1- گروه شیلات، واحد بندرعباس، دانشگاه آزاد اسلامی، بندرعباس، ایران دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندرعباس، گروه شیلات، واحد بندرعباس، دانشگاه آزاد اسلامی، بندرعباس، ایران ، reza1375bandar@yahoo.com 3- ایستگاه تحقیقات نرمتنان خلیج فارس، موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، بندرلنگه، ایران
چکیده: (935 مشاهده)
در این مطالعه پارامترهای بیوشیمیایی franciscanaArtemiaتغذیه شده با ریزجلبکهای IsochrysisgalbanaوTetraselmissuecica کشت داده شده با منابع مختلف کربوهیدرات بررسیگردید. از قندهای گلوکز، ساکاروز و فروکتوز به عنوان منابع مختلف کربنی استفاده شد. کشت آرتمیاها در شرایط استاندارد، در 24 مخزن مدورپلی اتیلینی (8 تیمار و سه تکرار) با حجم 300 لیتر و تراکم هزار ناپلی به ازای هر لیتر آب انجام گردید. طول دوره پرورش 30 روز بود. نتایج نشان داد بین تیمارهای مختلف، ریزجلبک های کشت داده با منابع مختلف کربوهیدراتی از نظر پارامترهای بیوشیمیایی اختلاف معنیدار وجودداشت (05/0>p)، و بین تیمارها ریز جلبک تتراسلیمس کشت داده شده با ساکاروز از نظر میزان پروتئین ، چربی ، خاکستر و کربوهیدرات اختلاف معنیداری با سایر تیمارها نشان داد (05/0>p). در ریزجلبک ایزوکرایسیس نیز منابع ساکارز و فروکتوز باعث بیشترین میزان پروتئین شدند (05/0>p). آنالیز مقادیر بیوشیمیایی در آرتمیای تغذیه شده با دو گروه ریزجلبک نشان داد بین تیمارهای مختلف اختلاف معنیداری وجود دارد (05/0>p) ؛ و بین تیمارها، آرتمیای تغذیه شده با ریزجلبک های تتراسلمیس و نیز ایزوکرایسیس کشت داده شده با ساکاروز نسبت به سایر تیمارها وضعیت مطلوبتری را نشان داد. بنابراین میتوان نتیجه گرفت مقادیر پارامترهای بیوشیمیایی آرتمیاهای تغذیه شده در وهله اول به نوع جلبک و در مرحله دوم به منبع تغذیهای جلبک ها مرتبط میباشد. لذا استفاده از هر دو گونه جلبکی مورد مطالعه رشد یافته در منابع مختلف کربوهیدراتی می تواند موجب بالا رفتن ارزش غذایی آرتمیا گردد؛ اما در مجموع تیمار تتراسلمیس حاوی قند ساکارز بالاترین ارزش غذایی را در مقایسه با سایر تیمارها در آرتمیا موجب گردید.
vojdani F N, Salarzadeh A, yahyavi M, Pourmozaffar S. Study of biochemical parameters of Artemia franciscana fed with microalgae Isochrysis galbana and Tetraselmis suecica cultured with different carbohydrate sources. JAD 2024; 18 (1) :104-119 URL: http://aqudev.liau.ac.ir/article-1-771-fa.html
وجدانی فاطمه نسا، سالارزاده علیرضا، یحیوی مازیار، پورمظفر سجاد. پارامترهای بیوشیمیایی Artemia franciscana تغذیه شده با ریز جلبکهای Isochrysis galbana و Tetraselmis suecica کشت داده شده با منابع مختلف کربوهیدرات. نشریه توسعه آبزی پروری. 1403; 18 (1) :104-119