موسسه تحقیقات بینالمللی تاسماهیان دریای خزر، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، رشت، ایران
چکیده: (1814 مشاهده)
تأثیر پروبیوتیک بومی ماهیان خاویاری (آمیختهای ازگونههای LactococcuslactisوWeissellaconfusa) بر شاخصهای رشد وبرخی از پاراسنجههای خونی و ایمنی فیلماهی جوان(Huso huso) پرورشیموردآزمایش قرارگرفت.480 قطعه فیلماهی با متوسط وزن 016/0± 92/2 گرم با جیره شرکت بیومار (حاوی47 درصد پروتئین، 16درصد چربی و 3/2درصد کربوهیدرات) که به آنها پروبیوتیکدر سطوح (0، 150، 300 و 450 میلیگرم در کیلوگرم) (PB0، PB150، PB300 و PB450) اضافه شده بود در 12مخزن فایبرگلاس نیم تنیبه مدت 8 هفته تغذیه شدند. در پایان دوره پرورش از ماهیان نمونه خون و سرم تهیه شد. نتایج نشان داد که با افزودن پروبیوتیک به جیرههای غذایی، شاخصهای وزن نهایی، افزایش وزن، درصد افزایش وزن، ضریب رشد ویژه و رشد روزانه ماهیان به طور معنی¬داری افزایش، اما ضریب تبدیل غذا کاهش یافت (P<0.05). بیشترین شاخصهای رشد از آن ماهیان تغذیه شده با جیره PB300بود. اضافه کردن پروبیوتیک در سطوح 150 و 450 میلیگرم در کیلوگرم جیره نیز به ترتیب موجب افزایش معنیدار گلبول سفید و کمپلمان(C3) در مقایسه با تیمار شاهد گردید (P<0.05). بنابراین به نظر میرسد استفاده از غلظتهای 300 و450 میلیگرم در کیلوگرم جیره میتواند در پرورش مرحله انگشتقدی فیلماهی سودمند باشد.
Yegane H, Kazemi R, Shenavar Masoule A, SayedHassani H, Yousefi Jourdehi A, Ali hosseinpour Zelti A et al . The effect of native probiotic on growth rate and some hematological and immune indices in Huso huso fingerling. JAD 2021; 15 (1) :125-136 URL: http://aqudev.liau.ac.ir/article-1-631-fa.html
یگانه هوشنگ، کاظمی رضوان الله، شناور ماسوله علی رضا، سید حسنی حامد، یوسفی جوردهی ایوب، حسین پور زلتی علی و همکاران.. تاًثیر پروبیوتیک بومی بر برخی از شاخصهای رشد، خون و ایمنی بچه فیلماهی (Huso huso) پرورشی. نشریه توسعه آبزی پروری. 1400; 15 (1) :125-136