[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 15، شماره 4 - ( 10-1400 ) ::
جلد 15 شماره 4 صفحات 69-57 برگشت به فهرست نسخه ها
اثرات جایگزینی پودر ماهی جیره‌غذایی با مخمر (Saccharomyces cervisiae) بر شاخص‌های رشد و تغذیه بچه‌ماهیان قزل‌آلای رنگین‌کمان (Oncorhynchus mykiss)
اصغر خسروی فارسانی*، ایرج هاشم زاده، اسماعیل پیرعلی
دانشگاه شهرکرد
چکیده:   (36 مشاهده)
در این مطالعه، اثرات جایگزینی پودر ماهی جیره غذایی با پروتئین تک­یاخته (Saccharomyces cerevisiae) بر شاخص­های رشد و تغذیه بچه ماهیان قزل­آلای رنگین­کمان مورد بررسی قرار گرفت. مراحل اجرایی و عملی این پژوهش در تابستان سال 1398 به مدت ده هفته در یک کارگاه پرورش ماهی واقع در روستای بهشت آباد شهرستان اردل انجام گردید. تیمارهای آزمایشی در مطالعه حاضر شامل تیمار 1 یا صرفاً پودر ماهی، تیمار 2 حاوی دوسوم پودر ماهی+ یک­سوم پروتئین تک­یاخته، تیمار 3 حاوی دوسوم پروتئین تک­یاخته+ یک­سوم پودر ماهی و تیمار 4 یا صرفاً پروتئین تک­یاخته بودند. در پایان دوره­ی آزمایشی، براساس نتایج به دست آمده، بهترین عملکرد شاخص­های رشد (میانگین وزن نهایی، نرخ رشد ویژه و شاخص وضعیت) به طور معنی­داری در تیمارهای 1 و 2 (به­ویژه تیمار 2) به دست آمد و تیمارهای 3 و 4 (به ویژه تیمار 4) دارای پایین­ترین میزان عملکرد بودند. در مورد شاخص کبدی و احشایی، اختلاف معنی­داری بین تیمارها مشاهده نگردید (05/0P>). بهترین میزان ضریب تبدیل­غذایی و نرخ بازده پروتئین و کارایی غذایی در تیمارهای 1 و 2 (به ویژه تیمار 2) مشاهده گردید که با دیگر تیمارهای آزمایشی اختلاف معنی داری نشان داد (05/0P<). همچنین میزان کل غذای مصرفی یک ماهی و میزان دریافت غذای روزانه در تیمارهای آزمایشی مختلف اختلاف معنی­داری نداشتند (05/0P>). در پایان، با توجه به نتایج این پژوهش پیشنهاد می­گردد جهت اقتصادی­تر کردن جیره غذایی بچه­ماهیان قزل­آلای رنگین­کمان، حداقل 25 درصد و حداکثر 50 درصد پودر ماهی با پروتئین تک­یاخته­ی مخمر ساکارومیسس­سرویزیه جایگزین شود.
واژه‌های کلیدی: پودر ماهی، پروتئین تک‌یاخته، Saccharomyces cerevisiae، رشد، تغذیه، قزل‌آلای رنگین‌کمان
متن کامل [PDF 705 kb]   (23 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1399/2/17 | پذیرش: 1399/7/13 | انتشار: 1400/10/10
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Khosravi Farsani A, Hashemzadeh I, Pirali E. Effects of dietary fish meal replacement with Yeast (Saccharomyces cervisiae) on growth and feeding indices rainbow trout (Oncorhynchus mykiss). 3. 2021; 15 (4) :57-69
URL: http://aqudev.liau.ac.ir/article-1-699-fa.html

خسروی فارسانی اصغر، هاشم زاده ایرج، پیرعلی اسماعیل. اثرات جایگزینی پودر ماهی جیره‌غذایی با مخمر (Saccharomyces cervisiae) بر شاخص‌های رشد و تغذیه بچه‌ماهیان قزل‌آلای رنگین‌کمان (Oncorhynchus mykiss). نشریه توسعه آبزی پروری. 1400; 15 (4) :69-57

URL: http://aqudev.liau.ac.ir/article-1-699-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 15، شماره 4 - ( 10-1400 ) برگشت به فهرست نسخه ها
نشریه توسعه آبزی پروری Journal of Aquaculture Development
Persian site map - English site map - Created in 0.04 seconds with 30 queries by YEKTAWEB 4343