[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 16، شماره 2 - ( 5-1401 ) ::
جلد 16 شماره 2 صفحات 87-77 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی تأثیرات اضافه نمودن اکالیپتوس (Eucalyptus globules) و آویشن شیرازی(Zataria multiflora) به جیره غذایی بچه ماهیان قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) بر شاخص های رشد و بقا و فلور میکروبی روده
معصومه حاجی پور*، عباسعلی زمینی، علیرضا ولی پور
دانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان
چکیده:   (44 مشاهده)
مطالعات انجام گرفته پیرامون تأثیر گیاهان دارویی بر تقویت و تحریک دستگاه ایمنی آبزیان علیه عوامل بیماری زا نشان دهنده اثرات قابل توجه گیاهان دارویی در این زمینه می باشد. ارزان بودن داروهای گیاهی، عدم ایجاد عوارض جانبی برای ماهی، انسان و محیط زیست، مشوقی برای مصرف آنها در پرورش ماهی است. هدف از این تحقیق افزودن اسانس دو گیاه دارویی اکالیپتوس (Eucalyptus globules) و آویشن شیرازی(Zataria multiflora) به جیره ی غذایی و بررسی تاثیرات آنها بر شاخص های رشد و بقا و فلور میکروبی روده در بچه ماهیان قزل آلای رنگین کمان Oncorhynchus mykiss)) می باشد. جهت انجام این تحقیق 180 عدد ماهی با میانگین وزنی 27/5 گرم در قالب طرح کاملا تصادفی به 6 گروه آزمایشی (هر گروه دارای 3 تکرار) شامل شاهد(بدون استفاده از اسانس اکالیپتوس و آویشن)، تیمار 1 (استفاده از 500 میلی گرم اسانس آویشن در 1 کیلوگرم غذا) ، تیمار 2(استفاده از 1000 میلی گرم اسانس آویشن در 1 کیلوگرم غذا) ، تیمار 3 (استفاده از 500 میلی گرم اسانس آویشن و 500 میلی گرم اسانس اکالیپتوس به صورت ترکیبی در 1 کیلوگرم غذا) ، تیمار 4(استفاده از 500 میلی گرم اسانس اکالیپتوس در 1 کیلوگرم غذا) و تیمار 5(استفاده از 1000 میلی گرم اسانس اکالیپتوس در 1 کیلوگرم غذا) تقسیم شده و به مدت 8 هفته در ایستگاه تحقیقات شیلاتی سفیدرود با جیره های آزمایشی تغذیه شدند. در پایان دوره فاکتورهای رشد شامل درصد افزایش وزن بدن (PBWI)، ضریب تبدیل غذایی (FCR)، نرخ رشد روزانه (GR)، نرخ رشد ویژه (SGR)، ضریب چاقی (K) و بررسی میزان زنده مانی (SR%) ماهیان در تیمارهای مختلف آزمایش و شاهد بررسی شدند. همچنین آزمایشات کشت میکروبی روده در محیط کشت TSA برای باکتری‌های هوازی و بی هوازی اختیاری در دمای 20 درجه سانتی گراد به مدت 3 تا 5 روز و سپس شمارش باکتریها بر اساس CFU انجام و داده ها با کمک نرم افزارهای آماری آنالیز و ارزیابی شدند. بر اساس نتایج اسانس آویشن با دوز g 5/0 در kg 1 جیره غذایی باعث افزایش شاخص های رشد و بازماندگی و بهبود ضریب تبدیل غذایی گردید(05/0>p). بیشترین درصد بازماندگی نیز در این تیمار دیده شد(05/0<(p. فراوانی باکتری‌های کل در روده به ترتیب در تیمارهای اکالیپتوس 1، اکالیپتوس 5/0، تیمار ترکیبی و آویشن 1 کمتر از آویشن 5/0 و شاهد بود (05/0>p). به نظر می‌رسد که با افزایش مقدار اکالیپتوس فراوانی باکتری‌های کل روده بچه ماهیان کاهش و ایمنی آن‌ها افزایش یافته است.به طور کلی نتایج این تحقیق بیان میکنند که استفاده از اسانس های گیاهی به عنوان افزودنی های غذایی می تواند در تولید ماهی سودمند بوده و قابل پیشنهاد به پرورش دهندگان و تهیه کنندگان غذای ماهی می باشد.


واژه‌های کلیدی: قزل آلای رنگین کمان(Oncorhynchus mykiss)، اسانس اکالیپتوس، اسانس آویشن شیرازی، شاخص های رشد، فلور میکروبی روده
     
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1398/2/23 | پذیرش: 1399/10/7 | انتشار: 1401/5/1
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Hajipour M, Zamini A, Valipour A. The study of the effects of adding Eucalyptus (Eucalyptus globules) and Thyme (Zataria multiflora) to juvenile Rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) diet on growth factors and intestinal microflora. JAD. 2022; 16 (2) :77-87
URL: http://aqudev.liau.ac.ir/article-1-637-fa.html

حاجی پور معصومه، زمینی عباسعلی، ولی پور علیرضا. بررسی تأثیرات اضافه نمودن اکالیپتوس (Eucalyptus globules) و آویشن شیرازی(Zataria multiflora) به جیره غذایی بچه ماهیان قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) بر شاخص های رشد و بقا و فلور میکروبی روده. نشریه توسعه آبزی پروری. 1401; 16 (2) :87-77

URL: http://aqudev.liau.ac.ir/article-1-637-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 16، شماره 2 - ( 5-1401 ) برگشت به فهرست نسخه ها
نشریه توسعه آبزی پروری Journal of Aquaculture Development
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 30 queries by YEKTAWEB 4422