[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
آمار مقالات
تعداد دوره های نشریه: 13
تعداد شماره ها: 50
تعداد مشاهده ی مقالات: 1022308
تعداد دریافت (دانلود) مقالات: 445108

تعداد کل نویسندگان: 1894
نویسندگان غیر تکراری: 1447
نویسندگان تکراری: 447
درصد نویسندگان تکراری: 24

مقالات دریافت شده: 813
مقالات پذیرفته شده: 506
مقالات رد شده: 296
مقالات منتشر شده: 465

نرخ پذیرش: 62.24
نرخ رد: 36.41

میانگین دریافت تا پذیرش: 145 روز
میانگین دریافت تا اولین داوری: 6.4 روز
میانگین پذیرش تا انتشار: 356.2 روز

آمار تفکیکی سه سال اخیر:
مقالات دریافت شده: 86
مقالات پذیرفته شده: 55
مقالات رد شده: 20
مقالات منتشر شده: 43

نرخ پذیرش: 63.95
نرخ رد: 23.26

میانگین دریافت تا پذیرش: 85 روز
میانگین دریافت تا اولین داوری: 7 روز
میانگین پذیرش تا انتشار: 326.9 روز
____
..
:: دوره 18، شماره 1 - ( 1-1403 ) ::
جلد 18 شماره 1 صفحات 99-89 برگشت به فهرست نسخه ها
اثرات تغذیه‌ای عصاره گیاه گزنه (Utrica dioica) بر پاسخ ایمنی موکوس و بیان ژن مربوط به ایمنی TNF-alfa در ماهی قرمز (Carassius auratus)
شبنم نژادمقدم* ، محمدرضا ایمانپور ، ولی اله جعفری ، رقیه صفری
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
چکیده:   (778 مشاهده)

      با توجه به اثرات محر­ک­های ایمنی گیاهی بر واکنش ایمنی غیراختصاصی آبزیان، این مطالعه با هدف بررسی اثرات ­عصاره گیاه گزنه (Utrica dioica) بر شاخص­های ایمنی موکوس (لیزوزیم، ایمنوگلوبولین­کل و پروتئاز) و همچنین بیان ژن مرتبط با ایمنی TNF-alfa در لارو ماهی قرمز (Carassius auratus) صورت پذیرفت. تعداد 180 قطعه لارو ماهی با میانگین وزنی  014/0± 192/0گرم در 3 تیمار آزمایشی و هر تیمار با 2 تکرار شامل تیمار شاهد (جیره غذایی بدون عصاره)، تیمارهای با جیره غذایی حاوی عصاره (2 و 4 گرم در کیلوگرم غذا) به صورت تصادفی در آکواریوم­های پرورش تقسیم و به مدت 6 ماه مورد تغذیه قرارگرفتند. ارزیابی شاخص­های ایمنی موکوس، فعالیت لیزوزیم و آنزیم پروتئاز موجود در موکوس در ماهیان تغذیه­شده با 4 گرم عصاره گزنه در مقایسه با شاهد و تغذیه­شده با 2 گرم عصاره تفاوت معنی­داری نشان داد (05/0˂p). در مقایسه میزان توتال ایمنوگلوبولین­ درماهیان تغذیه­شده با عصاره گزنه با گروه شاهد اختلاف معنی­داری مشاهده نشد (05/0<p). داده های بیان ژن اختلاف معنی­دار در میزان بیان ژن TNF-alfa در ماهیان تغذیه شده با عصاره گزنه در مقایسه با گروه کنترل با یک روند وابسته به دوز را نشان داد (05/0˂p) و با افزایش سطح عصاره در جیره غذایی مقدار نسبی بیان ژن افزایش یافت. براساس نتایج این تحقیق و عصاره گزنه در بهبود شاخص­های ایمنی موکوسی و بیان ژن ایمنی در ماهی قرمز به عنوان یک مکمل غذایی در بهبود عملکرد سیستم ایمنی غیر اختصاصی ماهی قرمز پیشنهاد می­شود.

واژه‌های کلیدی: گزنه، ماهی قرمز، ایمنی موکوسی، بیان ژن ایمنی
متن کامل [PDF 392 kb]   (128 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1396/3/20 | پذیرش: 1396/6/7 | انتشار: 1403/1/10
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Nezhad Moghadam S, Imanpoor M R, Jafari V. Effect of (Utrica dioica) hydroalcohalic extract on mucosal immune response and immune related (TNF-alfa) gene expression in goldfish. JAD 2024; 18 (1) :89-99
URL: http://aqudev.liau.ac.ir/article-1-480-fa.html

نژادمقدم شبنم، ایمانپور محمدرضا، جعفری ولی اله، صفری رقیه. اثرات تغذیه‌ای عصاره گیاه گزنه (Utrica dioica) بر پاسخ ایمنی موکوس و بیان ژن مربوط به ایمنی TNF-alfa در ماهی قرمز (Carassius auratus). نشریه توسعه آبزی پروری. 1403; 18 (1) :89-99

URL: http://aqudev.liau.ac.ir/article-1-480-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 18، شماره 1 - ( 1-1403 ) برگشت به فهرست نسخه ها
نشریه توسعه آبزی پروری Journal of Aquaculture Development
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4660