسی شد. تعداد 600 قطعه بچه ماهی گورهخریبا میانگین وزنی حدود 01/0±3/0 گرم در 4 تیمار غذایی در 3 تکرار با جیرهی غذایی پایه همراه با عصاره آنغوزه با دزهای 2%، 1% و 5/0% به مدت 8 هفته تغذیه شدند. سپس از کبد و مغز نمونهبرداری و استخراج RNAانجام شد. برای سنتز cDNA از کیت Reverse-Transcriptase استفادهشده و cDNAحاصله با استفاده از پرایمرهای ژنهای مرتبط با رشد (IGF1 و GH) و آنتیاکسیدانی (CAT و SOD) و ژن بتا اکتین بهعنوان ژن رفرنس درReal Time PCRاستفاده شد نتایج نشان داد که بهکارگیری عصاره آنغوزه در جیره غذایی بیان ژنهای مرتبط با رشد(IGF1 و GH) و آنتیاکسیدانی(CAT و SOD) را نسبت به گروه شاهد افزایش داد و این افزایش بیان در تیمارها از روند وابسته به دز تبعیت میکرد. بهطوریکه بالاترین میزان بیان در تمامی ژنهای موردبررسی در تیمار 2% عصاره مشاهده شد. با توجه به افزایش بیان ژنهای مرتبط به نظر میرسد استفاده از عصاره آنغوزه میتواند در بهبود عملکرد سیستم آنتیاکسیدانی و رشد در ماهی گورهخری کمک نماید.
Vahedi F, Safari R, Shabani A, Hoseinifar H, Kolangi Miandareh H. Effects of dietary administration of hydroalkohalic extract of ferula (Ferula assafoetida) on growth, antioxidant related genes expression in zebrafish (Danio rerio). JAD 2018; 12 (1) :89-98 URL: http://aqudev.liau.ac.ir/article-1-467-fa.html
واحدی فاطمه، صفری رقیه، شعبانی علی، حسینی فر حسین، کلنگی میاندره حامد. اثرات بهکارگیری عصاره هیدرو الکلی آنغوزه در جیره بر بیان ژنهای مرتبط با دفاع آنتیاکسیدانی و رشد در ماهی گورهخری (Danio rerio). نشریه توسعه آبزی پروری. 1397; 12 (1) :89-98