[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
آمار مقالات
تعداد دوره های نشریه: 14
تعداد شماره ها: 51
تعداد مشاهده ی مقالات: 1238351
تعداد دریافت (دانلود) مقالات: 500727

تعداد کل نویسندگان: 1995
نویسندگان غیر تکراری: 1520
نویسندگان تکراری: 475
درصد نویسندگان تکراری: 24

مقالات دریافت شده: 846
مقالات پذیرفته شده: 534
مقالات رد شده: 299
مقالات منتشر شده: 472

نرخ پذیرش: 63.12
نرخ رد: 35.34

میانگین دریافت تا پذیرش: 140 روز
میانگین دریافت تا اولین داوری: 6.2 روز
میانگین پذیرش تا انتشار: 354.8 روز

آمار تفکیکی سه سال اخیر:
مقالات دریافت شده: 97
مقالات پذیرفته شده: 69
مقالات رد شده: 15
مقالات منتشر شده: 36

نرخ پذیرش: 71.13
نرخ رد: 15.46

میانگین دریافت تا پذیرش: 73 روز
میانگین دریافت تا اولین داوری: 4.9 روز
میانگین پذیرش تا انتشار: 264.7 روز
____
..
:: دوره 19، شماره 1 - ( 1-1404 ) ::
جلد 19 شماره 1 صفحات 60-47 برگشت به فهرست نسخه ها
تاثیر پودر دارچین بر فعالیت آنزیم‌های آنتی‌اکسیدانی، کبدی و ترکیبات شیمیایی بدن ماهی قزل‌آلای رنگین‌کمان (Oncorhynchus mykiss)
عبدالرضا فتاحی1 ، حمید فغانی1* ، مجید محمدنژاد شموشکی3 ، سیدحامد موسوی ثابت4
1- گروه شیلات، واحد تنکابن، دانشگاه آزاد اسلامی، تنکابن، ایران
، Hamid_faghani1@yahoo.com
3- گروه شیلات، واحد بندرگز، دانشگاه آزاد اسلامی، بندرگز، ایران
4- گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه گیلان، واحد صومعه سرا،گیلان، ایران
چکیده:   (415 مشاهده)

      هدف از انجام این مطالعه بررسی تاثیر پودر دارچین (Cinnamomum verum) بر فعالیت آنتی‌اکسیدانی، آنزیم‌های کبدی و ترکیبات شیمیایی بدن بچه ماهیان انگشت قد قزل‌آلای رنگین‌کمان (Oncorhynchus mykiss) بود. بچه ماهیان با میانگین وزن 5±20 گرم در 5 تیمار (شاهد، 1، 3، 6 و 12 گرم پودر دارچین در 1 کیلوگرم غذا) با 3 تکرار در مدت 8 هفته مورد بررسی ‌قرارگرفتند.  نتایج نشان داد که با افزایش غلظت دارچین، فعالیت آنزیم‌های AST و ALT  کاهش معنی‌داری یافت، اما روند کاهش آنزیم ALP معنی دار نبود. تغییرات چربی و پروتئین بدن به ترتیب با کاهش و افزایش معنی‌داری همراه بود، اما میزان خاکستر و رطوبت فیله ها تغییرات معنی‌داری نشان نداد. سطح فعالیت آنزیم‌های سوپراکسید دیسموتاز و کاتالاز سرم خون با افزایش معنی‌داری مواجه شد، اما سطح آنزیم مالون دی آلدئید با کاهش معنی‌داری همراه بود. با توجه به یافته های تحقیق حاضر، پودر دارچین در غلظت های 6 و 12 گرم در هر کیلوگرم خوراک می‌تواند سبب بهبود شاخص‌های آنتی اکسیدانی، آنزیم‌های کبدی و ترکیبات شیمیایی بدن بچه ماهیان انگشت قد قزل‌آلای رنگین‌کمان گردد.
 

واژه‌های کلیدی: قزل‌آلای رنگین‌کمان، دارچین، شاخص‌های آنتی‌اکسیدانی، ترکیبات شیمیایی بدن، آنزیم‌های کبدی
متن کامل [PDF 706 kb]   (73 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1402/1/26 | پذیرش: 1402/4/25 | انتشار: 1404/1/10
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Fatahi A, Faghani H, Mohammad Nejad Shamoushaki M, Mousavi Sabet H. Effect of Cinnamomum verum Powder on the antioxidant defense, liver enzymes and chemical composition muscle of rainbow trout (Oncorhynchus mykiss). JAD 2025; 19 (1) :47-60
URL: http://aqudev.liau.ac.ir/article-1-815-fa.html

فتاحی عبدالرضا، فغانی1 حمید، محمدنژاد شموشکی مجید، موسوی ثابت سیدحامد. تاثیر پودر دارچین بر فعالیت آنزیم‌های آنتی‌اکسیدانی، کبدی و ترکیبات شیمیایی بدن ماهی قزل‌آلای رنگین‌کمان (Oncorhynchus mykiss). نشریه توسعه آبزی پروری. 1404; 19 (1) :47-60

URL: http://aqudev.liau.ac.ir/article-1-815-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 19، شماره 1 - ( 1-1404 ) برگشت به فهرست نسخه ها
نشریه توسعه آبزی پروری Journal of Aquaculture Development
Persian site map - English site map - Created in 0.04 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4710