[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 11، شماره 4 - ( 4-1396 ) ::
جلد 11 شماره 4 صفحات 45-51 برگشت به فهرست نسخه ها
مطالعه اثر ضد باکتریایی گل درخت گردو (Juglans regia) علیه باکتری آئروموناس هیدروفیلا(Aeromonas hydrophila) در شرایط آزمایشگاهی
روح اله رحیمی ، پروین محسنی، گودرز هاشمی
استادیار دانشگاه شهرکرد
چکیده:   (682 مشاهده)

مقاومت­های دارویی روز افزون علیه باکتری­های بیماری­زا و افزایش دوز مصرفی داروهای متداول از یک­سو و افزایش عوارض جانبی ناشی از استفاده از این داروها از سوی دیگر، موجب شده است تا در سال­های اخیر بیشترین توجه به عواملی یا پایه طبیعی مانند گیاهان دارویی معطوف شود که دارای حداقل اثرات سوء ذکر شده می­باشند. از این رو در این تحقیق، بعد از تهیه عصاره از گل درخت گردو، رقت­های متوالی از هر گیاه جهت به دست آوردن حداقل غلظت مهار رشد(MIC) و حداقل غلظت باکتری­کشی (MBC) در برابر باکتری آئروموناس هیدروفیلا به روش تهیه رقت متوالی تهیه گردید. همچنین، با استفاده از روش انتشار دیسک، هاله مهار رشد باکتری نیز اندازه­گیری و مورد مقایسه قرار گرفت. نتایج نشان­داد که،  غلظت 5/ 37 میلی­گرم بر میلی­لیتر، عصاره اتانولی اثر باکتریسیدی (MBC) در برابر رشد باکتری آئروموناس هیدروفیلا و در غلظت 75/18 میلی­گرم بر میلی لیتر خاصیت باکتریواستاتیک (MIC) و عصاره آبی گل گردو در غلظت 75 میلی‏گرم بر میلی­لیتر خاصیت باکتریسیدی و در غلظت 5/37 میلی­گرم بر میلی­لیتر خاصیت باکتریو استاتیک از خود نشان داد. قطر هاله عدم رشد باکتری­های مورد بررسی در اطراف گوده­های حاوی هر عصاره نیز این نتایج را تایید نمود. به طور کلی می­توان نتیجه گرفت با توجه به اثر مناسب عصاره­ها روی عامل بیماری­زای ماهی، لازم است امکان استفاده از آن­ها در درمان و پیشگیری از بیماری­های باکتریایی ماهی ارزیابی گردد.
 

واژه‌های کلیدی: آئروموناس هیدروفیلا، عصاره گیاه گل گردو، باکتری
متن کامل [PDF 645 kb]   (181 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: ۱۳۹۵/۱۱/۲۷ | پذیرش: ۱۳۹۶/۵/۵ | انتشار: ۱۳۹۶/۹/۶
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

کد امنیتی را در کادر بنویسید >


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

rahimi R. In vitro antibacterial effects of Walnut (Juglans regia) extracts against Aeromonas hydrophila. 3. 2017; 11 (4) :45-51
URL: http://aqudev.liau.ac.ir/article-1-449-fa.html

رحیمی روح اله، محسنی پروین، هاشمی گودرز. مطالعه اثر ضد باکتریایی گل درخت گردو (Juglans regia) علیه باکتری آئروموناس هیدروفیلا(Aeromonas hydrophila) در شرایط آزمایشگاهی. نشریه توسعه آبزی پروری. 1396; 11 (4) :45-51

URL: http://aqudev.liau.ac.ir/article-1-449-fa.html



دوره 11، شماره 4 - ( 4-1396 ) برگشت به فهرست نسخه ها
نشریه توسعه آبزی پروری Journal of Aquaculture Development
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 31 queries by YEKTAWEB 3708