1-گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه گیلان، صومعه سرا، ایران ، mmsajjadi@hotmail.com 2- گروه شیلات، دانشکده شیلات و محیط زیست، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران
چکیده: (19 مشاهده)
این مطالعه با هدف بررسی اثر سطوح خوراکی پکتین و پروبیوتیک Lactobacillusplantarum (TPCC6521) جیره بر شاخصهای رشد و دفاع آنتیاکسیدانی در سیباس آسیایی (Latescalcarifer) با 6 تیمار و 3 تکرار صورت گرفت. پکتین در سطح 5/0 و 1 درصد و لاکتوباسیلوس پلانتاروم به میزانCFU/gL. plantarum108 به صورت مجزا و تلفیقی به جیره غذایی اضافه شدند.در بررسی اثر متقابل پکتین و L. plantarum وزن نهایی، طول نهایی، وزن به دست آمده، درصد افزایش وزن، نسبت بازده چربی، نسبت بازده پروتئین و نرخ رشد ویژه بین تیمار ترکیب 1 درصد پکتین و CFU/gL. plantarum108 و سایر تیمارها اختلاف معنیدار وجود داشت (05/0p<)، همچنین در بین تیمارهای مجزا در تیمار حاوی CFU/gL. plantarum108 و پکتین نسبت به تیمارهای مجزای حاوی پکتین اختلاف معنیداری مشاهده شد (05/0p<). در شاخص ضریب تبدیل غذایی و ضریب چاقی تیمارهای ترکیبی حاوی پکتین وL. plantarumبا اثر متقابل و همچنین تیمار حاوی CFU/gL. plantarum108 با سایر تیمارهای آزمایشی اختلاف معنیداری را از خود نشان دادند (05/0p<). پس از خونگیری از ماهیان و جداسازی سرم خون ماهیان، نتایج شاخصهای آنتیاکسیدانی بدین گونه بود که در میزان کاتالاز و سوپراکساید دیسموتاز بین تیمار ترکیب 1 درصد پکتین و CFU/gL. plantarum108 و سایر تیمارها اختلاف معنیدار وجود داشت (05/0p<). در بین تیمارهای مجزا نیز اختلاف معنیداری در تیمار حاوی CFU/gL. plantarum108 و پکتین 1 درصد نسبت به دیگر تیمارها مشاهده شد (05/0p<). در مقدار گلوتاتیون پراکسیداز تیمارهای ترکیبی حاوی پکتین و L. plantarumبا اثر متقابل اختلاف معنیداری نسبت به سایر گروههای آزمایشی مشاهده شد (05/0p<)، در بین تیمارهای مجزا اختلاف معنیداری وجود داشت به گونهای که در تیمار حاوی CFU/gL. plantarum108 و پکتین 1 درصد نسبت به دیگر تیمارها مشاهده شد (05/0p<). با توجه به نتایج این مطالعه میتوان از ترکیب 1 درصد پکتین و به صورت ترکیبیدرجیرهغذایی سیباس آسیایی جهت افزایش تولید و شاخصهای آنتیاکسیدانی استفادهکرد.