[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
آمار مقالات
تعداد دوره های نشریه: 15
تعداد شماره ها: 55
تعداد مشاهده ی مقالات: 1430427
تعداد دریافت (دانلود) مقالات: 560477

تعداد کل نویسندگان: 2100
نویسندگان غیر تکراری: 1624
نویسندگان تکراری: 476
درصد نویسندگان تکراری: 23

مقالات دریافت شده: 863
مقالات پذیرفته شده: 553
مقالات رد شده: 304
مقالات منتشر شده: 510

نرخ پذیرش: 64.08
نرخ رد: 35.23

میانگین دریافت تا پذیرش: 136 روز
میانگین دریافت تا اولین داوری: 6.1 روز
میانگین پذیرش تا انتشار: 348.4 روز

آمار تفکیکی سه سال اخیر:
مقالات دریافت شده: 106
مقالات پذیرفته شده: 85
مقالات رد شده: 15
مقالات منتشر شده: 71

نرخ پذیرش: 80.19
نرخ رد: 14.15

میانگین دریافت تا پذیرش: 73 روز
میانگین دریافت تا اولین داوری: 4.2 روز
میانگین پذیرش تا انتشار: 257.7 روز
____
..
:: ::
برگشت به فهرست مقالات برگشت به فهرست نسخه ها
مقایسه پروفایل اسیدهای چرب در فیله ماهیان پرورشی قزل‌آلای رنگین‌کمان (Oncorhynchus mykiss) و کپور معمولی (Cyprinus carpio) قبل و بعد از انجماد
فردین کاظم پور1 ، یاسمن فهیم دژبان1*
1-گروه منابع طبیعی، واحد سوادکوه، دانشگاه آزاد اسلامی، سوادکوه، ایران ، dr.fahim79@yahoo.com
چکیده:   (9 مشاهده)
       ماهیان منابع غنی اسیدهای چرب امگا-3 از جمله ایکوزاپنتانوئیک (EPA) و دوکوزاهگزانوئیک اسید (DHA) هستند که نقش مهمی در سلامت انسان دارند. در این مطالعه، تغییرات ترکیب اسیدهای چرب موجود در قزل‌آلای رنگین‌کمان و کپورمعمولی طی ۹۰ روز نگهداری در دمای °C 18- بررسی شد. با استفاده از کروماتوگرافی GC-FID، ۱۷ اسید چرب مختلف شناسایی شدند که اسیدهای چرب تک غیراشباع (MUFA) بیشترین سهم (14/34 درصد در قزل‌آلای رنگین‌کمان و 83/39 درصد در کپورمعمولی) و اسیدهای چرب چند غیراشباع (PUFA) کمترین سهم (72/27 درصد در قزل‌آلای رنگین‌کمان و 29/17 درصد در کپورمعمولی) را داشتند. کپورمعمولی بیشترین مقدار اسیدهای چرب اشباع (SFA) و MUFA را دارا بود در حالی که قزل‌آلای رنگین‌کمان به‌طور معنی‌داری محتوای بالاتری از EPA، DHA و نسبت بهتری از PUFA/SFA  و امگا-3 به امگا-6 نسبت به کپورمعمولی داشت. همچنین طی دوره نگهداری، کمترین میزان تغییر در برابر اکسیداسیون مربوط به اسیدهای چرب اشباع بود. در حالی که کاهش محسوس‌تری در MUFA و خصوصاً در PUFA مشاهده شد. همچنین کاهش معنی‌داری در میزان اسیدهای چرب امگا-3 دیده شد که ناشی از حساسیت بالای این اسیدهای چرب به اکسیداسیون است. نتایج نشان دادند که انجماد به‌عنوان روشی مؤثر در کاهش سرعت تخریب چربی ماهی‌ها عمل می‌کند، اما تغییرات کیفی در طول زمان همچنان وجود دارد. همچنین قزل‌آلای رنگین‌کمان به دلیل حضور میزان بالاتر اسیدهای چرب غیر اشباع قبل از انجماد و در طی دوره نگهداری در دمای انجماد ارجحیت مصرف بالاتری نسبت به کپور معمولی دارد.
واژه‌های کلیدی: اسید چرب، اکسیداسیون، قزل‌آلای رنگین‌کمان، کپورمعولی
     
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1404/5/3 | پذیرش: 1404/5/28
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
برگشت به فهرست مقالات برگشت به فهرست نسخه ها
نشریه توسعه آبزی پروری Journal of Aquaculture Development
Persian site map - English site map - Created in 0.07 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4722