1- گروه شیلات، واحد آزادشهر، دانشگاه آزاد اسلامی، آزادشهر، ایران دانشگاه آزاد اسلامی واحد آزاد شهر، گروه شیلات، واحد آزادشهر، دانشگاه آزاد اسلامی، آزادشهر، ایران ، sarahjorjani@yahoo.com 3- انستیتو تحقیقات بینالمللی ماهیان خاویاری، مؤسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی (AREEO)، رشت، ایران
چکیده: (666 مشاهده)
هدف از مطالعه حاضر بررسی تاثیر جایگزینی روغن پیه گاو و روغن کانولا به جای روغن ماهی جیره بر فراسنجههای خونی ماهی قزلآلای رنگینکمان (Oncorhynchusmykiss) بود. برای این منظور 250 عدد ماهی با وزن متوسط 20 گرم انتخاب و به صورت تصادفی با 3 تکرار به صورت: تیمار 1 یا شاهد (جیره حاوی 100% روغن ماهی)، تیمار 2 (جیره حاوی 50% روغن ماهی و 50% پیه گاو)، تیمار3 (جیره حاوی 50% روغن ماهی و 50% روغن کانولا) و تیمار 4 (جیره حاوی 50% روغن ماهی و 25% پیه گاو و 25% روغن کانولا) در حوضچه فایبرگلاس 500 لیتری تیماربندی شد. ماهیان طبق جداول غذادهی در 2 نوبت به مدت 90 روز غذادهی شدند. در پایان دوره از سیاهرنگ ساقه دمی ماهیان خونگیری انجام و شاخصهای خونی اندازهگیری شد.بیشترین تعداد گلبول قرمز و درصد هماتوکریت متعلق به تیمار شاهد و کمترین تعداد مربوط به تیمار 3 بود. نتایج تحقیق حاضر نشان داد، درصد لنفوسیت تیمار شاهد به طور معنیدار نسبت به تیمارهای دیگر بیشتر بود (05/0≥p). اختلاف معنیداری در سایر فراسنجههای خونی اندازهگیری شده مشاهده نشد. با توجه به نتیج حاصله جایگزینی 25% روغن پیه گاو و 25% روغن کانولا به جای روغن ماهی در جیره ماهی قزلآلای رنگینکمان بر فراسنجههای خونی تاثیر سوئی ندارد.
Alami S, Jorjani S, Ghelichi A, Kazemi R, Ghiasvand Z. The effect of partial replacing of dietary fish oil with beef tallow and canola oil on hematological parameters of rainbow trout (Oncorhynchus mykiss). JAD 2024; 17 (4) :51-63 URL: http://aqudev.liau.ac.ir/article-1-770-fa.html
عالمی سپیده، جرجانی سارا، قلیچی افشین، کاظمی رضوان اله، غیاثوند زهرا. تاثیر جایگزینی جزئی روغن پیه گاو و روغن کانولا به جای روغن ماهی جیره بر فراسنجههای خونی ماهی قزلآلای رنگینکمان (Oncorhynchus mykiss). نشریه توسعه آبزی پروری. 1402; 17 (4) :51-63