تاثیر مقادیر مختلف زیست یار حیاتی باکتوسل (Bactocell) در جیره غذایی قزلآلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) بر فاکتورهای رشد و فلورباکتریایی
|
عضیم مدبری*، قباد آذری تاکامی، شهرام بهمنش، حسین خارا |
|
|
چکیده: (5194 مشاهده) |
پروبیوتیکها مکملهای میکروبی هستند که با بهبود تعادل جمعیت میکروبی روده میزبان به آن سود میرسانند. پروبیوتیک باکتوسل حاوی یکی از انواع باکتریهای اسید لاکتیک بنام Pedicoccus acidlactici میباشد. به همین دلیل در این تحقیق اثر این زیست یار حیاتی بر فاکتورهای رشد، و فلور باکتریایی روده ماهی قزلآلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) مورد بررسی قرار گرفت. برای این منظور در سه تیمار (300،200،100 گرم پروبیوتیک به ازاء هرتن غذا) و یک شاهد آزمایشها انجام پذیرفت. بهطوری-که 3600 قطعه ماهی قزل آلای رنگین کمان با میانگین وزنی5/3 تا 4 گرم در 12 حوضچه بتونی رهاسازی و به مدت 2 ماه پرورش داده شدند. پس از اتمام دوره با توجه به بیومتریهای انجام گرفته و فرمولهای مختلف رشد و تغذیه مشخص شده که اگرچه بین تیمارها اختلاف معنیداری از لحاظ فاکتورهای مختلف وجودندارند، اما بیشترین افزایش طول (17/21 سانتی متر) و وزن (9/48 گرم) مربوط به تیمار 300 گرم به ازاء هرتن غذا بوده است و تیمار شاهد دارای کمترین مقادیر بوده است. همچنین بالاترین میزان توتال کانت باکتریهای اسید لاکتیک (پروبیوتیک) روده ماهیان قزل آلادر تیمار 3 (300 گرم به ازاء هرتن غذا)( CFU/g67/36366) بهدست آمد، در حالیکه کمترین مقدار مربوط به تیمار شاهد(CFU/g 6000) بود. همچنین مقادیر توتال کانت باکتریهای اسید لاکتیک در غذاهای تحت تیمار در روز اول و هفتم نشان داد که تیمار 3 دارای بیشترین مقدار (به ترتیب CFU/g 75334 و CFU/g 326667) و تیمار شاهد (به مقدار صفر) کمترین میزان را به خود اختصاص داده بود. براساس نتایج بهدست آمده میتوان گفت که پروبیوتیک باکتوسل با دوز 300 گرم به ازاء هرتن غذا میتواند در افزایش وزن ماهی قزل آلا رنگین کمان موثرباشد. ضمن اینکه طبق این بررسی در غذا و روده ماهیان قزل آلای تحت تیمار نشان داد که مقدار300 گرم به ازاء هرتن غذا بهترین اثر را در بهبود فلور باکتریایی داشته و به عنوان دوز مناسب پیشنهاد میگردد. |
|
واژههای کلیدی: قزل آلای رنگین کمان، پروبیوتیک، باکتوسل، رشد، فلورباکتریایی |
|
متن کامل [PDF 639 kb]
(1978 دریافت)
|
نوع مطالعه: پژوهشي |
موضوع مقاله:
تخصصي دریافت: 1394/1/22 | پذیرش: 1394/1/22 | انتشار: 1394/1/22
|
|
|
|
|
ارسال نظر درباره این مقاله |
|
|