[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
آمار مقالات
تعداد دوره های نشریه: 15
تعداد شماره ها: 55
تعداد مشاهده ی مقالات: 1430427
تعداد دریافت (دانلود) مقالات: 560477

تعداد کل نویسندگان: 2100
نویسندگان غیر تکراری: 1624
نویسندگان تکراری: 476
درصد نویسندگان تکراری: 23

مقالات دریافت شده: 863
مقالات پذیرفته شده: 553
مقالات رد شده: 304
مقالات منتشر شده: 510

نرخ پذیرش: 64.08
نرخ رد: 35.23

میانگین دریافت تا پذیرش: 136 روز
میانگین دریافت تا اولین داوری: 6.1 روز
میانگین پذیرش تا انتشار: 348.4 روز

آمار تفکیکی سه سال اخیر:
مقالات دریافت شده: 106
مقالات پذیرفته شده: 85
مقالات رد شده: 15
مقالات منتشر شده: 71

نرخ پذیرش: 80.19
نرخ رد: 14.15

میانگین دریافت تا پذیرش: 73 روز
میانگین دریافت تا اولین داوری: 4.2 روز
میانگین پذیرش تا انتشار: 257.7 روز
____
..
:: ::
برگشت به فهرست مقالات برگشت به فهرست نسخه ها
اثر سطوح خوراکی پکتین و پروبیوتیک Lactobacillus plantarum بر شاخص‌های رشد و دفاع آنتی‌اکسیدانی در سی‌باس آسیایی (Lates calcarifer)
محمد همایونی1 ، میرمسعود سجادی1* ، بهرام فلاحتکار1 ، رقیه صفری2 ، سیدحسین حسینی فر2
1-گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه گیلان، صومعه سرا، ایران ، mmsajjadi@hotmail.com
2- گروه شیلات، دانشکده شیلات و محیط زیست، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران
چکیده:   (19 مشاهده)
     این مطالعه با هدف بررسی اثر سطوح خوراکی پکتین و پروبیوتیک Lactobacillus plantarum (TPCC6521) جیره بر شاخص‌های رشد و دفاع آنتی­اکسیدانی در سی­باس آسیایی (Lates calcarifer) با 6 تیمار و 3 تکرار صورت گرفت. پکتین در سطح 5/0 و 1 درصد و لاکتوباسیلوس پلانتاروم به میزان CFU/g L. plantarum  108 به صورت مجزا و تلفیقی به جیره غذایی اضافه شدند. در بررسی اثر متقابل پکتین و L. plantarum وزن نهایی، طول نهایی، وزن به دست آمده، درصد افزایش وزن، نسبت بازده چربی، نسبت بازده پروتئین و نرخ رشد ویژه بین تیمار ترکیب 1 درصد پکتین و CFU/g L. plantarum  108 و سایر تیمارها اختلاف معنی­دار وجود داشت (05/0p<)، همچنین در بین تیمارهای مجزا در تیمار حاوی CFU/g L. plantarum  108 و پکتین نسبت به تیمارهای مجزای حاوی پکتین اختلاف معنی­داری مشاهده شد (05/0p<). در شاخص­ ضریب تبدیل غذایی و ضریب چاقی تیمارهای ترکیبی حاوی پکتین و L. plantarum با اثر متقابل و همچنین تیمار حاوی CFU/g L. plantarum  108 با سایر تیمارهای آزمایشی اختلاف معنی­داری را از خود نشان دادند (05/0p<). پس از خونگیری از ماهیان و جداسازی سرم خون ماهیان، نتایج شاخص­های آنتی­اکسیدانی بدین گونه بود که در میزان کاتالاز و سوپراکساید دیسموتاز بین تیمار ترکیب 1 درصد پکتین و CFU/g L. plantarum  108 و سایر تیمارها اختلاف معنی­دار وجود داشت (05/0p<). در بین تیمارهای مجزا نیز اختلاف معنی­داری در تیمار حاوی CFU/g L. plantarum  108 و پکتین 1 درصد نسبت به دیگر تیمارها مشاهده شد (05/0p<). در مقدار گلوتاتیون پراکسیداز تیمارهای ترکیبی حاوی پکتین و L. plantarum با اثر متقابل اختلاف معنی­داری نسبت به سایر گروه­های آزمایشی مشاهده شد (05/0p<)، در بین تیمارهای مجزا اختلاف معنی­داری وجود داشت به گونه­ای که در تیمار حاوی CFU/g L. plantarum  108 و پکتین 1 درصد نسبت به دیگر تیمارها مشاهده شد (05/0p<). با توجه به نتایج این مطالعه می‌توان از ترکیب 1 درصد پکتین و به صورت ترکیبی در جیره غذایی سی­باس آسیایی جهت افزایش تولید و شاخص­های آنتی­اکسیدانی استفاده کرد.
واژه‌های کلیدی: پروبیوتیک، باراموندی، محرک‌های ایمنی، هیدروکلوئید
     
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1404/6/11 | پذیرش: 1404/6/22
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
برگشت به فهرست مقالات برگشت به فهرست نسخه ها
نشریه توسعه آبزی پروری Journal of Aquaculture Development
Persian site map - English site map - Created in 0.04 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4722