[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
آمار مقالات
تعداد دوره های نشریه: 14
تعداد شماره ها: 54
تعداد مشاهده ی مقالات: 1361096
تعداد دریافت (دانلود) مقالات: 543691

تعداد کل نویسندگان: 2063
نویسندگان غیر تکراری: 1589
نویسندگان تکراری: 474
درصد نویسندگان تکراری: 23

مقالات دریافت شده: 859
مقالات پذیرفته شده: 545
مقالات رد شده: 301
مقالات منتشر شده: 493

نرخ پذیرش: 63.45
نرخ رد: 35.04

میانگین دریافت تا پذیرش: 138 روز
میانگین دریافت تا اولین داوری: 6.1 روز
میانگین پذیرش تا انتشار: 354.8 روز

آمار تفکیکی سه سال اخیر:
مقالات دریافت شده: 107
مقالات پذیرفته شده: 78
مقالات رد شده: 16
مقالات منتشر شده: 55

نرخ پذیرش: 72.9
نرخ رد: 14.95

میانگین دریافت تا پذیرش: 75 روز
میانگین دریافت تا اولین داوری: 4.5 روز
میانگین پذیرش تا انتشار: 292.7 روز
____
..
:: دوره 19، شماره 4 - ( 10-1404 ) ::
جلد 19 شماره 4 صفحات 59-39 برگشت به فهرست نسخه ها
اثر ویتامین C جیره بر شاخص‌های بیوشیمیایی و ایمنی مولدین ماهی طلایی (Carassius auratus) در مواجهه با استرس دستکاری
سمیه طاهری1 ، میرمسعود سجادی1 ، بهرام فلاحتکار1* ، رقیه صفری2
1-گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه گیلان، صومعه سرا، ایران ، Falahatkar@guilan.ac.ir
2- گروه شیلات، دانشکده شیلات و محیط زیست، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران
چکیده:   (70 مشاهده)
     مطالعه حاضر به منظور تعیین اثرات ویتامین C بر شاخص­های بیوشیمیایی، فعالیت آنزیم­های پلاسمایی کبد و ایمنی ناشی از استرس دستکاری در مولدین ماهی طلایی (Carassius auratus) انجام شد. تعداد 120 عدد مولد ماده با میانگین وزنی g 29/±1 00/90 در چهار تیمار (با سه تکرار) توزیع شده و مدت زمان دوره تغذیه­ای نیز 8 هفته در نظرگرفته شد. تیمارها شامل ماهیان بدون استرس دستکاری و تغذیه شده با جیره بدون ویتامین C (S-C-)، ماهیان بدون استرس دستکاری و تغذیه شده با جیره حاوی ویتامین C (S-C+)، ماهیان تحت استرس تغذیه شده با جیره بدون ویتامین C (صفر میلی­گرم بر کیلوگرم) (S+C-) و ماهیان تحت استرس تغذیه شده با جیره حاوی ویتامین C (1000 میلی­گرم بر کیلوگرم) (S+C+) بودند. مولدین در تیمارهای تحت استرس، روزانه 1 دقیقه به ‌وسیله ساچوک تعقیب و صید شده و 1 دقیقه نیز در معرض هوا قرارگرفتند. در انتهای دوره، شاخص­های بیوشیمیایی و ایمنی­شناسی خون ماهیان سنجیده شد. تفاوت معنی‌داری در اثر متقابل ویتامین C و استرس بر شاخص­های بیوشیمیایی و ایمنی در تیمارهای مختلف مشاهده شد (05/0p<)؛ به طوری که، استرس موجب افزایش معنی­دار برخی شاخص­های بیوشیمیایی همانند کلسترول، تری­گلیسرید، کورتیزول، گلوکز و سطح آنزیم­های پلاسمایی کبد در تیمار S+C- شد (05/0p<). ویتامین C با کاهش معنی­دار شاخص­های بیوشیمیایی در تیمار S-C+  همراه بود (05/0p<). استرس باعث کاهش معنی­دار شاخص­های ایمنی در تیمار S+C- شد (05/0p<). ویتامین C، از طرف دیگر، افزایش پارامترهای ایمنی در تیمار S-C+  را به دنبال داشته (05/0p<) و در تیمار S+C+ موجب بهبود پارامترهای ایمنی در شرایط استرس گردید (05/0p<). به­طور کلی، نتایج مطالعه حاضر نشان داد که ویتامین C جیره می­تواند به عنوان یک محرک قوی برای بهبود سیستم ایمنی و کاهش اثر شاخص‌های استرسی در مولدین ماهی طلایی عمل کند.
واژه‌های کلیدی: تغذیه، تنش، مولد، آسکوربیک اسید، گلدفیش
     
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1403/1/7 | پذیرش: 1403/11/9 | انتشار: 1404/10/10
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Taheri1 S, Sajjadi1 M, Falahatkar1 B, Safari R. Effects of dietary vitamin C on the biochemical and immune parameters of goldfish (Carassius auratus) breeders in response to handling stress. JAD 2025; 19 (4) :39-59
URL: http://aqudev.liau.ac.ir/article-1-844-fa.html

طاهری1 سمیه، سجادی1 میرمسعود، فلاحتکار1 بهرام، صفری رقیه. اثر ویتامین C جیره بر شاخص‌های بیوشیمیایی و ایمنی مولدین ماهی طلایی (Carassius auratus) در مواجهه با استرس دستکاری. نشریه توسعه آبزی پروری. 1404; 19 (4) :39-59

URL: http://aqudev.liau.ac.ir/article-1-844-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 19، شماره 4 - ( 10-1404 ) برگشت به فهرست نسخه ها
نشریه توسعه آبزی پروری Journal of Aquaculture Development
Persian site map - English site map - Created in 0.07 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4714