[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
آمار مقالات
تعداد دوره های نشریه: 15
تعداد شماره ها: 55
تعداد مشاهده ی مقالات: 1427266
تعداد دریافت (دانلود) مقالات: 559424

تعداد کل نویسندگان: 2099
نویسندگان غیر تکراری: 1605
نویسندگان تکراری: 494
درصد نویسندگان تکراری: 24

مقالات دریافت شده: 863
مقالات پذیرفته شده: 553
مقالات رد شده: 304
مقالات منتشر شده: 497

نرخ پذیرش: 64.08
نرخ رد: 35.23

میانگین دریافت تا پذیرش: 136 روز
میانگین دریافت تا اولین داوری: 6.1 روز
میانگین پذیرش تا انتشار: 353.6 روز

آمار تفکیکی سه سال اخیر:
مقالات دریافت شده: 106
مقالات پذیرفته شده: 85
مقالات رد شده: 15
مقالات منتشر شده: 58

نرخ پذیرش: 80.19
نرخ رد: 14.15

میانگین دریافت تا پذیرش: 73 روز
میانگین دریافت تا اولین داوری: 4.2 روز
میانگین پذیرش تا انتشار: 281.5 روز
____
..
:: ::
برگشت به فهرست مقالات برگشت به فهرست نسخه ها
تاثیر رژیم‌های غذایی مختلف در مرحله عادت پذیری از غذای زنده به کنسانتره بر شاخص‌های رشد، بازماندگی و فعالیت آنزیم‌های گوارشی لارو تاس‌ماهی ایرانی (Acipenser persicus Borodin, 1897)
رضا قربانی واقعی1* ، پژند ذبیح اله1 ، محمود محسنی1 ، امید هاشمی2 ، حسینعلی عبدالحی3 ، مریم منصف شکری1 ، تورج سهرابی1 ، میر حامد سید حسنی1
1-انستیتو تحقیقات بین المللی ماهیان خاویاری، مؤسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی (AREEO)، رشت، ایران ، ghorbani_V2@Yahoo.com
2- شرکت گوار کویر آریا، رفسنجان کرمان
3- مؤسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی (AREEO)، تهران، ایران
چکیده:   (31 مشاهده)
     این تحقیق با 7 تیمار و 3 تکرار در بخش آبزی پروری انستیتو تحقیقات بین المللی ماهیان خاویاری انجام شد. بدین منظور 1050 عدد لارو تاس‌ماهی ایرانی (Acipenser persicus) با میانگین وزن اولیه 002/0± 076/0 گرم، به طور تصادفی در 21 مخزن گرد پلاستیکی با حجم کل 50 لیتر و 20 لیتر آبگیری (100 عدد  لارو در هر مخزن، 5 عدد در لیتر)، در یک سیستم آب جریان­دار (5/0 لیتر در دقیقه در هر مخزن) به مدت 30 روز پرورش داده شدند. لاروها با تیمارهای مختلف غذایی شامل: 1- ناپلی آرتمیا، لارو شیرونومیده و غذای فرموله شده (از روز اول پرورش). 2- ناپلی آرتمیا، لارو شیرونومیده و غذای فرموله شده (از روز نهم پرورش). 3- ناپلی آرتمیا، بیومس آرتمیا و غذای فرموله (از روز اول پرورش). 4- ناپلی آرتمیا، بیومس آرتمیا و غذای فرموله شده (از روز نهم پرورش). 5- ناپلی آرتمیا، بیومس آرتمیا، لاروشیرونومیده و غذای فرموله شده (از روز اول پرورش). 6- ناپلی آرتمیا، بیومس آرتمیا، لاروشیرونومیده و غذای فرموله شده (از روز نهم پرورش) و 7- تغذیه فقط با غذای فرموله شده از ابتدا تا انتهای دوره، پرورش داده شدند. لاروها 12 بار در شبانه روز تغذیه شدند. نتایج نشان داد که بیشترین و کمترین درصد بازماندگی بترتیب در تیمارهای 2 و 7 بود (0.05>p). تیمار 4 دارای بیشترین میزان افزایش وزن بود (0.05>p). کمترین افزایش وزن بدن در تیمار 7 ثبت شد (0.05>p). در پایان دوره تحقیق، فعالیت آنزیم‌های لیپاز و آمیلاز در تیمار 2 بصورت معنی‌داری بیش از سایر تیمارها بود (0.05>p). فعالیت آنزیم پپسین در اغلب تیمارها، بصورت معنی‌داری بیش از تیمار 7 بود (0.05>p). فعالیت آنزیم‌های تریپسین در تیمار 4 بشکل معنی‌داری بیش از سایر تیمارها اندازه گیری شد (0.05>p). با توجه به اهمیت بازماندگی در پرورش لارو ماهیان، می‌توان نتیجه گرفت که، وجود لارو شیرونومیده تاثیر قابل توجه ای بر بازماندگی لاروها داشت. لذا در مجموع تیمارهای 1، 2، 5، 6، 3 و 4 بترتیب جهت تغذیه لاروهای تاس‌ماهی ایرانی از ارجحیت بر خوردار بودند. از طرف دیگر با توجه به قیمت بالای لارو شیرونومیده و دشواری تهیه آن می‌توان اظهار داشت که، بیومس آرتمیا نیز می‌تواند به تنهایی (تیمارهای 3 و 4) و در ترکیب با لارو شیرونومیده (تیمارهای 5 و 6) بازماندگی و رشد قابل قبولی را به دنبال داشته باشد.

واژه‌های کلیدی: لارو، تاس‌ماهی ایرانی، شاخص‌های رشد، بازماندگی، رژیم های مختلف غذایی، فعالیت آنزیم
     
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1403/12/1 | پذیرش: 1403/12/17
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
برگشت به فهرست مقالات برگشت به فهرست نسخه ها
نشریه توسعه آبزی پروری Journal of Aquaculture Development
Persian site map - English site map - Created in 0.03 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4718