[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
آمار مقالات
تعداد دوره های نشریه: 13
تعداد شماره ها: 47
تعداد مشاهده ی مقالات: 971314
تعداد دریافت (دانلود) مقالات: 426113

تعداد کل نویسندگان: 1855
نویسندگان غیر تکراری: 1434
نویسندگان تکراری: 421
درصد نویسندگان تکراری: 23

مقالات دریافت شده: 798
مقالات پذیرفته شده: 496
مقالات رد شده: 290
مقالات منتشر شده: 441

نرخ پذیرش: 62.16
نرخ رد: 36.34

میانگین دریافت تا پذیرش: 147 روز
میانگین دریافت تا اولین داوری: 6.6 روز
میانگین پذیرش تا انتشار: 350.1 روز

آمار تفکیکی سه سال اخیر:
مقالات دریافت شده: 93
مقالات پذیرفته شده: 60
مقالات رد شده: 23
مقالات منتشر شده: 36

نرخ پذیرش: 64.52
نرخ رد: 24.73

میانگین دریافت تا پذیرش: 112 روز
میانگین دریافت تا اولین داوری: 8.4 روز
میانگین پذیرش تا انتشار: 368.6 روز
____
..
:: دوره 15، شماره 3 - ( 7-1400 ) ::
جلد 15 شماره 3 صفحات 60-47 برگشت به فهرست نسخه ها
ارزیابی اثر اسانس اسطوخودوس (Lavandula officinalis) بر شاخص‌های بیوشیمی سرم خون و ایمنی موکوسی ماهی قزل‌آلای رنگین‌کمان (Oncorhynchus mykiss)
فاطمه حسنعلی‌زاده چاری ، رضا اکرمی* ، افشین قلیچی ، پونه ابراهیمی
دانشگاه آزاد اسلامی واحد آزاد شهر
چکیده:   (1351 مشاهده)
به‌منظور تعیین اثر غلظت‌های مختلف اسانس اسطوخودوس در جیره غذایی بر شاخص‌های بیوشیمی سرم خون و ایمنی موکوسی ماهی‌ قزل‌آلای ‌رنگین‌کمان با میانگین وزنی 2 ±10 گرم، آزمایشی در قالب طرح بلوک‌های کاملاً تصادفی با چهار تیمار در سه تکرار به اجرا درآمد. ماهیان به روش خوراکی با غلظت‌های 5/0 ، 1 و 2 میلی‌لیتر اسانس اسطوخودوس به ازای هر کیلوگرم غذا به‌مدت 60 روز متوالی مورد تغذیه قرار گرفتند. تیمار شاهد نیز بدون افزودن اسانس به جیره غذایی در نظر گرفته شد. مطابق نتایج، میزان هر دو آنزیم‌ آسپارتات‌آمینوترانسفراز و آلانین‌آمینو‌ترانسفراز، تری‌گلیسرید، کلسترول و گلوکز سرم‌خون ماهیان تغذیه شده با غلظت‌های مختلف اسانس اسطوخودوس به‌طور معنی‌داری کاهش یافتند (05/0P<). کمترین میزان این مشخصه‌ها مربوط به غلظت 2 میلی‌‌لیتر اسانس در جیره پایه بود. اما میزان پروتئین‌کل و آلبومین ماهیان تحت تأثیر غلظت‌های مختلف اسانس از روند افزایشی در مقایسه با شاهد برخوردار بودند (05/0P<). بیشترین میزان این ترکیبات به غلظت 2 میلی‌لیتر اسانس اختصاص داشت. اما آنزیم لاکتات‌دهیدروژناز تحت تأثیر هیچیک از غلظت‌های اسانس قرار نگرفت (05/0P>). نتایج مشخصه‌های موکوس در بچه­ ماهیان نیز نشان داد که اختلاف معنی‌داری بین غلظت‌ها از لحاظ میزان پروتئین‌کل، آلکالین‌فسفاتاز و لیزوزیم وجود داشت (05/0P<). در ماهیان تغذیه شده، غلظت‌ 2 میلی‌لیتر اسانس از بیشترین میزان پروتئین‌کل و آلکالین‌فسفاتاز به‌ترتیب به‌مقدار 374 میلی‌گرم در دسی‌لیتر و 144 واحد بر لیتر برخوردار بود. هم‌چنین دامنه تغییرات آنزیم لیزوزیم بین 27 و 44 واحد بر لیتر بود. کمترین و بیشترین مقدار این مشخصه به‌ترتیب مربوط به شاهد و اسانس 5/0 میلی‌لیتر بود. این در حالی است که اختلاف آن با غلظت 1 میلی‌لیتر اسانس معنی‌دار نبود (05/0P>). در مجموع نتایج نشان داد که تجویز خوراکی غلظت‌های مختلف اسانس اسطوخودوس به‌ویژه 2 میلی‌لیتر در کیلوگرم از جیره غذایی تأثیر مثبت و معنی‌داری بر مشخصه‌های بیوشیمی سرمی خون و ایمنی موکوسی ماهی قزل‌آلای رنگین‌کمان دارد. لذا استفاده از آن به‌عنوان مکمل غذایی در جیره پایه پیشنهاد می‌شود.
واژه‌های کلیدی: اسانس اسطوخودوس، تجویز خوراکی، بیوشیمی سرم خون، ایمنی موکوسی، قزل‌آلای رنگین‌کمان
متن کامل [PDF 837 kb]   (364 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1398/10/19 | پذیرش: 1399/2/12 | انتشار: 1400/7/10
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Hassanalizadeh Chari F, Akrami R, Ghelichi A, Ebrahimi P. Evaluating effect of Lavender (Lavandula officinalis) essence on biochemistry of blood serum and mucosal immunity indices of Oncorhynchus mykiss. JAD 2021; 15 (3) :47-60
URL: http://aqudev.liau.ac.ir/article-1-685-fa.html

حسنعلی‌زاده چاری فاطمه، اکرمی رضا، قلیچی افشین، ابراهیمی پونه. ارزیابی اثر اسانس اسطوخودوس (Lavandula officinalis) بر شاخص‌های بیوشیمی سرم خون و ایمنی موکوسی ماهی قزل‌آلای رنگین‌کمان (Oncorhynchus mykiss). نشریه توسعه آبزی پروری. 1400; 15 (3) :47-60

URL: http://aqudev.liau.ac.ir/article-1-685-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 15، شماره 3 - ( 7-1400 ) برگشت به فهرست نسخه ها
نشریه توسعه آبزی پروری Journal of Aquaculture Development
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4645