بررسی برخی از فاکتورهای بیوشیمیایی و سرمی خون ماهیان قزل آلای رنگین کمان فاقد و واجد عفونت باکتریایی در مزارع پرورشی استان مازندران)
|
حسین خارا*، ولی اله محمدزاده، مریم قیاسی، مینا رهبر |
|
|
چکیده: (3348 مشاهده) |
ماهی قزل آلای رنگین کمان تنها گونه از آزاد ماهیان است که در مزارع کشور پرورش داده می شود و میزان تولید ماهی قزل آلای رنگین کمان در استان مازندران قابل توجه میباشد. امروزه میزان شیوع بیماریهای مختلف در مزارع ماهی قزل آلای رنگین کمان در حال افزایش است. از این رو در سال 1387 به بررسی برخی از فاکتورهای بیوشیمیایی و سرمی ماهیان قزل آلای رنگین کمان فاقد و واجد عفونت باکتریایی در مزارع پرورشی استان مازندران پرداخته شد. بدین منظور 18 مزرعه تکثیر و پرورش ماهی قزل آلای رنگین کمان برای نمونهبرداری انتخاب گردید. ماهیان ابتدا زیست سنجی و سپس خونگیری از آنها انجام شد و از کلیه آنها در محیط کشت Blood agareو TSA نمونهبرداری و کشت داده شد. سرم خون ماهیان پس ازسانتریفوژ جداسازی گردید و فاکتورهای آلبومین، پروتئین تام، C3، C4 و IgM و نیز آنزیمهای SGOT و SGPT مورد سنجش قرار گرفتتند. نتایج نشان داد که از تعداد کل ماهیان، کشت باکتریایی در 5/60% موارد مثبت و در5/39% منفی بود. در بین فاکتورهای سرمی و بیوشیمیایی میانگین مقادیر پروتئین تام، آلبومین و آنزیم SGOT در ماهیان فاقد عفونت باکتریایی به طور معنیداری بیشتر از ماهیان واجد عفونت باکتریایی بوده، اختلافها از نظر آماری معنیدار بودند (05/0p<). میانگین C4 و آنزیم SGPT در ماهیان فاقد عفونت بیشتر از ماهیان واجد عفونت بود ولی از نظر آماری این اختلاف نیز معنی دار نبود (05/0p>). میانگین IgM تام و C3 در ماهیان واجد عفونت باکتریایی بیشتر از ماهیان فاقد عفونت بود لیکن این اختلاف معنی دار نبود (05/0p<). |
|
واژههای کلیدی: مازندران، قزلآلای رنگین کمان، عفونت باکتریایی، فاکتورهای بیوشیمیایی و سرمی خون |
|
متن کامل [PDF 519 kb]
(2000 دریافت)
|
نوع مطالعه: پژوهشي |
موضوع مقاله:
تخصصي دریافت: 1394/1/22 | پذیرش: 1394/1/22 | انتشار: 1394/1/22
|
|
|
|
|
ارسال نظر درباره این مقاله |
|
|