[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
آمار مقالات
تعداد دوره های نشریه: 13
تعداد شماره ها: 50
تعداد مشاهده ی مقالات: 1091606
تعداد دریافت (دانلود) مقالات: 468844

تعداد کل نویسندگان: 1944
نویسندگان غیر تکراری: 1482
نویسندگان تکراری: 462
درصد نویسندگان تکراری: 24

مقالات دریافت شده: 829
مقالات پذیرفته شده: 521
مقالات رد شده: 298
مقالات منتشر شده: 465

نرخ پذیرش: 62.85
نرخ رد: 35.95

میانگین دریافت تا پذیرش: 142 روز
میانگین دریافت تا اولین داوری: 6.3 روز
میانگین پذیرش تا انتشار: 356.2 روز

آمار تفکیکی سه سال اخیر:
مقالات دریافت شده: 87
مقالات پذیرفته شده: 61
مقالات رد شده: 16
مقالات منتشر شده: 34

نرخ پذیرش: 70.11
نرخ رد: 18.39

میانگین دریافت تا پذیرش: 74 روز
میانگین دریافت تا اولین داوری: 6.1 روز
میانگین پذیرش تا انتشار: 286 روز
____
..
:: دوره 18، شماره 3 - ( 7-1403 ) ::
جلد 18 شماره 3 صفحات 120-109 برگشت به فهرست نسخه ها
اثرات سطوح مختلف نانو ذرات سلنیوم و آهن بر فاکتورهای رشد، بازماندگی و ترکیبات شیمیایی در بچه ماهی قزل‌آلای رنگین‌کمان (Onchorhynchus mykiss)
سمیه خاوری ، صابر وطن دوست* ، حامد منوچهری ، رضا چنگیزی ، شایان قبادی
گروه شیلات، واحد بابل، دانشگاه آزاد اسلامی، بابل، ایران ، s.vatandoust@baboliau.ac.ir
چکیده:   (290 مشاهده)
      این مطالعه با هدف بررسی افزودن غلظت­های متفاوت نانوذرات سلنیوم وآهن به جیره غذایی و تأثیر آن بر مقادیر شاخص­های رشد و درصد ترکیبات شیمیایی لاشه در قزل­آلای­ رنگین­­کمان انجام شد. در این تحقیق، تعداد240 عدد بچه ماهی قزل­آلای­ رنگین­­کمان با میانگین وزنی 02/0 ± 21/5  گرم  به مدت 8 هفته با جیره­های حاوی 5/0، 1 ،2 میلی­گرم در کیلوگرم نانو ذرات سلنیوم و  به میزان ۱۰، ۳۰ و ۵۰ میلی­گرم نانو ذرات آهن در یک طرح کاملا تصادفی به 4 تیمار آزمایشی؛ تیمار 1 (تیمار شاهد تیمار 2 (5/0 میلی‌گرم  نانوذره سلنیوم  +10 میلی‌گرم نانو ذره آهن در کیلوگرم غذا)، تیمار 3 (1 میلی‌گرم  نانوذره سلنیوم  +10 میلی‌گرم نانو ذره آهن در کیلوگرم غذا)و تیمار 4 (2 میلی‌گرم  نانوذره سلنیوم  +50 میلی‌گرم نانو ذره آهن در کیلوگرم غذا) تغدیه شدند. بر طبق نتایج، مقادیر وزن بدن، درصد افزایش وزن، نرخ رشد ویژه و نسبت کارایی پروتئین در میزان 2 میلی­گرم نانو ذرات سلنیوم و 50 میلی­گرم نانو ذرات آهن نسبت به سایر مقادیر از افزایش و اختلاف معنی داری با سایر تیمارها داشت (p<0.05). همچنین ضریب تبدیل غذایی، در مقادیر 2 میلی­گرم نانو ذرات سلنیوم و50 میلی­گرم نانو ذرات آهن دارای اختلاف معنی دار با سایر تیمارها داشت (p<0.05). در میزان باز ماندگی آنالیز لاشه، بیشترین مقدار پروتئین در تیمار 5/0 میلی­گرم بر کیلوگرم نانو ذرات سلنیوم و10 میلی­گرم نانو ذرات آهن دیده شد که نسبت به تیمار شاهد اختلاف معنی داری داشت (p<0.05). با افزایش مقدار نانوذرات سلنیوم و آهن در تیمارهای آزمایشی بر میزان پروتئین افزوده شد. همچنین از نظر میزان مقدار چربی نیز اختلاف معنی­داری بین تیمارهای آزمایشی و تیمار شاهد مشاهده شد (p<0.05). نتایج نشان داد که استفاده از 2 و 5/0 میلی­گرم نانوذرات سلنیوم و 10 و 50 میلی­گرم نانو ذرات آهن با توجه به نتایج بدست آمده تاثیر مناسبی بر روی قزل­آلای­ رنگین­­کمان دارد.
واژه‌های کلیدی: نانوذرات سلنیوم، نانوذرات آهن، قزل‌آلای رنگین‌کمان، فاکتور های رشد، پروتئین
متن کامل [PDF 391 kb]   (86 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1401/11/26 | پذیرش: 1402/4/25 | انتشار: 1403/7/1
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Khavari S, Vatandoust S, Manouchehri H, Changizi R, Ghobadi S. The effect of different concentrations of selenium and iron nanoparticles on growth factors, and chemical composition in rainbow trout (Onchorhynchus mykiss). JAD 2024; 18 (3) :109-120
URL: http://aqudev.liau.ac.ir/article-1-814-fa.html

خاوری سمیه، وطن دوست صابر، منوچهری حامد، چنگیزی رضا، قبادی شایان. اثرات سطوح مختلف نانو ذرات سلنیوم و آهن بر فاکتورهای رشد، بازماندگی و ترکیبات شیمیایی در بچه ماهی قزل‌آلای رنگین‌کمان (Onchorhynchus mykiss). نشریه توسعه آبزی پروری. 1403; 18 (3) :109-120

URL: http://aqudev.liau.ac.ir/article-1-814-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 18، شماره 3 - ( 7-1403 ) برگشت به فهرست نسخه ها
نشریه توسعه آبزی پروری Journal of Aquaculture Development
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4660