[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
آمار مقالات
تعداد دوره های نشریه: 14
تعداد شماره ها: 52
تعداد مشاهده ی مقالات: 1265147
تعداد دریافت (دانلود) مقالات: 507704

تعداد کل نویسندگان: 2022
نویسندگان غیر تکراری: 1544
نویسندگان تکراری: 478
درصد نویسندگان تکراری: 24

مقالات دریافت شده: 849
مقالات پذیرفته شده: 537
مقالات رد شده: 299
مقالات منتشر شده: 479

نرخ پذیرش: 63.25
نرخ رد: 35.22

میانگین دریافت تا پذیرش: 139 روز
میانگین دریافت تا اولین داوری: 6.2 روز
میانگین پذیرش تا انتشار: 353.7 روز

آمار تفکیکی سه سال اخیر:
مقالات دریافت شده: 100
مقالات پذیرفته شده: 72
مقالات رد شده: 15
مقالات منتشر شده: 43

نرخ پذیرش: 72
نرخ رد: 15

میانگین دریافت تا پذیرش: 71 روز
میانگین دریافت تا اولین داوری: 4.8 روز
میانگین پذیرش تا انتشار: 269.5 روز
____
..
:: دوره 19، شماره 2 - ( 4-1404 ) ::
جلد 19 شماره 2 صفحات 0-0 برگشت به فهرست نسخه ها
تغییرات شاخص‌های کیفی (میکروبی، شیمیایی و حسی) خاویار اووله تاسماهی شیپ (Acipenser nudiventris) پرورشی طی دوره ماندگاری
ایوب یوسفی جوردهی* ، مریم منصف شکری ، علی حلاجیان ، علینقی سرپناه ، محمود محسنی ، تورج سهرابی ، رضا قربانی واقعی ، ذبیح اله پژند ، اسماعیل حسین نیا ، میرحامد سیدحسنی
1- انستیتو تحقیقات بین‌المللی ماهیان خاویاری، مؤسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی (AREEO)، رشت، ایران ، ayoub2222002@yahoo.com
چکیده:   (152 مشاهده)
      تخمک نمک سود شده ماهیان خاویاری (خاویار) یکی از گرانبهاترین مواد غذایی در جهان است. خاویار ماهیان خاویاری از نظر طعم و ارزش غذایی یکی از بهترین و لذیذترین محصولات ماهی است. کاهش شدید ذخایر تاسماهیان و ارزشمند بودن مولدین آنها و لزوم حفظ ذخایر ژنتیکی آنها ضرورت جلوگیری از حذف یکباره مولدین ماهیان خاویاری را اجتناب­ناپذیر می­نماید. تخمک­های اووله غشای سستی داشته و معمولاً می­ترکند. در این تحقیق ابتدا تخمک اووله از تاسماهی شیپ پرورشی (10 ساله) از طریق هورمون­تراپی و با بکارگیری تکنیک ریزبرش مجرای تخمک­بر استحصال شد. سپس تخمک­های اووله بر اساس روش مرسوم نمک سدیم + نگهدارنده بوراکس (شاهد) و با استفاده از نمک کلسیم + نگهدارنده بوراکس عمل­آوری گردید. نمونه­های خاویار اووله شده در دمای یخچال (4 0 درجه سانتی­گراد) در فواصل زمانی ۱، ۲، ۳، ۴، ۵ و ۶ ماه از نظر شاخص­های میکروبی (شمارش کل میکروبی، کپک و مخمر)، شیمیایی ]مجموع بازهای ازته فرار (TVB-N)، عدد پراکسید (PV) و اسیدهای چرب فرار)[ و حسی (ارگانولپتیک) مورد ارزیابی قرارگرفتند. بر اساس نتایج، از نظر خاصیت رئولوژیک، دان­بندی و سفتی خاویار عمل­آوری شده با تیمار حاوی کلرور کلسیم نسبت به شاهد بهتر بود. از نظر میکروبی، اشرشیاکلی، استافیلوکوس اورئوس کوآگولازمیت، سالمونلا، کلستریدیوم احیاء­کننده سولفیت و لیستریامونوسیتوژنز در تیمار شاهد و تیمار حاوی نمک کلرور کلسیم مشاهده نشد. براساس نتایج خاویار عمل­آوری شده با نمک کلسیم قوام و مدت زمان ماندگاری بیشتری به مدت 3 ماه نسبت به سایر تیمارها داشت. نتایج شاخص­های شیمیایی نشان داد که تیمار عمل­آوری شده با کلرور کلسیم طی 6 ماه ماندگاری در دامنه قابل قبولی قرار داشت. این در حالی بود که تیمار شاهد مدت زمان ماندگاری کمتری (تا 3 ماه) داشتند. نتایج شاخص­های حسی (ارگانولپتیک) نشان داد که خاویار عمل­آوری شده با نمک کلسیم از امتیاز بیشتری در مقایسه با شاهد طی مدت زمان 6 ماه ماندگاری برخوردار بود. در مجموع، خاویار اووله تاسماهی شیپ عمل­آوری شده با نمک کلرید کلسیم کیفیت مناسبت­تری نسبت به شاهد برای مصرف داشت. با دستیابی به نتایج مورد نظر، ضمن جلوگیری از کشتن مولدین ماهیان خاویاری حین استحصال خاویار، امکان استحصال چندباره خاویار از آنها فراهم گردید. از طرفی، با در دسترس‌بودن تکنیک هورمونوتراپی و ریزبرش مجرای تخمک‌بر و تناوبی بودن دوره رسیدگی جنسی در تاسماهیان (تقریباً هر دو سال یکبار) میزان بهره‌وری ماهیان خاویاری افزایش می‌یابد.
واژه‌های کلیدی: خاویار اووله، ریزبرش، زمان ماندگاری، تاسماهی شیپ
     
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1403/5/22 | پذیرش: 1403/10/1 | انتشار: 1404/4/10
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Yousefi Jourdehi A, Monsef Shokri M, Hallajian A, Sarpanah A, Mohseni M, Sohrabi T, et al . Changes in the quality (microbial, chemical and organoleptic) propertis of the Ship sturgeon (Acipenser nudiventris) ovulated caviar during shelf – life. JAD 2025; 19 (2)
URL: http://aqudev.liau.ac.ir/article-1-858-fa.html

یوسفی جوردهی ایوب، منصف شکری مریم، حلاجیان علی، سرپناه علینقی، محسنی محمود، سهرابی تورج، و همکاران. و همکاران.. تغییرات شاخص‌های کیفی (میکروبی، شیمیایی و حسی) خاویار اووله تاسماهی شیپ (Acipenser nudiventris) پرورشی طی دوره ماندگاری. نشریه توسعه آبزی پروری. 1404; 19 (2)

URL: http://aqudev.liau.ac.ir/article-1-858-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 19، شماره 2 - ( 4-1404 ) برگشت به فهرست نسخه ها
نشریه توسعه آبزی پروری Journal of Aquaculture Development
Persian site map - English site map - Created in 0.04 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4710