[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 16، شماره 2 - ( 5-1401 ) ::
جلد 16 شماره 2 صفحات 87-77 برگشت به فهرست نسخه ها
تأثیر افزودن اکالیپتوس (Eucalyptus globules) و آویشن شیرازی (Zataria multiflora) به جیره غذایی بچه ماهیان قزل‌آلای رنگین‌کمان (Oncorhynchus mykiss) بر شاخص‌های رشد، بقا و فلور میکروبی روده
معصومه حاجی پور*، عباسعلی زمینی، علیرضا ولی پور
دانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان
چکیده:   (176 مشاهده)
ارزان بودن داروهای گیاهی، عدم ایجاد عوارض جانبی برای ماهی، انسان و محیط زیست، مشوقی برای مصرف آنها در پرورش ماهی است. هدف از این تحقیق افزودن اسانس دو گیاه دارویی اکالیپتوس (Eucalyptus globules) و آویشن شیرازی (Zataria multiflora) به جیره غذایی و بررسی تاثیرات آنها بر شاخص­های رشد، بقا و فلور میکروبی روده در بچه ماهیان قزل­آلای رنگین­کمان (Oncorhynchus mykiss) بود. جهت انجام این تحقیق 180 عدد ماهی با میانگین وزنی 27/5 گرم در قالب طرح کاملا تصادفی به 6 تیمار آزمایشی (هر تیمار دارای 3 تکرار) شامل تیمار شاهد (بدون استفاده از اسانس اکالیپتوس و آویشن)، تیمار 1 (5/0 گرم اسانس آویشن در 1 کیلوگرم غذا) ، تیمار 2 (1 ­گرم اسانس آویشن در 1 کیلوگرم غذا) ، تیمار 3 (5/0 گرم اسانس آویشن و 5/0 ­گرم اسانس اکالیپتوس به صورت ترکیبی در 1 کیلوگرم غذا) ، تیمار 4 (اسفاده از 5/0  ­گرم اسانس اکالیپتوس در 1 کیلوگرم غذا) و تیمار 5 (1 ­گرم اسانس اکالیپتوس در 1 کیلوگرم غذا) تقسیم شده و به مدت 8 هفته در ایستگاه تحقیقات شیلاتی سفیدرود با جیره­های آزمایشی تغذیه شدند. در پایان دوره فاکتورهای رشد ماهیان در تیمارهای مختلف بررسی­. همچنین آزمایشات کشت میکروبی روده در محیط کشت TSA برای باکتری‌های هوازی و بی هوازی اختیاری در دمای 20 درجه سانتی­گراد به مدت 3 تا 5 روز و سپس شمارش باکتریها براساس CFU انجام و داده ها با کمک نرم افزارهای آماری تجزیه و تحلیل شدند. بر اساس نتایج اسانس آویشن با دوز 5/0 گرم در 1 کیلوگرم جیره غذایی باعث افزایش شاخص­های رشد و بازماندگی و بهبود ضریب تبدیل غذایی­گردید (05/0>p). بیشترین درصد بازماندگی نیز در این تیمار دیده شد (05/0<(p. فراوانی باکتری‌های کل در روده به ترتیب در تیمارهای 1، 3 و 4 کمتر از شاهد بود (05/0>p). به طور کلی نتایج این تحقیق بیان می­کنند که استفاده از اسانس­های گیاهی به عنوان افزودنی­های غذایی می­تواند در تولید ماهی سودمند باشد.

واژه‌های کلیدی: قزل‌آلای رنگین‌کمان (Oncorhynchus mykiss)، اکالیپتوس، آویشن شیرازی، شاخص‌های رشد، فلور میکروبی روده
متن کامل [PDF 382 kb]   (58 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1398/2/23 | پذیرش: 1399/10/7 | انتشار: 1401/5/1
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Hajipour M, Zamini A, Valipour A. The study of the effects of adding Eucalyptus (Eucalyptus globules) and Thyme (Zataria multiflora) to juvenile Rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) diet on growth factors and intestinal microflora. JAD 2022; 16 (2) :77-87
URL: http://aqudev.liau.ac.ir/article-1-637-fa.html

حاجی پور معصومه، زمینی عباسعلی، ولی پور علیرضا. تأثیر افزودن اکالیپتوس (Eucalyptus globules) و آویشن شیرازی (Zataria multiflora) به جیره غذایی بچه ماهیان قزل‌آلای رنگین‌کمان (Oncorhynchus mykiss) بر شاخص‌های رشد، بقا و فلور میکروبی روده. نشریه توسعه آبزی پروری 1401; 16 (2) :87-77

URL: http://aqudev.liau.ac.ir/article-1-637-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 16، شماره 2 - ( 5-1401 ) برگشت به فهرست نسخه ها
نشریه توسعه آبزی پروری Journal of Aquaculture Development
Persian site map - English site map - Created in 0.04 seconds with 30 queries by YEKTAWEB 4509