[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
آمار مقالات
تعداد دوره های نشریه: 14
تعداد شماره ها: 52
تعداد مشاهده ی مقالات: 1268807
تعداد دریافت (دانلود) مقالات: 509112

تعداد کل نویسندگان: 2027
نویسندگان غیر تکراری: 1548
نویسندگان تکراری: 479
درصد نویسندگان تکراری: 24

مقالات دریافت شده: 849
مقالات پذیرفته شده: 538
مقالات رد شده: 299
مقالات منتشر شده: 479

نرخ پذیرش: 63.37
نرخ رد: 35.22

میانگین دریافت تا پذیرش: 138 روز
میانگین دریافت تا اولین داوری: 6.2 روز
میانگین پذیرش تا انتشار: 353.7 روز

آمار تفکیکی سه سال اخیر:
مقالات دریافت شده: 100
مقالات پذیرفته شده: 73
مقالات رد شده: 15
مقالات منتشر شده: 43

نرخ پذیرش: 73
نرخ رد: 15

میانگین دریافت تا پذیرش: 70 روز
میانگین دریافت تا اولین داوری: 4.8 روز
میانگین پذیرش تا انتشار: 269.5 روز
____
..
:: دوره 11، شماره 4 - ( 10-1396 ) ::
جلد 11 شماره 4 صفحات 51-45 برگشت به فهرست نسخه ها
مطالعه اثر ضد باکتریایی گل درخت گردو (Juglans regia) علیه باکتری آئروموناس هیدروفیلا(Aeromonas hydrophila) در شرایط آزمایشگاهی
روح اله رحیمی* ، پروین محسنی سی سخت2 ، گودرز هاشمی2
دانشگاه شهرکرد، شهرکرد، ابتدای جاده ، rahimi@nres.sku.ac.ir
2- شهرکرد، ابتدای جاده
چکیده:   (3313 مشاهده)

مقاومت­های دارویی روز افزون علیه باکتری­های بیماری­زا و افزایش دوز مصرفی داروهای متداول از یک­سو و افزایش عوارض جانبی ناشی از استفاده از این داروها از سوی دیگر، موجب شده است تا در سال­های اخیر بیشترین توجه به عواملی یا پایه طبیعی مانند گیاهان دارویی معطوف شود که دارای حداقل اثرات سوء ذکر شده می­باشند. از این رو در این تحقیق، بعد از تهیه عصاره از گل درخت گردو، رقت­های متوالی از هر گیاه جهت به دست آوردن حداقل غلظت مهار رشد(MIC) و حداقل غلظت باکتری­کشی (MBC) در برابر باکتری آئروموناس هیدروفیلا به روش تهیه رقت متوالی تهیه گردید. همچنین، با استفاده از روش انتشار دیسک، هاله مهار رشد باکتری نیز اندازه­گیری و مورد مقایسه قرار گرفت. نتایج نشان­داد که،  غلظت 5/ 37 میلی­گرم بر میلی­لیتر، عصاره اتانولی اثر باکتریسیدی (MBC) در برابر رشد باکتری آئروموناس هیدروفیلا و در غلظت 75/18 میلی­گرم بر میلی لیتر خاصیت باکتریواستاتیک (MIC) و عصاره آبی گل گردو در غلظت 75 میلی‏گرم بر میلی­لیتر خاصیت باکتریسیدی و در غلظت 5/37 میلی­گرم بر میلی­لیتر خاصیت باکتریو استاتیک از خود نشان داد. قطر هاله عدم رشد باکتری­های مورد بررسی در اطراف گوده­های حاوی هر عصاره نیز این نتایج را تایید نمود. به طور کلی می­توان نتیجه گرفت با توجه به اثر مناسب عصاره­ها روی عامل بیماری­زای ماهی، لازم است امکان استفاده از آن­ها در درمان و پیشگیری از بیماری­های باکتریایی ماهی ارزیابی گردد.
 

واژه‌های کلیدی: آئروموناس هیدروفیلا، عصاره گیاه گل گردو، باکتری
متن کامل [PDF 645 kb]   (1215 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1395/11/27 | پذیرش: 1396/5/5 | انتشار: 1396/9/6
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Rahimi R, Mohseni Sisakht P, Hashemi G. In vitro antibacterial effects of Walnut (Juglans regia) extracts against Aeromonas hydrophila. JAD 2018; 11 (4) :45-51
URL: http://aqudev.liau.ac.ir/article-1-449-fa.html

رحیمی روح اله، محسنی سی سخت پروین، هاشمی گودرز. مطالعه اثر ضد باکتریایی گل درخت گردو (Juglans regia) علیه باکتری آئروموناس هیدروفیلا(Aeromonas hydrophila) در شرایط آزمایشگاهی. نشریه توسعه آبزی پروری. 1396; 11 (4) :45-51

URL: http://aqudev.liau.ac.ir/article-1-449-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 11، شماره 4 - ( 10-1396 ) برگشت به فهرست نسخه ها
نشریه توسعه آبزی پروری Journal of Aquaculture Development
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4710