آئروموناس هیدروفیلا یکی از باکتری های مهم و شایع در امر پرورش ماهیان میباشد که متاسفانه شیوع و گسترش آن منجر به افزایش مصرف آنتی بیوتیک در تولید آبزیان شده است. لذا در مطالعه حاضر به منظور ارائه راحل و افزایش ایمنی در ماهی قزل آلای رنگین کمان، به 4 گروه 20 تایی از ماهیان با 3 تکرار برای هر گروه باکتری زنده و باکتری کشته شده آئروموناس هیدروفیلا به سه روش حرارت، فرمالین و UVبصورت تزریق درون صفاقی با غلظت 10 به نمای 5 سلول در میلی لیتر به ماهی معرفی شد. براساس نتایج، آنتی ژن باکتری کشته شده به روش فرمالین و UVموجب افزایش گلبول های سفید (05/0˂P) و حفظ گلبول های قرمز شده است. همچنین سطح ایمنوگلوبین نوع Mو کمپلمان 3و 4 در این دو گروه نسبت به گروهی که در معرض باکتری زنده و باکتری کشته شده به روش حرارت قرار داشتند، شرایط بهتری داشت. لذا براساس نتایج با استفاده از باکتریهای کشته شده آئروموناس هیدرو فیلا به روش فرمالین و UVمیتوان انتظار افزایش ایمنی ماهی را داشت.
Mohammadi Fotami T, Changizi R, Hosseinifard M, Khara H, Safari R. Comparison of the effect of using killed Aeromonas hydrophila bacteria by three methods: heat, formalin and ultraviolet light on survival rate and immune factors in rainbow trout (Oncorhynchus mykiss). JAD 2021; 15 (3) :101-109 URL: http://aqudev.liau.ac.ir/article-1-712-fa.html
محمدی فوتمی تقی، چنگیزی رضا، حسینی فرد مهدی، خارا حسین، صفری رضا. مقایسه اثر استفاده از باکتری کشته شده آئروموناس هیدروفیلا به سه روش حرارت، فرمالین و اشعه ماوراءبنفش بر میزان بقاء، برخی از فاکتورهای خونی و ایمنی در ماهی قزلآلای رنگینکمان (Oncorhynchus mykiss). نشریه توسعه آبزی پروری. 1400; 15 (3) :101-109