[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
آمار مقالات
تعداد دوره های نشریه: 14
تعداد شماره ها: 52
تعداد مشاهده ی مقالات: 1265147
تعداد دریافت (دانلود) مقالات: 507704

تعداد کل نویسندگان: 2022
نویسندگان غیر تکراری: 1544
نویسندگان تکراری: 478
درصد نویسندگان تکراری: 24

مقالات دریافت شده: 849
مقالات پذیرفته شده: 537
مقالات رد شده: 299
مقالات منتشر شده: 479

نرخ پذیرش: 63.25
نرخ رد: 35.22

میانگین دریافت تا پذیرش: 139 روز
میانگین دریافت تا اولین داوری: 6.2 روز
میانگین پذیرش تا انتشار: 353.7 روز

آمار تفکیکی سه سال اخیر:
مقالات دریافت شده: 100
مقالات پذیرفته شده: 72
مقالات رد شده: 15
مقالات منتشر شده: 43

نرخ پذیرش: 72
نرخ رد: 15

میانگین دریافت تا پذیرش: 71 روز
میانگین دریافت تا اولین داوری: 4.8 روز
میانگین پذیرش تا انتشار: 269.5 روز
____
..
:: دوره 12، شماره 1 - ( 1-1397 ) ::
جلد 12 شماره 1 صفحات 98-89 برگشت به فهرست نسخه ها
اثرات به‌کارگیری عصاره هیدرو الکلی آنغوزه در جیره بر بیان ژن‌های مرتبط با دفاع آنتی‌اکسیدانی و رشد در ماهی گوره‌خری (Danio rerio)
فاطمه واحدی1 ، رقیه صفری* ، علی شعبانی1 ، حسین حسینی فر1 ، حامد کلنگی میاندره1
1- دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
گروه تکثیر و پرورش آبزیان، دانشکده شیلات و محیط زیست، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان ، fisheriessafari@yahoo.com
چکیده:   (6224 مشاهده)

در این تحقیق تأثیر سطوح مختلف عصاره هیدرو الکلی آنغوزه (Ferula assafoetida) در جیره غذایی بر بیان ژن­های مرتبط با دفاع آنتی‌اکسیدانی (CAT و SOD) و رشد (IGF1 و GH) در ماهی گوره­خری (Danio rerio) بررسی شد. تعداد 600 قطعه بچه ماهی­ گوره­خری با میانگین وزنی حدود 01/0±3/0 گرم در 4 تیمار غذایی در 3 تکرار با جیره­ی غذایی پایه همراه با عصاره آنغوزه با دزهای 2%، 1% و 5/0% به مدت 8 هفته تغذیه شدند. سپس از کبد و مغز نمونه­برداری و استخراج RNA انجام ­شد. برای سنتز cDNA از کیت Reverse-Transcriptase  استفاده‌شده و cDNA حاصله با استفاده از پرایمرهای ژن­های مرتبط با رشد (IGF1 و GH) و آنتی‌اکسیدانی (CAT و SOD) و ژن بتا اکتین به­عنوان ژن رفرنس درReal Time PCR استفاده شد نتایج نشان داد که به‌کارگیری عصاره آنغوزه در جیره غذایی بیان ژن­های مرتبط با رشد (IGF1 و GH) و آنتی‌اکسیدانی(CAT و SOD) را نسبت به گروه شاهد افزایش داد و این افزایش بیان در تیمارها از روند وابسته به دز تبعیت می­کرد. به­­طوری­که بالاترین میزان بیان در تمامی ژن­های موردبررسی در تیمار 2% عصاره مشاهده شد. با توجه به افزایش بیان ژن­های مرتبط به نظر می­رسد استفاده از عصاره آنغوزه می­تواند در بهبود عملکرد سیستم  آنتی‌اکسیدانی  و رشد در ماهی گوره‌خری کمک نماید.
 

واژه‌های کلیدی: آنتی‌اکسیدان، رشد، ماهی گوره‌خری، آنغوزه
متن کامل [PDF 578 kb]   (935 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1396/2/18 | پذیرش: 1396/3/15 | انتشار: 1397/3/4
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Vahedi F, Safari R, Shabani A, Hoseinifar H, Kolangi Miandareh H. Effects of dietary administration of hydroalkohalic extract of ferula (Ferula assafoetida) on growth, antioxidant related genes expression in zebrafish (Danio rerio). JAD 2018; 12 (1) :89-98
URL: http://aqudev.liau.ac.ir/article-1-467-fa.html

واحدی فاطمه، صفری رقیه، شعبانی علی، حسینی فر حسین، کلنگی میاندره حامد. اثرات به‌کارگیری عصاره هیدرو الکلی آنغوزه در جیره بر بیان ژن‌های مرتبط با دفاع آنتی‌اکسیدانی و رشد در ماهی گوره‌خری (Danio rerio). نشریه توسعه آبزی پروری. 1397; 12 (1) :89-98

URL: http://aqudev.liau.ac.ir/article-1-467-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 12، شماره 1 - ( 1-1397 ) برگشت به فهرست نسخه ها
نشریه توسعه آبزی پروری Journal of Aquaculture Development
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4710