تولید و غنی سازی لارو شیرونومیدهبا سطوح مختلف ویتامینC و تاثیر آن بر تغذیه لاروی تاس ماهیایرانی (Acipenserpersicus)
|
علی حمیداوغلی، بهرام فلاحتکار*، مجیدرضا خوش خلق، احد صحراگرد |
|
|
چکیده: (4389 مشاهده) |
لاروهای خانواده شیرونومید (با نامتجاری کرم خونی) یکی از اقلام غذایی با ارزش برای بسیاری از ماهیها به شمار میروند. در تحقیق حاضر، تولید لاروهای شیرونومید در محیط کاملاً بسته،با کنترل شرایط فیزیکوشیمیایی انجام شد. میزان تولید در هر متر مربع به طور میانگین 10±80 گرم برآورد شد. غنیسازی لاروها با اضافه کردن مقادیر صفر (C0)، 100 (C100) و 1000 (C1000) میلیگرم ویتامین C (اسید اسکوربیک) در هر کیلوگرم از کود مرغی (به عنوانبستر پرورش) انجام شد. اندازهگیری میزان اسید اسکوربیک در لاروهای شیرونومید، مقادیرµg/g4/15±2/74، µg/g 6/116±0/325 و µg/g 3/81±8/779 را به ترتیب در تیمارهای C0، C100 و C1000 با اختلاف معنی دار بین گروهها نشان داد (05/0P <). در مرحله بعد، شیرونومیدهای غنیسازی شده و دافنی زنده (D) برای تغذیه لاروهای تاسماهی ایرانی با وزن ابتدایی g 03/0±3/0 مورد استفاده قرار گرفته و مقایسه شدند. تعداد 20 قطعه لارو تاسماهی ایرانی در تانکهای پلاستیکی 10 لیتری به مدت 14 روز تغذیه شدند. اندازه گیری طول و وزن لاروهای تاسماهی ایرانی، اختلاف معنی داری را در فاکتورهای رشد نشان نداد (05/0P >). ولی میزان بازده تبدیل غذایی در گروه C1000 به طور معنی داری از گروه D بیشتر بود (05/0P<). در نهایت میتوان از لاروهای شیرونومید به عنوان یک غذای زنده با قابلیت غنی سازی نام برد و عنوان نمود که استفاده از ویتامین C برای غنی سازی این موجودات میتواند نیازهای ماهیان به این ماده مغذی را برطرف کند. |
|
واژههای کلیدی: پرورش لاروی، کرم خونی، اسید اسکوربیک، ماهی خاویاری. |
|
متن کامل [PDF 884 kb]
(1116 دریافت)
|
نوع مطالعه: پژوهشي |
موضوع مقاله:
تخصصي دریافت: 1394/1/22 | پذیرش: 1394/1/22 | انتشار: 1394/1/22
|
|
|
|
|
ارسال نظر درباره این مقاله |
|
|