[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
آمار مقالات
تعداد دوره های نشریه: 15
تعداد شماره ها: 55
تعداد مشاهده ی مقالات: 1430427
تعداد دریافت (دانلود) مقالات: 560477

تعداد کل نویسندگان: 2100
نویسندگان غیر تکراری: 1624
نویسندگان تکراری: 476
درصد نویسندگان تکراری: 23

مقالات دریافت شده: 863
مقالات پذیرفته شده: 553
مقالات رد شده: 304
مقالات منتشر شده: 510

نرخ پذیرش: 64.08
نرخ رد: 35.23

میانگین دریافت تا پذیرش: 136 روز
میانگین دریافت تا اولین داوری: 6.1 روز
میانگین پذیرش تا انتشار: 348.4 روز

آمار تفکیکی سه سال اخیر:
مقالات دریافت شده: 106
مقالات پذیرفته شده: 85
مقالات رد شده: 15
مقالات منتشر شده: 71

نرخ پذیرش: 80.19
نرخ رد: 14.15

میانگین دریافت تا پذیرش: 73 روز
میانگین دریافت تا اولین داوری: 4.2 روز
میانگین پذیرش تا انتشار: 257.7 روز
____
..
:: ::
برگشت به فهرست مقالات برگشت به فهرست نسخه ها
تاثیر جایگزینی جلبک قرمز (Laurencia caspica) در جیره بر میکرو فلور باکتریایی روده تیلاپیای نیل (Oreochromis niloticus)
ساناز کرد1 ، رحیم عبدی1* ، اسحاق زمانی1 ، رحیم پیغان2
۱- گروه زیست شناسی دریا، دانشکده علوم دریایی و اقیانوسی، دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر، خرمشهر، ایران ، abdir@kmsu.ac.ir
2- گروه علوم درمانگاهی و قطب علمی بهداشت ماهیان گرمابی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز، ایران
چکیده:   (38 مشاهده)
    تیلاپیای نیل (Oreochromis niloticus) بیشترین مصرف و توزیع جهانی را در بین آبزیان دارا بوده و در حال حاضر در برخی نقاط دنیا بر روی پرورش این گونه متمرکز شده اند.  با توجه به ارزش غذایی جلبک‌های دریایی بعنوان افزودنی‌های خوراک یا مکمل‌های غذایی، در دسترس بودن و هزینه پایین آنها سبب شده است تا در آبزی پروری مورد استفاده قرارگیرند. هدف این تحقیق تاثیر جایگزینی جلبک قرمز در جیره بر میکرو فلور باکتریایی روده تیلاپیای نیل بوده است. برای این منظور 120 قطعه ماهی تیلاپیا با میانگین وزنی 1 ±30 گرم پس از فراهم کردن مقدمات و سازگاری، به مدت ۸ هفته در آکواریوم های 100 لیتری با جیره بیومار حاوی صفر، 3 درصد، 6 درصد و 9 درصد وزن غذا بوسیله جلبک قرمز با سه تکرار و براساس تحقیقات سایر محققین در هر تیمار تغذیه شدند. پس از پایان دوره پرورش ماهیان بوسیله گل میخک  بیهوش شده و پس از باز کردن محوطه شکمی نمونه‌ برداری به مقدار ۱ گرم از قسمت میانی روده تیمارهای مختلف به همراه ۹۹ میلی لیتر از سرم نمک فیزیولوژی نرمال هموژنیزه شده و بطور یک دست با هم مخلوط شدند. مخلوط هموژنیزه به دست آمده با ۹ میلی­لیتر سرم فیزیولوژی ترکیب شده و رقت­های سریالی تا 8-10 تهیه گردید. جهت جداسازی و خالص­سازی سویه­های باکتریایی از محیط نوترینت آگار و برای شناسایی مورفولوژی از رنگ­آمیزی گرم استفاده گردید. همچنین برای مطالعات بیوشیمیایی از آزمون‌های سیمون سیترات، MR-VP، محیط SIM، تست اکسیداز استفاده گردید. جهت شمارش باکتری‌ها بعد از انجام عمل رقت سازی نمونه‌های حاصل از گروه‌های آزمایش به پتری دیش حاوی محیط هر تیمار انتقال و با عمل پخش کردن منتقل شدند. نتایج حاصل از تحقیق حاضر نشان داد که در گروه شاهد کلنی­ها فقط متعلق به باسیلوس و در گروه تیمار کلنی­ها متعلق به باسیلوس و کوکوس بوده‌اند. نتایج حاصل  از شمارش باکتری کل روده اختلاف چشمگیری را بین تیمارهای مختلف نشان داد (05/0p<). بیشترین تعداد باکتری روده ماهی به تیمار 9 درصد و کمترین مقدار آن به گروه شاهد تعلق داشت. با توجه به نتایج حاصل از مطالعه حاضر می­توان بیان داشت که امکان استفاده از جلبک قرمز در جیره غذایی تیلاپیای نیل در سطح مذکور باعث بهبود میکرو فلور باکتریایی روده خواهد شد.
واژه‌های کلیدی: میکرو فلور، روده، جلبک قرمز، تیلاپیای نیل
     
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1403/9/18 | پذیرش: 1403/11/8
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
برگشت به فهرست مقالات برگشت به فهرست نسخه ها
نشریه توسعه آبزی پروری Journal of Aquaculture Development
Persian site map - English site map - Created in 0.03 seconds with 37 queries by YEKTAWEB 4718