انستیتو تحقیقات بینالمللی ماهیان خاویاری، مؤسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی (AREEO)، رشت، ایران ، ghorbani_V2@Yahoo.com
چکیده: (308 مشاهده)
هدف از انجام تحقیق، تعیین تاثیر دفعات غذادهی بر شاخصهای رشد، ترکیب لاشه، فعالیت برخی آنزیمهای گوارشی و بازماندگیلاروهای فیلماهی (Husohuso) بود. بدین منظور تعداد کل 10800 لارو فیل ماهی، 7 روز پس از تفریخ با میانگین وزن 001/0±048/0 گرم، به طور تصادفی در 36 مخزن 500 لیتری فایبرگلاس حاوی 100 لیتر آب چاه، به مدت 31 روز با تناوب زمانی 6 و 12 بار در شبانهروز با استفاده از غذاهای ناپلی آرتمیا، بیومس آرتمیا، دافنی، لارو کرم شیرونومید و غذای فرموله شده پرورش داده شدند. نتایج نشان داد که، تغذیه لاروها با لارو شیرونومید و یا بیومس آرتمیا به ترتیب توانست موجب افزایش درصد بازماندگی و وزن لاروها گردد. میانگین درصد بازماندگی در روزهای مختلف پس از تخم گشایی لاروها در زمان 12 بار غذادهی در شبانهروز در اغلب تیمارها، بهطور معنیداری بیشتر از 6 بار غذادهی در شبانه روز بود (05/0>p). در مجموع میانگین وزن لاروها در تیمارهای مختلف، در زمان 12 بار غذادهی در شبانه روز نسبت به 6 بار غذادهی در شبانه روز اختلاف معنیداری نداشت (05/0>p). در اغلب تیمارها، پروتئین خام لاشه لاروها، در زمان 12 بار و 6 بار غذادهی در شبانه روز اختلاف معنیداری نداشتند(05/0>p). در ارتباط با چربی خام لاشه لاروها، در زمان 12 و 6 بار غذادهی در شبانه روز، در 50 درصد تیمارها اختلاف معنی دار آماری مشاهده شد (05/0>p). فعالیت آنزیمهای پپسین، تریپسین و لیپاز در زمان 12 بار غذادهی در شبانهروز در اغلب تیمارها، بطور معنیداری بیش از 6 بار غذادهی در شبانهروز بود (05/0>p). در مجموع غذادهی لاروها بصورت 12 بار در شبانه روز بر 6 بار غذادهی در شبانهروز از جنبه های بهبود بازماندگی لاروها، شاخص وضعیت و فعالیت آنزیم ها ارجحیت داشت.
Ghorbani Vaghei R, Yousefi Jourdehi A, Pazhand Z, Mohseni M, Monsef Shokri M. The effects of feeding frequency and type of feeding regime, on growth performance, carcass composition, some digestive enzymes activity and survival rate of beluga (Huso huso) larvae. JAD 2024; 18 (3) :1-17 URL: http://aqudev.liau.ac.ir/article-1-839-fa.html
قربانی واقعی رضا، یوسفی جوردهی ایوب، پژند ذبیح اله، محسنی محمود، منصف شکری مریم. تأثیر دفعات غذادهی و نوع رژیم غذایی بر شاخصهای رشد، ترکیب لاشه، فعالیت برخی آنزیمهای گوارشی و بازماندگی لارو فیل ماهی (Huso huso). نشریه توسعه آبزی پروری. 1403; 18 (3) :1-17