دانشگاه دریانوردی و علوم دریایی چابهار، گروه شیلات، دانشکده علوم دریایی، دانشگاه دریانوردی و علوم دریایی چابهار، چابهار، ایران ، paria.akbary@gmail.com
چکیده: (1404 مشاهده)
اخیرا استفاده از پروبیوتیکها بهمنظور افزایش سلامت و ایمنی آبزیان مورد توجه قرار گرفته است. لذا هدف از مطالعه حاضر، بررسی تاثیر سطوح مختلف مخمر نانوایی (Saccharomyces cerevisiae) بر آنزیمهای سرم خون (آلکالین فسفاتاز (ALP)، آسپارتات اسپارتات آمینوترانسفراز (AST) وآلانین آمینوترانسفراز (ALT)) و سیستم آنتی اکسیدانی کبد (سوپراکسیداز دیسموتاز (SOD)، گلوتاتیون پراکسیداز (GPX)، مالوندیآلدئید (MDA) و کاتالاز (CAT)) ماهی کفال خاکستری (Mugilcephalus) به مدت 60 روز بود. این آزمایش بهصورت طرح کاملا تصادفی در قالب 4 تیمار و هر یک در 3 تکرار طراحی شد. مخمر ساکارمایسیس سروزیا در 3 سطح 2، 4 و 6 درصد وزن غذا به جیره غذایی پایه اضافه شد. همچنین یک تیمار بدون افزودن مخمر بعنوان تیمار شاهد در نظر گرفته شد. ماهیان کفالخاکستری با وزن اولیه 56/5 گرم بهصورت تصادفی در 12 مخزن فایبر گلاس 60 لیتری با تعداد 20 قطعه ماهی در هر مخزن توزیع شدند. در پایان دوره آزمایش، نتایج نشان داد که بیشترین فعالیت آنزیمهای CAT، SODو کمترین فعالیت آنزیمهای ALT وALPو میزان MDAدر تیمار حاوی 6 درصد مخمر مشاهده شد که با بقیه تیمارها دارای تفاوت معنیدار بود (05/0>P). نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد که مخمر مایسیس سروزیا اثرات مطلوبی بر میزان فعالیت آنزیمهای سرم خون و سیستم آنتیاکسیدانی کبد ماهی کفال خاکستری دارد.
Akbary P. Blood serum enzymes and antioxidant system of liver in grey mullet, Mugil cephalus Linnaeus 1758, fed with different levels of Saccharomyces cerevisiae yeast. JAD 2021; 15 (3) :1-11 URL: http://aqudev.liau.ac.ir/article-1-619-fa.html
اکبری پریا. آنزیمهای سرم خون و سیستم آنتیاکسیدانی کبد ماهیان کفال خاکستری (Mugil cephalus) تغذیه شده با سطوح مختلف مخمر نانوایی (Saccharomyces cerevisiae). نشریه توسعه آبزی پروری. 1400; 15 (3) :1-11