[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
آمار مقالات
تعداد دوره های نشریه: 13
تعداد شماره ها: 50
تعداد مشاهده ی مقالات: 1064808
تعداد دریافت (دانلود) مقالات: 458734

تعداد کل نویسندگان: 1909
نویسندگان غیر تکراری: 1454
نویسندگان تکراری: 455
درصد نویسندگان تکراری: 24

مقالات دریافت شده: 824
مقالات پذیرفته شده: 512
مقالات رد شده: 298
مقالات منتشر شده: 465

نرخ پذیرش: 62.14
نرخ رد: 36.17

میانگین دریافت تا پذیرش: 143 روز
میانگین دریافت تا اولین داوری: 6.4 روز
میانگین پذیرش تا انتشار: 356.2 روز

آمار تفکیکی سه سال اخیر:
مقالات دریافت شده: 87
مقالات پذیرفته شده: 55
مقالات رد شده: 18
مقالات منتشر شده: 37

نرخ پذیرش: 63.22
نرخ رد: 20.69

میانگین دریافت تا پذیرش: 76 روز
میانگین دریافت تا اولین داوری: 7.1 روز
میانگین پذیرش تا انتشار: 303.3 روز
____
..
:: دوره 18، شماره 4 - ( 9-1403 ) ::
جلد 18 شماره 4 صفحات 44-24 برگشت به فهرست نسخه ها
تغییرات رشد، آنزیم‌های گوارشی، فلور باکتریایی روده و پارامتر‌های خونی ماهی قزل‌آلای رنگین‌کمان(Oncorhynchus mykiss) تغذیه شده با نانو عصاره گیاه فراسیون سفید (Marrubium vulgare) و پروبیوتیک
راحله میرزایی ، فرید فیروزبخش* ، حسین اورجی
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
چکیده:   (332 مشاهده)
       این مطالعه با هدف بررسی تغییرات رشد، آنزیم‌های گوارشی، فلور باکتریایی روده و پارامتر‌های خونی ماهی قزل­آلای رنگین­کمان (Oncorhynchus mykiss) تغذیه شده با نانو عصاره گیاه فراسیون سفید (Marrubium vulgare) و پروبیوتیک لاکتوباسیلوس پلانتاروم (lactobacillus plantarum) و باسیلوس سابتیلیس (Bacillus subtilis) انجام­گردید. برای این طرح ماهیان قزل­آلای رنگین­کمان با میانگین وزن متوسط 2/0±66/8 گرم به مدت 8 هفته در چهار تیمار (تیمارشاهد: بدون نانو عصاره گیاه و پروبیوتیک، تیمار2: 400 میلی­گرم نانو عصاره گیاه و 1 گرم پروبیوتیک ، تیمار3: 800 میلی­گرم نانو عصاره گیاه و 1 گرم پروبیوتیک و تیمار4: 1 گرم پروبیوتیک با نسبت مساوی از لاکتوباسیلوس پلانتاروم و باسیلوس سابتیلیس) در هرکیلوگرم از جیره غذایی در 12 تانک به تعداد 20 قطعه، مورد آزمایش قرارگرفتند. در پایان دوره علاوه بر وزن ماهیان، ترکیبات لاشه شامل رطوبت، پروتئین، چربی و خاکستر اندازه­گیری شد. همچنین به منظور سنجش فاکتورهای بیوشیمیایی خون و آنزیم­های کبدی از ماهیان در پایان دوره خونگیری انجام شد. طبق نتایج وزن نهایی، کارایی پروتئین و درصد بازماندگی در تیمار2 بیشترین مقدار را نسبت به سایر تیمارها داشت. همچنین، تیمار 3 دارای بیشترین ضریب تبدیل غذایی نسبت به سایر تیمارها بود اما تیمار 2 کمترین مقدار ضریب تبدیل غذایی را در بین تیمارها نشان داد.گلبول قرمز،گلبول سفید، هموگلوبین، هماتوکریت در تیمار 2 به طور معنی­داری افزایش یافتند (05/0>p). میزان گلوکز، تری­گلیسرید، پروتئین کل و میزان آنزیم­های کبدی AST، ALT و ALP گروه­های مختلف تیماری ماهیان، اختلاف معنی­داری را با یکدیگر نشان دادند (05/0>p) و همچنین میزان آن در تیمارها نسبت به گروه شاهد کمتر بود. آنزیم آمیلاز تحت تاثیر سطوح پروبیوتیک و نانو عصاره گیاه ارتقا یافت و بیشترین میزان مربوط به تیمار 2 بود. آنزیم تریپسین و کیموتریپسین در تیمارهای 2 و 3 اختلاف معنی­داری را با تیمار شاهد نشان دادند (05/0>p). نتایج این تحقیق نشان داد که 400 میلی­گرم  نانو عصاره گیاه فراسیون در هرکیلوگرم غذا و پروبیوتیک به عنوان یک مکمل غذایی می­تواند اثر مثبتی روی فاکتورهای رشد و شاخص­های بیوشیمیایی خون ماهی قزل­آلای  رنگین­کمان داشته باشد.   
واژه‌های کلیدی: فراسیون سفید، قزل‌آلای رنگین‌کمان، پروبیوتیک، نانو عصاره
متن کامل [PDF 404 kb]   (118 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1402/7/16 | پذیرش: 1402/10/2 | انتشار: 1403/9/1
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mirzaie R, Firouzbakhsh F, oraji H. A survey of changes on growth, digestive enzymes, intestine bacterial flora and hematological parameters of rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) fed with a nano capsule of Marrubium vulgare and probiotic. JAD 2024; 18 (4) :24-44
URL: http://aqudev.liau.ac.ir/article-1-829-fa.html

میرزایی راحله، فیروزبخش فرید، اورجی حسین. تغییرات رشد، آنزیم‌های گوارشی، فلور باکتریایی روده و پارامتر‌های خونی ماهی قزل‌آلای رنگین‌کمان(Oncorhynchus mykiss) تغذیه شده با نانو عصاره گیاه فراسیون سفید (Marrubium vulgare) و پروبیوتیک. نشریه توسعه آبزی پروری. 1403; 18 (4) :24-44

URL: http://aqudev.liau.ac.ir/article-1-829-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 18، شماره 4 - ( 9-1403 ) برگشت به فهرست نسخه ها
نشریه توسعه آبزی پروری Journal of Aquaculture Development
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4660