1- گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی ، دانشگاه شهرکرد، شهرکرد، ایران، صندوق پستی:115 دانشگاه شهرکرد، گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی ، دانشگاه شهرکرد، شهرکرد، ایران، صندوق پستی:115 ، soltaniz99@yahoo.com 3- دانشکده دامپزشکی
چکیده: (2735 مشاهده)
گیاهان به دلیل عوارض جانبی کمتر میتوانند بهعنوان یک جانشین مناسب داروهای شیمیایی ازجمله آنتیبیوتیکها در نظر گرفته شوند باشند. گیاه کرفس کوهی یکی از گیاهان تغذیهای، مرتعی و بومی ایران همراه با اثرات ضد باکتریایی است. مطالعه حاضر باهدف مقایسه اثر ضد باکتریایی عصاره اتانولی گیاه کرفس کوهی با آنتیبیوتیکهای اریترومایسین و آنروفلوکساسین علیه 4 جدایه استرپتوکوکوس اینیایی جداسازی شده از ماهی قزلآلای رنگینکمان انجام شد.بدین منظور ابتدا تیمارها با سه تکرار در غلظتهای مختلف 100، 50، 25، 5/12 و 25/6 میکروگرم بر میکرو لیتر عصاره طراحی گردید. سپس برای تعیین قدرت ضد باکتریایی عصارهها از روش چاهک گذاری (Well Diffusion) استفاده گردید و با قرار دادن دیسکهای آنتیبیوتیک اریترومایسین و آنروفلوکساسین در محیط کشت مولر هینتون حاوی باکتری قطر هاله عدم رشد باکتری اندازهگیری شد. اطلاعات جمعآوریشده با استفاده از آزمونهای آنالیز واریانس یکطرفه و در سطح معنیداری 05/0 p≤ مورد تجزیهوتحلیل آماری قرار گرفتند.نتایج مطالعه نشان داد که عصاره اتانولی کرفس کوهی در غلظتهای 25/6 و 5/12 میکروگرم بر میکرو لیتر هیچ اثری بر باکتریهای موردمطالعه نداشت. همچنین در باکتریهای 3 و 4 علاوه بر غلظتهای 25/6 و 5/12 در غلظتهای 25 میکروگرم بر میکرو لیتر عصاره کرفس نیز هاله عدم رشد مشاهده نشد. بیشترین قطر هاله عدم رشد به ترتیب در باکتریهای 1، 2، 4، 3 با میانگین قطر هاله عدم رشد، 33/19، 33/19، 67/18 و 33/15 میلیمتر اندازهگیری شد که اختلاف معناداری رابین غلظتهای مختلف نشان داد (05/0> P).
Pirali khirabadei E, Soltani nejad Z, Neamatollahi A, Nekokah F. Comparison of the Antimicrobial Activity of ethanol Extract of Celery (Kelussia odoratissima) with common antibiotics used in Rainbow trout farms. JAD 2018; 12 (2) :27-36 URL: http://aqudev.liau.ac.ir/article-1-376-fa.html
پیرعلی خیرآبادی اسماعیل، سلطانی نژاد زهرا، نعمت اللهی امین، نیکوخواه فرزانه. مقایسه اثر ضد باکتریایی عصاره گیاه کرفس کوهی (Kelussia odoratissima)
با آنتیبیوتیکهای رایج مصرفی در پرورش ماهی قزلآلای رنگینکمان (Oncorhynchus mykiss)
. نشریه توسعه آبزی پروری. 1397; 12 (2) :27-36