تأثیر پروبیوتیک باکتوسل و آهن بر رشد ماهی آزاد دریای خزر
|
غلامرضا لشتو آقایی1 ، حسین خارا* ، محمد صیادبورانی3  |
1- گروه شیلات، واحد لاهیجان، دانشگاه آزاد اسلامی، لاهیجان، ایران گروه شیلات، واحد لاهیجان، دانشگاه آزاد اسلامی، لاهیجان، ایران، گروه شیلات، واحد لاهیجان، دانشگاه آزاد اسلامی، لاهیجان، ایران 3- پژوهشکده آبزی پروری آبهای داخلی ایران، موسسه تحقیقات شیلات ایران، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی و منابع طبیعی، بندر انزلی، ایران |
|
چکیده: (1559 مشاهده) |
در این تحقیق اثر پروبیوتیک Pediococcus acidilactici با نام تجاری باکتوسل (Bactocell) و آهن بر فاکتور های رشد بچه ماهی آزاد دریای خزر (Salmo trutta caspius) مورد بررسی قرار گرفت. به همین منظور تعداد 2430 قطعه بچه ماهی آزاد با وزن اولیه 59/3 گرم در 9 گروه آزمایشی (8 تیمار با سه تکرار 90 تایی و یک گروه شاهد) به مدت 60 روز مورد بررسی قرار گرفتند. برای تغذیه گروه شاهد از غذای شرکت اسکرتینگ و سایر تیمارها از غذای تجاری به همراه مقادیر ذکر شده پروبیوتیک و آهن در یک کیلوگرم غذا استفاده شد. در طی دوره آزمایش عملیات زیست سنجی هر 10 روز یک بار انجام شد. نتایج نشان داد تیمار 8 بالاترین مقدار وزن نهایی (63/13 گرم) و طول کل (91/10 سانتی متر) را دارا بود. از نظر ضریب چاقی اختلاف معنی دار آماری وجود داشت (P<0.05). ضریب چاقی تیمارها از گروه شاهد بیشتر بودند (P<0.05). از نظر ضریب تبدیل غذایی، درصد افزایش وزن، ضریب رشد ویژه و بازده پروتئین بین تیمارها اختلاف معنی دار آماری مشاهده نشد (P<0.05). ضریب تبدیل غذایی و ضریب چاقی تیمارها بیشتر از گروه شاهد، درصد افزایش وزن بدن، ضریب رشد ویژه و بازده پروتئین گروه شاهد بیشتر از سایر تیمارها بود (P<0.05). پروبیوتیک ها اشتها را تحریک میکنند و با تولید ویتامین ها و آنزیم های گوارشی نظیر پروتئازها و تجزیه ترکیبات غیر قابل هضم، شرایط تغذیه ای بهتری را در ماهی ایجاد می نماید و موجب جذب مناسب تر مواد غذایی و تولید گوشت می گردند. هدف اصلی این تحقیق نیز بررسی اثر پروبیوتیک باکتوسل به همراه آهن بر میزان فاکتورهای رشد و یافتن راه حلی در جهت کاهش هزینه های تولید و افزایش درامد آبزی پروران انجام گرفت. |
|
واژههای کلیدی: باکتوسل، آهن، رشد، ماهی آزاد دریای خزر، (Salmo trutta caspius). |
|
متن کامل [PDF 698 kb]
(357 دریافت)
|
نوع مطالعه: پژوهشي |
موضوع مقاله:
تخصصي دریافت: 1399/8/23 | پذیرش: 1399/7/1 | انتشار: 1399/7/1
|
|
|
|
|
ارسال نظر درباره این مقاله |
|
|