[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
آمار مقالات
تعداد دوره های نشریه: 15
تعداد شماره ها: 55
تعداد مشاهده ی مقالات: 1430427
تعداد دریافت (دانلود) مقالات: 560477

تعداد کل نویسندگان: 2100
نویسندگان غیر تکراری: 1624
نویسندگان تکراری: 476
درصد نویسندگان تکراری: 23

مقالات دریافت شده: 863
مقالات پذیرفته شده: 553
مقالات رد شده: 304
مقالات منتشر شده: 510

نرخ پذیرش: 64.08
نرخ رد: 35.23

میانگین دریافت تا پذیرش: 136 روز
میانگین دریافت تا اولین داوری: 6.1 روز
میانگین پذیرش تا انتشار: 348.4 روز

آمار تفکیکی سه سال اخیر:
مقالات دریافت شده: 106
مقالات پذیرفته شده: 85
مقالات رد شده: 15
مقالات منتشر شده: 71

نرخ پذیرش: 80.19
نرخ رد: 14.15

میانگین دریافت تا پذیرش: 73 روز
میانگین دریافت تا اولین داوری: 4.2 روز
میانگین پذیرش تا انتشار: 257.7 روز
____
..
:: ::
برگشت به فهرست مقالات برگشت به فهرست نسخه ها
تأثیر باکتری‌های Weissella cibaria و Lactococcus lactis در جیره بچه ماهیان سفید دریای خزر (Rutilus kutum) حاصل از تکثیر طبیعی و مصنوعی بر رشد، فراسنجه‌های خونی، بیوشیمیایی سرم و شاخص‌های ایمنی
سیاوش پیراسته1 ، حسین اورجی1* ، خسرو جانی خلیلی1
1-گروه شیلات، دانشکده علوم دامی و شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ساری، ایران ، hoseinoraji@yahoo.com
چکیده:   (33 مشاهده)
     در مطالعه کنونی، تأثیر جیره­های غذایی حاوی باکتری­های پروبیوتیکی Weissella cibaria و Lactococcus lactis بر رشد، شاخص­های خونی، بیوشیمیایی سرم و ایمنی در بچه ماهیان سفید (Rutilus kutum) حاصل از تکثیر طبیعی و مصنوعی مورد ارزیابی قرارگرفت. برای اجرای این تحقیق 2400 عدد بچه­ماهی سفید با میانگین وزن اولیه 01/13±0/10 گرم انتخاب شد که از این میان 1200 عدد حاصل از تکثیر طبیعی و 1200 عدد حاصل از تکثیر مصنوعی بودند. جیره­های آزمایشی شامل 4 سطح (صفر، 150، 300 و 450 میلی‌گرم بر کیلوگرم با نسبت مساوی باکتری­های W.cibaria وL.lactis به جیره بچه­ماهیان سفید حاصل از 2 نوع تکثیر (طبیعی و مصنوعی) اضافه گردیدند (2×4 فاکتوریل). 100 عدد بچه­ماهی سفید به هر کدام از 24 واحد آزمایشی اختصاص داده شد. طبق نتایج، افزودن ترکیب پروبیوتیکی سبب بهبود درصد افزایش وزن بدن، نرخ رشد ویژه و ضریب تبدیل غذایی گردید (05/0p<). تعداد گلبول‌های قرمز و سفید، هموگلوبین و هماتوکریت در ماهیان تغذیه­شده با 300 میلی­گرم ترکیب پروبیوتیکی افزایش معنی‌داری را در مقایسه با سایر سطوح نشان دادند و کمترین مقادیر مذکور در گروه شاهد مشاهده گردید (05/0>p). بالاترین مقادیر پروتئین تام و آلبومین در جیره حاوی 300 میلی­گرم ترکیب پروبیوتیکی مشاهده گردید (05/0p<)، مقادیر ACH50، لیزوزیم و ایمنوگلوبولین با افزودن ترکیب پروبیوتیکی تا سطح 300 میلی­گرم روند صعودی داشتند ولی در سطح 450 میلی­گرم نسبتاً کاهش یافتند (05/0p<)؛ اگرچه کمترین مقادیر در شاهد یافت گردید (05/0p<). اثر نوع تکثیر و اثر متقابل تکثیر×سطح در هیچ کدام از شاخص­های مورد مطالعه معنی‌دار نبود (05/0p>). مطالعه حاضر به خوبی نشان داد باکتری­های W. Cibaria وL. Lactis  به عنوان محرک خون­سازی و ایمنی در هر دو روش تکثیر مصنوعی و طبیعی بچه­ماهیان سفید مؤثر عمل کرده و می­تواند به منظور افزایش بهره­وری مورد استفاده قرارگیرد. با توجه به سطح بهینه در پژوهش کنونی مقدار 300 میلی­گرم از این ترکیب پروبیوتیکی به جیره بچه­ماهیان سفید پیشنهاد می­گردد.
واژه‌های کلیدی: پروبیوتیک، محرک ایمنی، لاکتیک اسید، بچه‌ماهی سفید، روش تکثیر
     
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1404/3/4 | پذیرش: 1404/3/12
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
برگشت به فهرست مقالات برگشت به فهرست نسخه ها
نشریه توسعه آبزی پروری Journal of Aquaculture Development
Persian site map - English site map - Created in 0.03 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4718