مقاومتهای دارویی روز افزون علیه باکتریهای بیماریزا و افزایش دوز مصرفی داروهای متداول از یکسو و افزایش عوارض جانبی ناشی از استفاده از این داروها از سوی دیگر، موجب شده است تا در سالهای اخیر بیشترین توجه به عواملی یا پایه طبیعی مانند گیاهان دارویی معطوف شود که دارای حداقل اثرات سوء ذکر شده میباشند. از این رو در این تحقیق، بعد از تهیه عصاره از گل درخت گردو، رقتهای متوالی از هر گیاه جهت به دست آوردن حداقل غلظت مهار رشد(MIC) و حداقل غلظت باکتریکشی (MBC) در برابر باکتری آئروموناس هیدروفیلا به روش تهیه رقت متوالی تهیه گردید. همچنین، با استفاده از روش انتشار دیسک، هاله مهار رشد باکتری نیز اندازهگیری و مورد مقایسه قرار گرفت. نتایج نشانداد که، غلظت 5/ 37 میلیگرم بر میلیلیتر، عصاره اتانولی اثر باکتریسیدی (MBC) در برابر رشد باکتری آئروموناس هیدروفیلا و در غلظت 75/18 میلیگرم بر میلی لیتر خاصیت باکتریواستاتیک (MIC) و عصاره آبی گل گردو در غلظت 75 میلیگرم بر میلیلیتر خاصیت باکتریسیدی و در غلظت 5/37 میلیگرم بر میلیلیتر خاصیت باکتریو استاتیک از خود نشان داد. قطر هاله عدم رشد باکتریهای مورد بررسی در اطراف گودههای حاوی هر عصاره نیز این نتایج را تایید نمود. به طور کلی میتوان نتیجه گرفت با توجه به اثر مناسب عصارهها روی عامل بیماریزای ماهی، لازم است امکان استفاده از آنها در درمان و پیشگیری از بیماریهای باکتریایی ماهی ارزیابی گردد.
Rahimi R, Mohseni Sisakht P, Hashemi G. In vitro antibacterial effects of Walnut (Juglans regia) extracts against Aeromonas hydrophila. JAD 2018; 11 (4) :45-51 URL: http://aqudev.liau.ac.ir/article-1-449-fa.html
رحیمی روح اله، محسنی سی سخت پروین، هاشمی گودرز. مطالعه اثر ضد باکتریایی گل درخت گردو (Juglans regia) علیه باکتری آئروموناس هیدروفیلا(Aeromonas hydrophila) در شرایط آزمایشگاهی. نشریه توسعه آبزی پروری. 1396; 11 (4) :45-51