[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
آمار مقالات
تعداد دوره های نشریه: 13
تعداد شماره ها: 50
تعداد مشاهده ی مقالات: 1056412
تعداد دریافت (دانلود) مقالات: 455424

تعداد کل نویسندگان: 1905
نویسندگان غیر تکراری: 1451
نویسندگان تکراری: 454
درصد نویسندگان تکراری: 24

مقالات دریافت شده: 824
مقالات پذیرفته شده: 511
مقالات رد شده: 298
مقالات منتشر شده: 465

نرخ پذیرش: 62.01
نرخ رد: 36.17

میانگین دریافت تا پذیرش: 144 روز
میانگین دریافت تا اولین داوری: 6.4 روز
میانگین پذیرش تا انتشار: 356.2 روز

آمار تفکیکی سه سال اخیر:
مقالات دریافت شده: 89
مقالات پذیرفته شده: 56
مقالات رد شده: 18
مقالات منتشر شده: 39

نرخ پذیرش: 62.92
نرخ رد: 20.22

میانگین دریافت تا پذیرش: 81 روز
میانگین دریافت تا اولین داوری: 7.2 روز
میانگین پذیرش تا انتشار: 303.3 روز
____
..
:: دوره 15، شماره 3 - ( 7-1400 ) ::
جلد 15 شماره 3 صفحات 29-13 برگشت به فهرست نسخه ها
اثر پروبیوتیک‌های Lactococcus lactis و Weissella cibaria بر عملکرد رشد، فلور باکتریایی روده، آنزیم‌های گوارشی و بافت روده در بچه ماهی کپورمعمولی (Cyprinus carpio)
اردوان بخش زاد محمودی ، مسعود فرخ روز لاشیدانی* ، عباسعلی زمینی ، علیرضا شناور ماسوله ، اکرم تهرانی فرد
دانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان
چکیده:   (1514 مشاهده)
       هدف از انجام تحقیق حاضر، تعیین اثر پروبیوتیک های Lactococcus lactis  و  Weissella cibaria بر عملکرد رشد، فلور باکتریایی روده، آنزیم های گوارشی و بافت روده در  بچه ماهی کپورمعمولی (Cyprinus carpio) بود. بچه ماهیان با میانگین وزن اولیه3/1± 17 گرم در 10 تیمار با 3 تکرار تقسیم بندی شدند. در تهیه غذای ماهیان تیمارهای 1، 2 و 3 از L. lactis به میزان   CFU/g 1010 در سه دوز 150، 300 و 450 میلی گرم در هر کیلوگرم غذا، در تهیه غذای ماهیان تیمارهای 4، 5 و 6 از W. cibaria به میزانCFU/g  1010، در سه دوز 150، 300 و 450 میلی گرم در هر یک کیلوگرم غذا، در تهیه غذای ماهیان تیمارهای 7، 8 و 9 از ترکیب این دو باکتری پروبیوتیکی به بطور مساوی در سه دوز 150، 300 و 450 میلی گرم در هر یک کیلوگرم غذا استفاده شد و ماهیان تیمار 10 (شاهد) از غذای فاقد پروبیوتیک استفاده نمودند. غذادهی 8 هفته به طول انجامید. زیست سنجی در ابتدا و انتهای دوره جهت تعیین شاخص های رشد صورت گرفت. جهت اندازه گیری سطوح آنزیم های گوارشی  نیز در پایان دوره از ماهیان خونگیری بعمل آمد. فلور باکتریایی روده و بررسی بافت شناسی روده نیز در پایان انجام شد. نتایج بررسی حاضر حاکی از افزایش معنی دار میزان افزایش وزن بدن، ضریب رشد ویژه، میانگین رشد روزانه و کاهش معنی دار ضریب تبدیل غذایی در اغلب تیمارهای دریافت کننده پروبیوتیک در مقایسه با شاهد بود (05/0P<). همچنین کمترین میزان آنزیم های آمیلاز، لیپاز و پروتئاز در تیمار شاهد مشاهده شد. تعداد باکتری های اسید لاکتیکی رشد یافته در روده ماهیان دریافت کننده پروبیوتیک به طور معنی داری بیشتر از تیمار شاهد بود (05/0P<). درنهایت مشخص شد که استفاده از این پروبیوتیک ها خصوصاً به صورت ترکیبی و به میزان mg/kg 300 و پس از آن استفاده از mg/kg 300 پروبیوتیک W. cibaria سبب بهبود عملکرد رشد ، تغذیه، افزایش فعالیت آنزیم های گوارشی، بهبود فلور میکروبی روده و افزایش باکتری های اسید لاکتیک روده در بچه ماهی کپور معمولی می­گردند.
واژه‌های کلیدی: کپور معمولی (Cyprinus carpio)، پروبیوتیک، Lactococcus lactis و Weissella cibaria، شاخص رشد، آنزیم گوارشی، فلور باکتریایی روده
متن کامل [PDF 1377 kb]   (540 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1399/8/2 | پذیرش: 1399/9/12 | انتشار: 1400/7/10
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Bakhshzad mahmodi A, ّFarokhrouz lashiedani M, Zamini A, Shenavar masole A, Tehranifard A. Effects of Lactococcus lactis and Weissella cibaria as probiotic on growth performance, intestinal bacterial flora, digestive enzymes and intestinal histology in common carp (Cyprinus carpio). JAD 2021; 15 (3) :13-29
URL: http://aqudev.liau.ac.ir/article-1-722-fa.html

بخش زاد محمودی اردوان، فرخ روز لاشیدانی مسعود، زمینی عباسعلی، شناور ماسوله علیرضا، تهرانی فرد اکرم. اثر پروبیوتیک‌های Lactococcus lactis و Weissella cibaria بر عملکرد رشد، فلور باکتریایی روده، آنزیم‌های گوارشی و بافت روده در بچه ماهی کپورمعمولی (Cyprinus carpio). نشریه توسعه آبزی پروری. 1400; 15 (3) :13-29

URL: http://aqudev.liau.ac.ir/article-1-722-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 15، شماره 3 - ( 7-1400 ) برگشت به فهرست نسخه ها
نشریه توسعه آبزی پروری Journal of Aquaculture Development
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4660