دانشکده منابع طبیعی دانشگاه گیلان، دانشکده منابع طبیعی دانشگاه گیلان ، falahatkar@guilan.ac.ir 2- دانشکده منابع طبیعی دانشگاه گیلان 3- مرکز بازسازی و حفاظت از ذخایر ژنتیکی ماهیان دریایی شادروان دکتر یوسف پور
چکیده: (1293 مشاهده)
به منظور بررسی روشهای غذادهی دستی و اتوماتیک بر شاخصهای رشد ماهی دورگه ماش ماده (Leucisicusaspius ♀) و سفید نر (Rutilus frisii ♂)، آزمایشی به مدت شش هفته طراحی شد. این مطالعه در دو تیمار و سه تکرار صورت گرفت.در هر تکرار 200 عدد ماهی با میانگین وزنی 80/2 ± 82/19 گرم در مخازن گرد فایبرگلاس با حجم 4000 لیتر ذخیرهسازی شدند.در غذادهی به روش دستی ماهیان 3 بار در روز براساس اشتها تغذیه شدند و در روش اتوماتیک، غذادهی به کمک دستگاههای خودکار در طول ساعات غذادهی در تیمار دستی انجام میگرفت. نتایج نشان داد بیوماس نهایی و درصد غذای مصرفی به طور معنی داری تحت تاثیر روشهای غذادهی قرار گرفت (05/0>P)، اما روشهای غذادهی بر وزن و طول نهایی، بیوماس کسب شده، افزایش وزن بدن، نرخ رشد ویژه، فاکتور وضعیت و ضریب تبدیل غذایی تاثیرگذار نبود (05/0<P). نتایج تحقیق حاضر نشان داد غذادهی به روش دستی به دلیل نظارت بر اشتهای ماهیان و اثر مطلوب بر افزایش بیوماس و مصرف غذا نسبت به غذادهی خودکار در مزارع پرورشی با مساحت کم برای ماهی دورگه ماش و سفید قابل توصیه می باشد.
Comparison of hand and automatic feeding methods on growth performance of “Aspikutum”; a hybrid of Asp (Leucisicus aspius ♀) and Caspian Kutum (Rutilus frisii ♂). JAD 2021; 15 (2) :103-113 URL: http://aqudev.liau.ac.ir/article-1-419-fa.html