1- گروه شیلات، واحد اهواز، دانشگاه آزاد اسلامی، اهواز، ایران 2-*گروه شیلات، واحد اهواز، دانشگاه آزاد اسلامی، اهواز، ایران ، nargesjavadzadeh@yahoo.com 3- مؤسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، تهران، ایران
چکیده: (646 مشاهده)
هدف از این مطالعه بررسی اثر ترکیب اسیدچرب جیره بر عملکرد رشد و برخی آنزیمهای هپاتوپانکراسی در شرایط استرس دمایی و کاهش اکسیژن در میگوی سفید غربیبود. بدین منظور 27 تانک با حجم300 لیتر با تراکم 15 عدد میگو با 3 نوع جیره غذایی و تحت 3 تیمار استرس (1: بدون چالش استرسهای محیطی؛ 2: با استرس کاهش اکسیژن (1±2 میلیگرم در لیتر)؛ 3: با استرس افزایش دما (2± 36 درجه سانتیگراد) مورد آزمایش قرارگرفتند. پس از پایان دوره آزمایش، بیشترین میزان بقا در تیمارهای1 و 3 به ترتیب به میزان11/91و 67/86 درصد بود. نتایج بهدستآمده نشان داد که مصرف جیره غذای 1 در مقایسه با جیره غذای 2 به میزان90 درصد بازماندگی از خود نشان داد. نرخ رشد ویژه در بین تیمارها اختلاف معنیداری داشت، به طوریکه بیشترین نرخ آن در تیمار 1 و کمترین آن در تیمار 2 به دست آمد (05/0p<). بررسی نتایج سنجش پارامترهای فیزیکی و شیمیایی آب در روزهای مختلف نشان داد که اختلاف معنیداری بین تیمارهای مختلف وجود نداشت ( 05/0p>). نتایج حاصل از بررسی میزان آنزیم آسپارتات آمینوترانسفراز (AST)در تیمارهای مختلف نشان داد که بین میزان آنزیم AST در جیرههای غذایی مختلف قبل از اعمال استرس و پس از اعمال استرسهای محیطی اختلاف معنیداری وجود داشت(05/0p<). در میگوهای تغذیه شده با جیره غذای2، میزان آنزیم در زمان بروز استرس افزایش دما (IUL 7/17±83/285) بیشترین افزایش را در میزان تیتر آنزیمAST نشان داد که میزان آن بیش از 3 برابر میزان آنزیم در شرایط قبل از استرس بود. براساس نتایج بهدستآمده، میزان آنزیم آلانین آمینوترانسفراز (ALT)در میگوهای تغذیه شده با جیره های غذایی 2 و3 افزایش یافت. همچنین نتایج اندازهگیری این آنزیم در تیمارهای مختلف با یکدیگر دارای اختلاف معنیدار بود (05/0p<). در مجموع میتوان نتیجهگیری نمود که میگوهای تغذیه شده با جیره غذای حاوی 02/7 درصد چربی کل، مجموع اسیدهای چرب اشباع به میزان 5 گرم در 100 گرم غذا و مجموع اسیدهای چرب غیراشباع به میزان 13 گرم در 100 گرم غذا در شرایط نامطلوب محیطی دارای میزان بازماندگی و رشد ویژه بالاتری بودند.
Mobaraki S, Javadzadeh N, Mabudi H, Hafezieh M, Khodadadi M. The effect of dietary fatty acid composition on growth performance and some hepatopancreatic enzymes under temperature stress and hypoxia in white shrimp, Litopenaeus vannamei. JAD 2024; 18 (3) :60-77 URL: http://aqudev.liau.ac.ir/article-1-766-fa.html
مبارکی سمیرا، جوادزاده نرگس، معبودی حدیده، حافظیه محمود، خدادادی مژگان. تاثیر ترکیب اسید چرب جیره بر عملکرد رشد و برخی آنزیمهای هپاتوپانکراسی در شرایط استرس دمایی و کاهش اکسیژن در میگوی سفید غربی (Litopenaeus vannamei). نشریه توسعه آبزی پروری. 1403; 18 (3) :60-77