[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
آمار مقالات
تعداد دوره های نشریه: 14
تعداد شماره ها: 54
تعداد مشاهده ی مقالات: 1361096
تعداد دریافت (دانلود) مقالات: 543691

تعداد کل نویسندگان: 2063
نویسندگان غیر تکراری: 1589
نویسندگان تکراری: 474
درصد نویسندگان تکراری: 23

مقالات دریافت شده: 859
مقالات پذیرفته شده: 545
مقالات رد شده: 301
مقالات منتشر شده: 493

نرخ پذیرش: 63.45
نرخ رد: 35.04

میانگین دریافت تا پذیرش: 138 روز
میانگین دریافت تا اولین داوری: 6.1 روز
میانگین پذیرش تا انتشار: 354.8 روز

آمار تفکیکی سه سال اخیر:
مقالات دریافت شده: 107
مقالات پذیرفته شده: 78
مقالات رد شده: 16
مقالات منتشر شده: 55

نرخ پذیرش: 72.9
نرخ رد: 14.95

میانگین دریافت تا پذیرش: 75 روز
میانگین دریافت تا اولین داوری: 4.5 روز
میانگین پذیرش تا انتشار: 292.7 روز
____
..
:: دوره 19، شماره 4 - ( 10-1404 ) ::
جلد 19 شماره 4 صفحات 92-76 برگشت به فهرست نسخه ها
تأثیر سطوح مختلف آنزیم کمبو بر بیان نسبی ژن‌های GH و Ghrelin در کبد و معده بچه ماهی قزل‌آلای رنگین‌کمان (Oncorhynchus mykiss)
شیوا قربانی1 ، سکینه یگانه1* ، حسین اورجی1 ، ایوب فرهادی2
1-گروه شیلات، دانشکده شیلات و علوم دامی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ساری، ایران ، skyeganeh@gmail.com
2- گروه علوم دامی، دانشکده شیلات و علوم دامی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ساری، ایران
چکیده:   (65 مشاهده)
    جایگزینی پروتئینهای گیاهی با پودر ماهی مشکلاتی از قبیل کیفیت و میزان پروتئین در منابع گیاهی داشته و نسبت به پودر ماهی نامرغوبتر است، اما پروتئینهای گیاهی به دلیل قیمت پایین و قابلیت تهیه آسان نسبت به پودر ماهی در اولویت است. آنزیمهای تجاری به طور خاص ترکیبی از چندین آنزیم مختلف میباشد که بر روی انواع مختلف اجزا مواد غذایی مؤثر میباشند. هدف از انجام این تحقیق بررسی درصدهای مختلف آنزیم کمبو در جیرههای حاوی مقادیر مختلف سویا و اثرات آن بر بیان ژن های گرلین و رشد ماهی قزل­آلای رنگین­کمان (Oncorhynchus mykiss) بود. ماهیان با وزن اولیه تقریبی حدود 51/0 ± 87/12 گرم تهیه و به مدت ۲ هفته با شرایط آزمایش سازگار شدند. این آزمایش که شامل 8 تیمار و ۳ تکرار بود و برای هر تکرار ۱۶ قطعه ماهی در هر مخزن توزیع شد. از 8 جیره آزمایشی شامل تیمار یک: جایگزینی 5/22 (درصد) + صفر (گرم) (22.5S) آنزیم؛ تیمار دو: جایگزینی 5/22+1 گرم آنزیم (22.5S1E)؛ تیمار 3: جایگزینی 5/22+5/1 گرم آنزیم (22.5S1.5E)؛ تیمار چهار: جایگزینی 5/22+2 گرم آنزیم (22.5S2E)؛ تیمار پنج: جایگزینی 45+صفر آنزیم (45S)؛ تیمار شش: جایگزینی 45+1 گرم آنزیم (45S1E)؛ تیمار هفت: جایگزینی 45+5/1 گرم آنزیم (45S1.5E) و تیمار هشت: جایگزینی 45+2 گرم آنزیم (45S2E) مولتی استفاده شد. بیان ژن­های گرلین و رشد در معده و کبد ماهیان قزل­آلای رنگین­کمان انجام شد. اثر مستقل مولتی­آنزیم و آرد سویا بر فاکتور‌های بیان ژن هورمون رشد و بیان ژن هورمون گرلین اثر معنی‌دار داشت (05/0>p) ولی اثر متقابل این دو عامل اثر معنی‌داری را نشان نداند (05/0<p). مقادیر بیان ژن هورمون رشد و گرلین در کبد و معده لارو ماهیان قزل‌آلا رنگین‌کمان در تیمار S45 نسبت به تیمار S22.5 به طور معنی­داری کمتر بود (05/0>p). بیان ژن گرلین در کبد با افزودن آنزیم تا 2 گرم در کیلوگرم در سطح جایگزینی 5/22 سویا افزایش یافت (05/0>p). بیان ژن هورمون رشد در کبد با افزودن آنزیم تا 2 گرم در کیلوگرم جیره در سطح جایگزینی 5/22 سویا افزایش یافت (05/0>p). بیان ژن گرلین در معده با افزودن آنزیم تا 2 گرم در کیلوگرم در سطح جایگزینی 5/22 سویا افزایش یافت (05/0>p)، همچنین بیان ژن هورمون رشد در معده با افزودن آنزیم تا 2 گرم در کیلوگرم جیره در سطح جایگزینی 5/22 سویا افزایش یافت (05/0>p). نتایج مطالعه حاضر نشان داد که عملکرد بالای بیان ژن­های رشد و گرلین در کبد و معده در جیره حاوی کمپلکس آنزیم کمبو در سطوح بالای پودر ماهی همراه با 2 گرم مکمل آنزیم کمبو (تیمارS22.5E2) بدست آمد. بنابراین استفاده از مولتی‌آنزیم کمبو به میزان 2 گرم جهت افزایش درصد جایگزینی سویا در جیره ماهی قزل‌آلای رنگین‌کمان که منجر به بهبود فعالیت بیان ژن­های مورد بررسی گردید، پیشنهاد می‌شود.
واژه‌های کلیدی: مولتی‌آنزیم کمبو، هورمون رشد، هورمون گرلین، بیان ژن، Oncorhynchus mykiss
     
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1403/10/4 | پذیرش: 1403/10/16 | انتشار: 1404/10/10
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ghorbani1 S, Yeganeh1 S, Oraji1 H, Farhadi A. The effect of different levels of the enzyme combo on the relative expression of GH and Ghrelin genes in the liver and stomach of juvenile rainbow trout (Oncorhynchus mykiss). JAD 2025; 19 (4) :76-92
URL: http://aqudev.liau.ac.ir/article-1-877-fa.html

قربانی1 شیوا، یگانه1 سکینه، اورجی1 حسین، فرهادی ایوب. تأثیر سطوح مختلف آنزیم کمبو بر بیان نسبی ژن‌های GH و Ghrelin در کبد و معده بچه ماهی قزل‌آلای رنگین‌کمان (Oncorhynchus mykiss). نشریه توسعه آبزی پروری. 1404; 19 (4) :76-92

URL: http://aqudev.liau.ac.ir/article-1-877-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 19، شماره 4 - ( 10-1404 ) برگشت به فهرست نسخه ها
نشریه توسعه آبزی پروری Journal of Aquaculture Development
Persian site map - English site map - Created in 0.07 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4714