[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
آمار مقالات
تعداد دوره های نشریه: 15
تعداد شماره ها: 55
تعداد مشاهده ی مقالات: 1430427
تعداد دریافت (دانلود) مقالات: 560477

تعداد کل نویسندگان: 2100
نویسندگان غیر تکراری: 1624
نویسندگان تکراری: 476
درصد نویسندگان تکراری: 23

مقالات دریافت شده: 863
مقالات پذیرفته شده: 553
مقالات رد شده: 304
مقالات منتشر شده: 510

نرخ پذیرش: 64.08
نرخ رد: 35.23

میانگین دریافت تا پذیرش: 136 روز
میانگین دریافت تا اولین داوری: 6.1 روز
میانگین پذیرش تا انتشار: 348.4 روز

آمار تفکیکی سه سال اخیر:
مقالات دریافت شده: 106
مقالات پذیرفته شده: 85
مقالات رد شده: 15
مقالات منتشر شده: 71

نرخ پذیرش: 80.19
نرخ رد: 14.15

میانگین دریافت تا پذیرش: 73 روز
میانگین دریافت تا اولین داوری: 4.2 روز
میانگین پذیرش تا انتشار: 257.7 روز
____
..
:: ::
برگشت به فهرست مقالات برگشت به فهرست نسخه ها
تاثیر شیوه‌های مختلف سازگاری به غذای مصنوعی بر شاخص‌های رشد، نرخ بقاء و پروفایل اسیدآمینه لارو اوزون برون (Acipenser stellatus)
علی نقی سر پناه1* ، ذبیح الله پژند1 ، امید هاشمی2 ، حسینعلی عبدالحی3 ، تورج سهرابی1 ، محمود محسنی1 ، میرحامد سید حسنی*1 ، مریم منصف شکری1 ، رضا قربانی واقعی1 ، سجاد قاسمیان1 ، هوشنگ یگانه1
1- انستیتو تحقیقات بین‌المللی ماهیان خاویاری، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، رشت، ایران ، Sarpanah5050@gmail.com
2- شرکت گوار کویر آریا، رفسنجان، کرمان
3- مؤسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی (AREEO)، تهران، ایران
چکیده:   (39 مشاهده)
      تاثیر پنج شیوه سازگاری لارو تاس‌ماهی اوزون برون (Acipenser stellatus) به جیره مصنوعی و تاثیر آن بر شاخص‌های رشد، نرخ بقاء و ترکیبات اسیدهای‌آمینه این گونه مورد مطالعه قرارگرفت. 5 تیمار (هر تیمار با سه تکرار) در نظر گرفته شد. تعداد 1500 عدد لارو اوزون‌برون 8  روزه پس از تغذیه فعال با متوسط وزن و طول به‌ترتیب 034/0 ± 385/0گرم و 09/0 ± 95/4 سانتی‌متر در 15 وان فایبرگلاس50  لیتری در قالب 5 تیمار تطابق تدریجی (شیرونومیدهه+ جیره لاروی) (CH+ DR) (تیمار 1)، تطابق تدریجی (آرتمیا+ جیره لاروی) (AR+DR) (تیمار 2)، تطابق تدریجی (آرتمیا+ شیرونومیدهه)+ جیره لاروی  +DR](CH+AR)] (تیمار 3)، تطابق تدریجی (مخلوط آرتمیا+ شیرونومیدهه+ جیره لاروی) + جیره لاروی +DR] (MIX CH+AR+DR)] (تیمار4) و تغذیه با غذای خشک (DR) (تیمار 5) در طی یک دوره 42 روزه مورد تغذیه قرارگرفتند. غذادهی در فواصل 2 ساعته و به میزان 25 درصد غذای زنده و 5 درصد غذای خشک به ازای وزن بدن صورت گرفت. در فواصل 7 روزه 20 درصد از غذای زنده کاهش و 20 درصد به غذای خشک اضافه شد. زیست‌سنجی ماهیان طی ‌5 مرحله (روزهای 7، 14، 21، 28، 35 و 42 آزمایش) انجام شد. در انتهای دوره آزمایش 30 درصد از جمعیت ماهیان برداشت و جهت بررسی اسیدهای‌آمینه به آزمایشگاه ارسال شد. بالاترین شاخص‌های رشد (وزن نهایی، ضریب چاقی، درصد افزایش وزن بدن، نرخ رشد ویژه، رشد روزانه و نسبت بازده پروتئین در ماهیان تغذیه‌شده با تطابق تدریجی تیمار 1، مشاهده شد (p<0.05). هر چند که دارای اختلاف معنی‌دار آماری با لاروهای تغذیه شده با تیمارهای 4 و 5 نبود (p˃0.05). اما بیشترین درصد بقاء در لاروهای تغذیه‌شده با تیمارهای 2 ، 3  و تیمار 4 مشاهده شد. بیشترین درصد اسیدآمیته‌های ضروری در لاروهای تغذیه‌شده با تطابق تدری جی تیمار 4 مشاهده شد (p<0.05). میزان آرژنین، لایزین و متیونین در تیمار 4 بالاترین سطح قرار داشت. در صورتی که میزان ترئونین در لاروهای تیمار 1 در بالاترین سطح و فاقد اختلاف معنی‌دار با تیمار 4 (p<0.05) و دارای اختلاف معنی‌دار با سایر تیمارهای آزمایشی بود (p<0.05). یافته‌های این مطالعه نشان داد که راهبرد تطابق تدریجی شیرونومیدهه+ جیره لاروی (تیمار 1) و (مخلوط آرتمیا+ شیرونومیدهه+ جیره لاروی) + جیره لاروی (تیمار4) به دلیل اثرات مثبت بر عملکرد رشد، بقا،ء و اسیدآمینه استراتژی غذایی مناسبی جهت گذار به غذای فرموله در لارو اوزون برون به‌شمار می‌آید.
واژه‌های کلیدی: اوزون برون، بقاء، پروفایل اسیدآمینه، سازگاری، شاخص‌های رشد، غذای مصنوعی
     
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1404/2/22 | پذیرش: 1404/3/10
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
برگشت به فهرست مقالات برگشت به فهرست نسخه ها
نشریه توسعه آبزی پروری Journal of Aquaculture Development
Persian site map - English site map - Created in 0.03 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4718