:: دوره 18، شماره 3 - ( 7-1403 ) ::
جلد 18 شماره 3 صفحات 30-17 برگشت به فهرست نسخه ها
استفاده از آرد محصولات کشاورزی به جای پودر جلبک اسپیرولینا در تغذیه آرتمیا (Artemia franciscana) در شرایط پرورشی
شکوفه راشدی ، مهرداد فتح اللهی* ، فردین شالویی
دانشگاه شهرکرد
چکیده:   (79 مشاهده)
      به منظور تحقیق برای رسیدن به جیره غذایی ساده­تر و اقتصادی­تر برای پرورش آرتمیا، سه جیره، آرد نخود چی (100%) به عنوان تیمارتغذیه­ایی نخست ، تیمار تغذیه ایی دوم از آرد سویا (100%) و تیمار تغذیه ایی سوم شامل آرد نخود چی (40%) ، آرد کنجاله سویا (40%) و آرد شاهدانه (20%) در مقایسه با شاهد (جلبک اسیرولینا) در این تحقیق به کارگرفته شد. غذادهی با تیمارهای آزمایشی در سه تکرار انجام گرفت. مدت زمان آزمایش از زمان تخم گشایی تا بلوغ آخرین گروه تیماری، 23 روز طول کشید.  نتایج نشان داد که بین گروه­های تغذیه شده با تیمارهای مختلف و شاهد اختلاف معنی­داری از نظر میانگین رشد طولی وجود داشت (p<0.5). میانگین طول کل آرتمیا در تیمار دوم  بالاترین میزان (01/0±98/0 سانتی­متر) و شاهد (اسپیرولینا) دارای کمترین مقدار (01/0±60/0 سانتی­متر) بود. روز بلوغ آرتمیا در افراد گروه (وجود حداقل ده فرد بالغ در هر سه تکرار) به عنوان پدیده موثر در وقفه رشد طولی جمعیت، در تیمار  اول (آرد نخودچی) و در روز هیجدهم تغذیه اتفاق افتاد. پس از آن بلوغ در تیمار دوم (آرد کنجاله سویا) با مدت زمان بیست روز و تیمار سوم (آرد مخلوط) با مدت زمان بیست و سه روز مشاهده شد. تا پایان روز بلوغ گروه­های تیماری، گروه شاهد آرتمیای تغذیه شده با جلبک اسپیرولینا به بلوغ نرسیدند. تغذیه لاروها بعد از تفریخ سیست­ها با آرد نخودچی و نیز با آرد کنجاله سویا در این آزمایش رشد طولی بهتری را  نسبت به جلبک اسپیرولینا به همراه داشت.
واژه‌های کلیدی: آرتمیا، آرد محصولات کشاورزی، جیره غذایی خشک، اسپیرولینا
متن کامل [PDF 441 kb]   (35 دریافت)    
نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1402/4/30 | پذیرش: 1403/1/22 | انتشار: 1403/7/1


XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 18، شماره 3 - ( 7-1403 ) برگشت به فهرست نسخه ها