[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
آمار مقالات
تعداد دوره های نشریه: 14
تعداد شماره ها: 52
تعداد مشاهده ی مقالات: 1269401
تعداد دریافت (دانلود) مقالات: 509246

تعداد کل نویسندگان: 2030
نویسندگان غیر تکراری: 1550
نویسندگان تکراری: 480
درصد نویسندگان تکراری: 24

مقالات دریافت شده: 849
مقالات پذیرفته شده: 539
مقالات رد شده: 299
مقالات منتشر شده: 479

نرخ پذیرش: 63.49
نرخ رد: 35.22

میانگین دریافت تا پذیرش: 138 روز
میانگین دریافت تا اولین داوری: 6.2 روز
میانگین پذیرش تا انتشار: 353.7 روز

آمار تفکیکی سه سال اخیر:
مقالات دریافت شده: 100
مقالات پذیرفته شده: 74
مقالات رد شده: 15
مقالات منتشر شده: 43

نرخ پذیرش: 74
نرخ رد: 15

میانگین دریافت تا پذیرش: 70 روز
میانگین دریافت تا اولین داوری: 4.8 روز
میانگین پذیرش تا انتشار: 269.5 روز
____
..
:: دوره 10، شماره 1 - ( 1-1395 ) ::
جلد 10 شماره 1 صفحات 22-11 برگشت به فهرست نسخه ها
مقایسه اثرات 2- فنوکسی اتانول، عصاره گل میخک و PI222 به عنوان مواد بیهوشی بر میزان گلوکز و هورمون کورتیزول پلاسمای خون در ماهی کپور نقره‏ای (Hypophthalmichthys molitrix )
سمیه تجار1، مژگان خدادادی**، مهران جواهری3
1- اهواز،گروه شیلات، واحد علوم و تحقیقات خوزستان، دانشگاه آزاد اسلامی
گروه شیلات، واحد اهواز، دانشگاه آزاد اسلامی، اهواز، اهواز،گروه شیلات، واحد اهواز، دانشگاه آزاد اسلامی ، mjkhodadadi@iauahvaz.ac.ir
3- اهواز،گروه شیلات، واحد اهواز، دانشگاه آزاد اسلامی
چکیده:   (3809 مشاهده)

افزایش نیازکارگاه­های تکثیرو پرورش ماهی به استفاده از بیهوش­کننده­ها ، مطالعه تأثیر بیهوش­کننده­های جدید را به منظور جایگزینی و معرفی یک ماده با کم‏ترین آسیب و استرس به ماهی را طلب می­کند. در این مطالعه به بررسی اثرات سه ماده بیهوشی 2- فنوکسی اتانول، عصاره گل میخک وPI222   بر شاخص­های استرس (گلوکز و هورمون کورتیزول) در  ماهی کپورنقره­ای (Hypophthalmichthys  molitrix) پرداخته شده است. ابتدا 120 عدد ماهی با بهترین دوز هریک از مواد بیهوشی (بر این اساس که بیهوشی را در کم‏تر از3 دقیقه و ریکاوری را در کم‏تر از5 دقیقه ایجاد کند) (2- فنوکسی اتانول 300 قسمت در میلیون، عصاره گل میخک وPI222 50 قسمت در میلیون) بیهوش و سپس در زمان­های 0، 6 و 24 ساعت بعد از ریکاوری مورد خونگیری قرار گرفتند و میزان گلوکز و هورمون کورتیزول آن­ها جهت تعیین میزان استرس وارده در حین بیهوشی مورد بررسی هماتولوژیک قرار گرفت. نتایج نشان داد که 2- فنوکسی اتانول باعث افزایش معنی­دار گلوکز (05/0P<) گردید و به عنوان ماده بیهوش کننده استرس زا و عصاره گل میخک و PI222  به دلیل عدم تغییرات معنی­دار در این شاخص­ها به عنوان بیهوش­کننده­های مناسب تشخیص داده شدند.

واژه‌های کلیدی: بیهوشی، استرس، Hypophthalmichthys molitrix، 2- فنوکسی اتانول، عصاره گل میخک، PI222.
متن کامل [PDF 590 kb]   (1334 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1395/5/23 | پذیرش: 1395/5/23 | انتشار: 1395/5/23
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Comparison of Efficacy of 2-Phenoxyethanol ,Clove Oil and PI222 as Anesthetics on the Plasma Cortisol and Glucose Hormone in Silver Carp (Hypophtalmichthys moltitrix (. JAD 2016; 10 (1) :11-22
URL: http://aqudev.liau.ac.ir/article-1-365-fa.html

تجار سمیه، خدادادی* مژگان، جواهری مهران. مقایسه اثرات 2- فنوکسی اتانول، عصاره گل میخک و PI222 به عنوان مواد بیهوشی بر میزان گلوکز و هورمون کورتیزول پلاسمای خون در ماهی کپور نقره‏ای (Hypophthalmichthys molitrix ). نشریه توسعه آبزی پروری. 1395; 10 (1) :11-22

URL: http://aqudev.liau.ac.ir/article-1-365-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 10، شماره 1 - ( 1-1395 ) برگشت به فهرست نسخه ها
نشریه توسعه آبزی پروری Journal of Aquaculture Development
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4710