[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
آمار مقالات
تعداد دوره های نشریه: 14
تعداد شماره ها: 54
تعداد مشاهده ی مقالات: 1362304
تعداد دریافت (دانلود) مقالات: 544140

تعداد کل نویسندگان: 2063
نویسندگان غیر تکراری: 1589
نویسندگان تکراری: 474
درصد نویسندگان تکراری: 23

مقالات دریافت شده: 859
مقالات پذیرفته شده: 545
مقالات رد شده: 301
مقالات منتشر شده: 496

نرخ پذیرش: 63.45
نرخ رد: 35.04

میانگین دریافت تا پذیرش: 138 روز
میانگین دریافت تا اولین داوری: 6.1 روز
میانگین پذیرش تا انتشار: 354.1 روز

آمار تفکیکی سه سال اخیر:
مقالات دریافت شده: 106
مقالات پذیرفته شده: 78
مقالات رد شده: 15
مقالات منتشر شده: 58

نرخ پذیرش: 73.58
نرخ رد: 14.15

میانگین دریافت تا پذیرش: 75 روز
میانگین دریافت تا اولین داوری: 4.5 روز
میانگین پذیرش تا انتشار: 288.6 روز
____
..
:: دوره 19، شماره 4 - ( 10-1404 ) ::
جلد 19 شماره 4 صفحات 26-14 برگشت به فهرست نسخه ها
تأثیر لسیتین جیره بر پروفایل اسیدهای چرب فیله در میگوی پاسفید غربی (Litopenaeus vannamei) پرورش یافته در آب شور و لب شور
منیژه بیابانی اسرمی1 ، محمد سوداگر1* ، ناصر آق2 ، حامد پاکنژاد1 ، فرزانه نوری2
1-گروه شیلات، دانشکده شیلات و محیط زیست، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران ، sudagar_m@gau.ac.ir
2- گروه زیست شناسی و آبزی پروری، پژوهشکده آرتمیا و آبزی پروری، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران
چکیده:   (82 مشاهده)
با توجه به محدود بودن دسترسی به آب‌های شور در مناطق مختلف کشور، پرورش میگو در آب لب شور یک رویکرد ضروری به شمار می‌آید. میگوی پاسفید غربی (Litopenaeus vannamei) توانایی رشد در محیط‌های با شوری پایین را دارد. این مطالعه با هدف تعیین اثرات لسیتین رژیم غذایی بر پروفایل اسیدهای چرب میگوی پاسفید غربی تولید شده در آب شور و لب شورسازی شده انجام شده است. تعداد 2100 پست لارو با میانگین وزنی حدود 00/1±00/176 تهیه و به دو گروه آزمایشی تقسیم شدند. یک گروه به تدریج به شوری 8 گرم در لیتر عادت کردند و گروه دیگر در شوری 26 گرم در لیتر پرورش یافتند.  سپس تاثیر سطح‌های مختلف لسیتین (0، 1، 3، 5 و 7 درصد) در رژیم غذایی (5 غلظت) و در شرایط آب شور و لب شور (2 غلظت) روی اسیدهای چرب لاشه میگو پاسفید غربی (10 تیمار با 3 تکرار) پس از 9 هفته ارزیابی شد. نتایج نشان داد که در تیمارهای مختلف، اسیدهای چرب مریستیک (C14)، پالمیتیک (C16) و پالمیتولئیک (C16:1N7) تفاوت معنی‌داری نداشتند (05/0˃p). با این حال، بالاترین مقادیر استئاریک (C18)، ایکوزانوئیک (C20) و EPA (C20:5N3) در تیمار HS،  5 درصد مشاهده شد (05/0˂p). همچنین در تیمار HS، صفر درصد مقادیر قابل توجهی از ایکوزنوئیک (C20:1N9) و لیگنوسریک (C24) مشاهده شد (05/0˂p). در بررسی آب لب شور، بیشترین مقادیر مریستیک، ایکوزانوئیک، EPA و لیگنوسریک در تیمارLS  ، 5 درصد و پالمیتیک و استئاریک در تیمارLS  ، 1 درصد ثبت گردید (05/0˂p). این مطالعه نشان داد که ترکیب و نسبت اسیدهای چرب تحت تأثیر نوع محیط پرورش قرار دارد و برخی تیمارها از نظر پروفایل اسیدهای چرب به‌طور معنی‌داری برترهستند. اثرات لیسیتین جیره در این مطالعه بر پروفایل اسیدهای چرب غیر اشباع بلند زنجیره میگو پا سفید غربی در آب شور در غلظت 1 و 7 درصد و در آب لب شور در غلظت های 1 تا 5 درصد لسیتین بر پروفایل اسیدهای چربر غیر اشباع تک اثرگذار بوده است.
واژه‌های کلیدی: آب لب شور، میگو پاسفید غربی (Litopenaeus vannamei)، اسیدهای چرب، آب شور، لسیتین
     
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1403/7/26 | پذیرش: 1403/9/1 | انتشار: 1404/10/10
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Biabani Asrami1 M, sudagar1 M, Agh2 N, Paknejad1 H, Noori2 F. The Effect of Dietary Lecithin on the Fillet Fatty Acid Profile of Pacific White Shrimp (Litopenaeus vannamei) Raised in Saline and Brackish water. JAD 2026; 19 (4) :14-26
URL: http://aqudev.liau.ac.ir/article-1-870-fa.html

بیابانی اسرمی1 منیژه، سوداگر1 محمد، آق ناصر، پاکنژاد1 حامد، نوری2 فرزانه. تأثیر لسیتین جیره بر پروفایل اسیدهای چرب فیله در میگوی پاسفید غربی (Litopenaeus vannamei) پرورش یافته در آب شور و لب شور. نشریه توسعه آبزی پروری. 1404; 19 (4) :14-26

URL: http://aqudev.liau.ac.ir/article-1-870-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 19، شماره 4 - ( 10-1404 ) برگشت به فهرست نسخه ها
نشریه توسعه آبزی پروری Journal of Aquaculture Development
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4714