گروه شیلات، واحد اهواز، دانشگاه آزاد اسلامی، اهواز
چکیده: (3202 مشاهده)
افزایش نیازکارگاههای تکثیرو پرورش ماهی به استفاده از بیهوشکنندهها ، مطالعه تأثیر بیهوشکنندههای جدید را به منظور جایگزینی و معرفی یک ماده با کمترین آسیب و استرس به ماهی را طلب میکند. در این مطالعه به بررسی اثرات سه ماده بیهوشی 2- فنوکسی اتانول، عصاره گل میخک وPI222 بر شاخصهای استرس (گلوکز و هورمون کورتیزول) در ماهی کپورنقرهای (Hypophthalmichthys molitrix) پرداخته شده است. ابتدا 120 عدد ماهی با بهترین دوز هریک از مواد بیهوشی (بر این اساس که بیهوشی را در کمتر از3 دقیقه و ریکاوری را در کمتر از5 دقیقه ایجاد کند) (2- فنوکسی اتانول 300 قسمت در میلیون، عصاره گل میخک وPI222 50 قسمت در میلیون) بیهوش و سپس در زمانهای 0، 6 و 24 ساعت بعد از ریکاوری مورد خونگیری قرار گرفتند و میزان گلوکز و هورمون کورتیزول آنها جهت تعیین میزان استرس وارده در حین بیهوشی مورد بررسی هماتولوژیک قرار گرفت. نتایج نشان داد که 2- فنوکسی اتانول باعث افزایش معنیدار گلوکز (05/0P<) گردید و به عنوان ماده بیهوش کننده استرس زا و عصاره گل میخک و PI222 به دلیل عدم تغییرات معنیدار در این شاخصها به عنوان بیهوشکنندههای مناسب تشخیص داده شدند.
Comparison of Efficacy of 2-Phenoxyethanol ,Clove Oil and PI222 as Anesthetics on the Plasma Cortisol and Glucose Hormone in Silver Carp (Hypophtalmichthys moltitrix (. JAD 2016; 10 (1) :11-22 URL: http://aqudev.liau.ac.ir/article-1-365-fa.html
تجار سمیه، خدادادی* مژگان، جواهری مهران. مقایسه اثرات 2- فنوکسی اتانول، عصاره گل میخک و PI222 به عنوان مواد بیهوشی بر میزان گلوکز و هورمون کورتیزول پلاسمای خون در ماهی کپور نقرهای (Hypophthalmichthys molitrix ). نشریه توسعه آبزی پروری. 1395; 10 (1) :11-22