1-گروه شیلات، دانشکده علوم دامی و شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ساری، ایران ، skyeganeh@gmail.com 2- مرکز تحقیقات آبزیان ایرتا، سنت کارلس د لا رپیتا، اسپانیا
چکیده: (18 مشاهده)
در مطالعه حاضر، تأثیر پروتئین هیدرولیز شده میلورم زرد بر شاخصهای خونی، ایمنی، آنزیمهای آنتیاکسیدانی و کبدی در تاسماهی سیبری (Acipenserbaerii) تغذیه شده با جیره حاوی پروتئین هیدرولیز شده میلورم مورد بررسی قرارگرفت. جیرههای آزمایشی شامل شاهد، حاوی 5/0، 1، 5/1 و 2 درصد پروتئین هیدرولیز شده میلورم بودند. 300 عدد بچه تاسماهی سیبری با میانگین وزنی اولیه 96/1±26/23 گرم، به مدت 56 روز، روزانه چهار بار به میزان 3 درصد وزن بدن با جیرههای آزمایشی تغذیه شدند. نتایج نشان داد، افزودن پروتئین هیدرولیز شده میلورم به جیره ماهیان باعث تغییرات قابل توجهی در شاخصهای خونی، بیوشیمیایی و ایمنی گردید. تعداد گلبولهای سفید، قرمز و درصد هماتوکریت در تمامی تیمارهای حاوی پروتئین هیدرولیز شده نسبت به تیمار شاهد به طور معنیداری افزایش یافت (05/0p<)، ولیMCVتحت تأثیر قرارنگرفت (05/0p>). بیشترین مقادیر هموگلوبین در تیمارهای 5/0 و 2 درصد مشاهده شد. در حالی که،MCHوMCHCتغییرات معنیداری نشان دادند (05/0p<). سطوح کلسترول و تریگلیسرید در تیمارهای حاوی مکمل کاهش یافت. در صورتیکه، پروتئین کل و آلبومین افزایش معنیداری نسبت به شاهد نشان دادند (05/0p<). فعالیت آنزیمهای کبدی AST،ALTوALP در تیمارهای حاوی پروتئین هیدرولیز شده میلورم کاهش یافت (05/0p<). آنزیمهای آنتیاکسیدانی شامل SOD، GPX و CAT در تیمارهای 1 و 5/1 درصد پروتئین هیدرولیز شده در جیره افزایش یافت (05/0p<). علاوه بر این، شاخصهای ایمنی مانند ایمنوگلوبولین، کمپلمان و لیزوزیم در تیمارهای حاوی مکمل افزایش یافتند (05/0p<). با توجه به نتایج حاصل افزودن میزان 5/1 درصد پروتئین هیدرولیز شده میلورم در جیره جهت ارتقا شاخصهای خونی، کبدی، ایمنی و آنتیاکسیدانی پیشنهاد میشود.