این مطالعه با هدف بررسی افزودن سطوح متفاوت پودر آلوئهورا به جیره غذایی و تاثیر آن بر عملکرد رشد و شاخصهای خونی ماهی طلایی انجام شد. 120 قطعه ماهی با وزن متوسط 03/0± 57/7 گرم به مدت 56 روز با جیرههایی حاوی صفر، 5، 10 و 15 گرم پودر آلوئهورا به ازای هر کیلوگرم غذای پایه تغذیه شدند. نتایج شاخصهای رشد نشان داد وزن نهایی در تیمار 5 و 10 گرم پودر آلوئهورا افزایش یافت و با تیمار 15 گرم و گروه شاهد اختلاف داشت (05/0>P). وزن کسب شده، درصد افزایش وزن بدن، نرخ رشد ویژه و ضریب تبدیل غذایی در تیمار 10 گرم پودر آلوئهورا با سایر گروههای آزمایشی تفاوت داشت (05/0>P). تعداد گلبول قرمز، میزان هموگلوبین و درصد هماتوکریت در تیمار 5 گرم افزایش و با تیمار 15 گرم و گروه شاهد اختلاف داشتند (05/0>P). تعدا گلبول سفید و درصد نوتروفیل در تیمار 5 و 10 گرم افزایش و با تیمار 15 گرم و گروه شاهد اختلاف داشتند (05/0>P). همچنین بالاترین درصد لنفوسیت در تیمار 10 گرم مشاهده شد که با تیمار 15 گرم و گروه شاهد تفاوت داشت (05/0>P). بر این اساس افزودن پودر آلوئهورا به ویژه در سطح 10 گرم به ازای هر کیلوگرم جیره ماهی طلایی توصیه میشود.
hosennezhad jadidi M, khoshkholgh M, alaf noveyrian H. Effect of different levels of Aloe vera powder on growth performance and hematological indices of goldfish (Carassius auratus). JAD 2020; 13 (4) :37-53 URL: http://aqudev.liau.ac.ir/article-1-633-fa.html
حسین نژاد جدیدی مریم، خوش خلق مجید رضا، علاف نویریان حمید. اثر سطوح مختلف پودر آلوئهورا (Aloe vera) بر عملکرد رشد و شاخصهای هماتولوژیک ماهی طلایی (Carassius auratus). نشریه توسعه آبزی پروری. 1398; 13 (4) :37-53