بررسی حاضر به منظور مطالعه اثر پکتین استخراج شده از پوست پرتقال به عنوان یک پری بیوتیک طبیعی بر شاخصهای رشد و فعالیت آنزیمهای گوارشی میگوی پا سفید غربی Litopenaeusvannamei طراحی و اجرا گردید. بدین منظور میگوها با میانگین وزنی 3 گرم با چهار تیمار غذایی شامل: شاهد (بدون پکتین) و سه تیمار با سطوح مختلف 5/0، 1 و 5/1 درصد پکتین به مدت 60 روز تغذیه شدند. وزن نهایی و شاخص رشد ویژه میگوی تغذیهشده با سطوح 1 و 5/1 درصد بهطور معنیداری از سایر تیمارها بالاتر بود (05/0>p). بررسی آنزیمهای گوارشی نظیر آمیلاز، پروتئاز و لیپاز نشان داد که گروههای تغذیه شده با سطوح مختلف پکتین بیشترین میزان آنزیمهای گوارشی را در مقایسه با گروه شاهد نشان دادند (05/0>p). نتایج بهدست آمده حاکی از نقش پکتین به ویژه در سطح 5/1 درصد به عنوان یک پریبیوتیک طبیعی در تحریک رشد و بهبود وضعیت گوارشی بود.
nasiri H R, jafari V, hosseynifar S, mazandarani M, Van Doan H. Effects of orange peels derived pectin on growth performance and digestive enzyme of vannami (Liptopenaeus vannamei).. JAD 2023; 17 (3) :97-106 URL: http://aqudev.liau.ac.ir/article-1-702-fa.html
نصیری حمیدرضا، جعفری ولی اله، حسینی فر سید حسین، مازندرانی محمد، وان دوان هیئن. اثرات پکتین استخراجشده از پوست پرتقال بر کارایی رشد و فعالیت آنزیمهای گوارشی میگو پا سفید غربی (litopenaeus vannamei Boon,1931). نشریه توسعه آبزی پروری. 1402; 17 (3) :97-106