[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
آمار مقالات
تعداد دوره های نشریه: 14
تعداد شماره ها: 54
تعداد مشاهده ی مقالات: 1363101
تعداد دریافت (دانلود) مقالات: 544579

تعداد کل نویسندگان: 2063
نویسندگان غیر تکراری: 1589
نویسندگان تکراری: 474
درصد نویسندگان تکراری: 23

مقالات دریافت شده: 859
مقالات پذیرفته شده: 545
مقالات رد شده: 301
مقالات منتشر شده: 496

نرخ پذیرش: 63.45
نرخ رد: 35.04

میانگین دریافت تا پذیرش: 138 روز
میانگین دریافت تا اولین داوری: 6.1 روز
میانگین پذیرش تا انتشار: 354.1 روز

آمار تفکیکی سه سال اخیر:
مقالات دریافت شده: 106
مقالات پذیرفته شده: 78
مقالات رد شده: 15
مقالات منتشر شده: 58

نرخ پذیرش: 73.58
نرخ رد: 14.15

میانگین دریافت تا پذیرش: 75 روز
میانگین دریافت تا اولین داوری: 4.5 روز
میانگین پذیرش تا انتشار: 288.6 روز
____
..
:: دوره 19، شماره 3 - ( 7-1404 ) ::
جلد 19 شماره 3 صفحات 99-86 برگشت به فهرست نسخه ها
تاثیر افزودن مکمل لیزین بر عملکرد رشد، ترکیب لاشه و هضم پذیری مواد مغذی در بچه‌ماهیان قزل‌آلای رنگین‌کمان (Oncorhynchus mykiss) تغذیه-شده با جیره کم پروتئین
حسین اورجی* ، روح اله مهرانی ، فرید فیروزبخش ، خسرو جانی خلیلی
گروه شیلات، دانشکده علوم دامی و شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری ، hoseinoraji@yahoo.com
چکیده:   (111 مشاهده)
      هدف از مطالعه حاضر بررسی تاثیر سطوح مختلف لیزین بر عملکرد رشد، ترکیب لاشه و هضم پذیری مواد مغذی در بچه­ماهیان قزل‌آلای رنگین­کمان تغذیه­شده با جیره کم پروتئین بود. بدین منظور 400 قطعه بچه­ماهی با میانگین وزنی اولیه 0/0± 6 گرم خریداری و در 18 مخزن پرورشی به مدت 8 هفته توزیع گردیدند. شش تیمار آزمایشی شامل جیره حاوی 42 درصد پروتئین و 24 درصد پودر ماهی (شاهد 1)، 37 درصد پروتئین و حاوی 24 درصد پودر ماهی (شاهد 2)، 37 درصد پروتئین و حاوی 12 درصد پودر ماهی (شاهد 3)، و جیره­های حاوی شاهد 3 به عنوان پایه همراه با 25/0، 5/0 و 1 درصد مکمل لیزین بودند. تیمارها در 3 تکرار برای هر تکرار 20 قطعه ماهی در نظر گرفته شد. نتیجه نشان داد کاهش درصد پروتئین جیره منجر به کاهش معنی­داری در وزن نهایی، افزایش وزن بدن و نرخ رشد ویژه گردید (05/0p<). افزودن سطوح مختلف لیزین به جیره این مقادیر را بهبود بخشید بطوریکه تفاوت معنی­داری در مقایسه با شاهد 1 نداشتند (05/0p<). ضریب تبدیل غذایی به طور معنی­داری در ماهیان تغذیه­شده با 25/0 درصد و 5/0 درصد بهبود یافت (05/0p<). همچنین، پروتئین لاشه ماهیان تغذیه­شده با 5/0 درصد لیزین مشابه با شاهد 1 بود و این مقدار در سایر تیمارها به طور معنی­داری کاهش یافت (05/0p<). علاوه بر این، هضم­پذیری پروتئین با کاهش توام پروتئین و پودر ماهی در جیره (شاهد 3) به طور معنی­داری کاهش پیدا کرد درحالیکه در شاهد 1 و 2 و تیمارهای حاوی 25/0 و 5/0 درصد لیزین بالاتر از سایر تیمارهای آزمایشی بود (05/0p<). در مقابل، هضم­پذیری چربی، چربی، خاکستر و رطوبت لاشه تحت تاثیر جیره­های آزمایشی قرار نگرفتند (05/0p<). به نظر می­رسد با افزودن 5/0 درصد لیزین می­توان پروتئین جیره بچه­ماهیان قزل­آلای رنگین­کمان را از 42 به 37 درصد و پودر ماهی را از 24 به 12 درصد کاهش داد بدون اینکه تاثیر مخربی بر رشد، کیفیت لاشه و هضم­پذیری پروتئین داشته باشد.
واژه‌های کلیدی: اسید آمینه، محدودیت پروتئین، عملکرد رشد، ترکیب لاشه
     
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1403/5/3 | پذیرش: 1404/1/29 | انتشار: 1404/7/1
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ouraji H, Mehrani R, Firozbakhsh F, Jani khalili K. The effect of lysine supplementation on growth performance, carcass composition and digestibility of nutrients in juvenile rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) fed with a low protein diet. JAD 2025; 19 (3) :86-99
URL: http://aqudev.liau.ac.ir/article-1-857-fa.html

اورجی حسین، مهرانی روح اله، فیروزبخش فرید، جانی خلیلی خسرو. تاثیر افزودن مکمل لیزین بر عملکرد رشد، ترکیب لاشه و هضم پذیری مواد مغذی در بچه‌ماهیان قزل‌آلای رنگین‌کمان (Oncorhynchus mykiss) تغذیه-شده با جیره کم پروتئین. نشریه توسعه آبزی پروری. 1404; 19 (3) :86-99

URL: http://aqudev.liau.ac.ir/article-1-857-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 19، شماره 3 - ( 7-1404 ) برگشت به فهرست نسخه ها
نشریه توسعه آبزی پروری Journal of Aquaculture Development
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4714