[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
آمار مقالات
تعداد دوره های نشریه: 14
تعداد شماره ها: 52
تعداد مشاهده ی مقالات: 1269401
تعداد دریافت (دانلود) مقالات: 509246

تعداد کل نویسندگان: 2030
نویسندگان غیر تکراری: 1550
نویسندگان تکراری: 480
درصد نویسندگان تکراری: 24

مقالات دریافت شده: 849
مقالات پذیرفته شده: 539
مقالات رد شده: 299
مقالات منتشر شده: 479

نرخ پذیرش: 63.49
نرخ رد: 35.22

میانگین دریافت تا پذیرش: 138 روز
میانگین دریافت تا اولین داوری: 6.2 روز
میانگین پذیرش تا انتشار: 353.7 روز

آمار تفکیکی سه سال اخیر:
مقالات دریافت شده: 100
مقالات پذیرفته شده: 74
مقالات رد شده: 15
مقالات منتشر شده: 43

نرخ پذیرش: 74
نرخ رد: 15

میانگین دریافت تا پذیرش: 70 روز
میانگین دریافت تا اولین داوری: 4.8 روز
میانگین پذیرش تا انتشار: 269.5 روز
____
..
:: دوره 10، شماره 4 - ( 10-1395 ) ::
جلد 10 شماره 4 صفحات 111-103 برگشت به فهرست نسخه ها
تأثیر مکمل‌غذایی بتاکاروتن بر برخی بیومار‌‌کر‌های وضعیت‌اکسیداتیو در بافت‌های ماهی‌کپورمعمولی (Cyprinus carpio)
منصوره محبی مقدم ، حسن باغشنی* ، داور شاهسونی
گروه علوم پایه، دانشکده دامپزشکی دانشگاه فردوسی مشهد ، مشهد ، baghishani@um.ac.ir
چکیده:   (2817 مشاهده)

 ترکیبات آنتی‌اکسیدانی جیره‌ی غذایی نقش مهمی در حفاظت از آسیب اکسیداتیو ایفا می­کنند و همچنین به‌ سلامت ماهی و کیفیت گوشت آن کمک می­کنند. هدف از این مطالعه بررسی اثر بتاکاروتن جیره‌ی غذایی بر برخی بیومارکرهای وضعیت اکسیداتیو در بافت­های مختلف ماهی کپور معمولی می­باشد. تعداد 70 ماهی کپور (10 ± 60گرم) تهیه و بعد از ضدعفونی به‌طور تصادفی به 2 گروه 35 تایی تقسیم شد. گروه 1 به‌عنوان شاهد جیره‌ی پایه را دریافت کرد. در غذای گروه 2، بتاکاروتن به میزان 100 میلی‌گرم در هر کیلوگرم جیره طی مدت 6 هفته افزوده شد. بر اساس نتایج به‌دست‌آمده، بتاکاروتن به‌طور معنی‌داری (05/0>P) باعث کاهش مالون دی الدهید (MDA) در بافت­های عضله و کبد در مقایسه با گروه کنترل گردید ولی تأثیر معنی­داری بر میزان MDAدر بافت­های آبشش و کلیه نداشت. علاوه بر این بتاکاروتن باعث کاهش معنی­دار میزان گروه‌های کربونیل پروتئین­ها در بافت­های کبد، عضله و آبشش گردید. میزان قدرت آنتی اکسیدانت/قدرت احیای آهن (FRAP) در بافت­های مورد آزمایش افزایش غیرمعنی­دار داشت. مطالعه­ی حاضر نشان می‌دهد بتاکاروتن به عنوان یک آنتی‏اکسیدانت طبیعی تا حدودی در بهبود وضعیت اکسیداتیو از طریق کاهش اکسیداسیون لیپیدها و پروتئین‌ها در برخی از بافت‌های ماهی کپور تاثیرگذار بوده است و کاربرد آن به‌عنوان مکمل غذایی در جیره‌ی ماهیان پرورشی می­تواند در جهت بهبود وضعیت سلامت و نیز از جهت حفظ کیفیت محصولات مد‌نظر قرار گیرد.

واژه‌های کلیدی: تاکاروتن، کپورمعمولی (Cyprinus carpio)، وضعیت اکسیداتیو بافتی
متن کامل [PDF 713 kb]   (1429 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1394/11/5 | پذیرش: 1395/2/7 | انتشار: 1395/10/27
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mohebbi Moghaddam M, Baghshani H, Shahsavani D. Effect of dietary β-carotene supplementation on some oxidative status biomarkers in common carp (Cyprinus Carpio) tissues. JAD 2017; 10 (4) :103-111
URL: http://aqudev.liau.ac.ir/article-1-273-fa.html

محبی مقدم منصوره، باغشنی حسن، شاهسونی داور. تأثیر مکمل‌غذایی بتاکاروتن بر برخی بیومار‌‌کر‌های وضعیت‌اکسیداتیو در بافت‌های ماهی‌کپورمعمولی (Cyprinus carpio). نشریه توسعه آبزی پروری. 1395; 10 (4) :103-111

URL: http://aqudev.liau.ac.ir/article-1-273-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 10، شماره 4 - ( 10-1395 ) برگشت به فهرست نسخه ها
نشریه توسعه آبزی پروری Journal of Aquaculture Development
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4710