[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
آمار مقالات
تعداد دوره های نشریه: 14
تعداد شماره ها: 51
تعداد مشاهده ی مقالات: 1214595
تعداد دریافت (دانلود) مقالات: 494984

تعداد کل نویسندگان: 1985
نویسندگان غیر تکراری: 1508
نویسندگان تکراری: 477
درصد نویسندگان تکراری: 24

مقالات دریافت شده: 841
مقالات پذیرفته شده: 533
مقالات رد شده: 299
مقالات منتشر شده: 471

نرخ پذیرش: 63.38
نرخ رد: 35.55

میانگین دریافت تا پذیرش: 140 روز
میانگین دریافت تا اولین داوری: 6.2 روز
میانگین پذیرش تا انتشار: 355.5 روز

آمار تفکیکی سه سال اخیر:
مقالات دریافت شده: 94
مقالات پذیرفته شده: 69
مقالات رد شده: 16
مقالات منتشر شده: 36

نرخ پذیرش: 73.4
نرخ رد: 17.02

میانگین دریافت تا پذیرش: 75 روز
میانگین دریافت تا اولین داوری: 5.5 روز
میانگین پذیرش تا انتشار: 271.4 روز
____
..
:: دوره 18، شماره 3 - ( 7-1403 ) ::
جلد 18 شماره 3 صفحات 77-60 برگشت به فهرست نسخه ها
تاثیر ترکیب اسید چرب جیره بر عملکرد رشد و برخی آنزیم‌های هپاتوپانکراسی در شرایط استرس دمایی و کاهش اکسیژن در میگوی سفید غربی (Litopenaeus vannamei)
سمیرا مبارکی1 ، نرگس جوادزاده* ، حدیده معبودی1 ، محمود حافظیه3 ، مژگان خدادادی1
1- گروه شیلات، واحد اهواز، دانشگاه آزاد اسلامی، اهواز، ایران
2-*گروه شیلات، واحد اهواز، دانشگاه آزاد اسلامی، اهواز، ایران ، nargesjavadzadeh@yahoo.com
3- مؤسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، تهران، ایران
چکیده:   (646 مشاهده)
      هدف از این مطالعه بررسی اثر ترکیب اسید چرب جیره  بر عملکرد رشد و برخی آنزیم­های هپاتوپانکراسی در شرایط استرس دمایی و کاهش اکسیژن در میگوی سفید غربی بود. بدین منظور 27 تانک با حجم300 لیتر با تراکم 15 عدد میگو  با 3 نوع جیره غذایی و تحت 3  تیمار استرس (1: بدون چالش استرس‌های محیطی؛ 2: با استرس کاهش اکسیژن (1±2 میلی­گرم در لیتر)؛ 3: با استرس افزایش دما (2± 36 درجه سانتی­­گراد) مورد آزمایش قرارگرفتند. پس از پایان دوره آزمایش، بیشترین میزان بقا در تیمارهای 1 و 3 به ترتیب به میزان 11/91 و 67/86 درصد بود. نتایج به‌دست‌آمده نشان داد که مصرف جیره غذای 1 در مقایسه با جیره غذای 2 به میزان90 درصد بازماندگی از خود نشان داد. نرخ رشد ویژه در بین تیمارها اختلاف معنی­داری داشت، به طوری­که بیشترین نرخ آن در تیمار 1 و کمترین آن در تیمار 2 به دست آمد (05/0p<). بررسی نتایج سنجش پارامترهای فیزیکی و شیمیایی آب در روزهای مختلف نشان داد که اختلاف معنی‌داری بین تیمارهای مختلف وجود نداشت ( 05/0p>). نتایج حاصل از بررسی میزان آنزیم آسپارتات آمینوترانسفراز (AST) در تیمارهای مختلف نشان داد که بین میزان آنزیم AST در جیره‌های غذایی مختلف قبل از اعمال استرس و پس از اعمال استرس‌های محیطی اختلاف معنی‌داری وجود داشت (05/0p<). در میگوهای تغذیه شده با جیره غذای2، میزان آنزیم در زمان بروز استرس افزایش دما (IUL 7/17±83/285) بیشترین افزایش را در میزان تیتر آنزیمAST نشان داد که میزان آن بیش از 3 برابر میزان آنزیم در شرایط قبل از استرس بود. براساس نتایج به‌دست‌آمده، میزان آنزیم آلانین آمینوترانسفراز (ALT) در میگوهای تغذیه شده با جیره های غذایی 2 و3 افزایش ‌یافت. همچنین نتایج اندازه‌گیری این آنزیم در تیمارهای مختلف با یکدیگر دارای اختلاف معنی‌دار بود (05/0p<). در مجموع می­توان نتیجه­گیری نمود که میگوهای تغذیه ‌شده با جیره غذای حاوی 02/7 درصد چربی کل، مجموع اسیدهای چرب اشباع به میزان 5 گرم در 100 گرم غذا و مجموع اسیدهای چرب غیراشباع به میزان 13 گرم در 100 گرم غذا در شرایط نامطلوب محیطی دارای میزان بازماندگی و رشد ویژه بالاتری بودند.
واژه‌های کلیدی: اسید چرب، رشد، ‌ بقا، استرس محیطی، میگوی سفید غربی
متن کامل [PDF 367 kb]   (139 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1400/3/28 | پذیرش: 1400/5/28 | انتشار: 1403/7/1
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mobaraki S, Javadzadeh N, Mabudi H, Hafezieh M, Khodadadi M. The effect of dietary fatty acid composition on growth performance and some hepatopancreatic enzymes under temperature stress and hypoxia in white shrimp, Litopenaeus vannamei. JAD 2024; 18 (3) :60-77
URL: http://aqudev.liau.ac.ir/article-1-766-fa.html

مبارکی سمیرا، جوادزاده نرگس، معبودی حدیده، حافظیه محمود، خدادادی مژگان. تاثیر ترکیب اسید چرب جیره بر عملکرد رشد و برخی آنزیم‌های هپاتوپانکراسی در شرایط استرس دمایی و کاهش اکسیژن در میگوی سفید غربی (Litopenaeus vannamei). نشریه توسعه آبزی پروری. 1403; 18 (3) :60-77

URL: http://aqudev.liau.ac.ir/article-1-766-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 18، شماره 3 - ( 7-1403 ) برگشت به فهرست نسخه ها
نشریه توسعه آبزی پروری Journal of Aquaculture Development
Persian site map - English site map - Created in 0.13 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4704