[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 14، شماره 3 - ( 7-1399 ) ::
جلد 14 شماره 3 صفحات 13-27 برگشت به فهرست نسخه ها
اثرات پودر پوست انار بر ترکیب لاشه، شاخص‌های هماتولوژیک و بیوشیمیایی ماهی قزل‌آلای رنگین‌کمان (Oncorhynchus mykiss)
امین آوازه*، حسین عمادی، عمار صالحی فارسانی، سید پژمان حسینی شکرابی، حسین نگارستان، میثم باورصاد
گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه تهران، تهران، ایران.
چکیده:   (183 مشاهده)


هدف از اجرای این پروژه، بررسی اثرات پودر پوست انار بر ترکیب لاشه، شاخص های هماتولوژیک و بیوشیمیایی ماهی قزل‌آلای رنگین کمان(Oncorhynchus mykiss)  بود. جیره‌های آزمایشی با سه تکرار شامل 1، 2، 3 و 4 درصد پودر پوست انار و جیره شاهد فاقد پودر پوست انار بود.  در قالب طرح کاملا تصادفی، تعداد 450 قطعه ماهی قزل‌آلای رنگین کمان با میانگین وزنی 5±45 گرم در 15 حوضچه سیمانی به مدت 60 روز پرورش یافتند. اضافه نمودن پودر پوست انار به غذای ماهی­ها، اثر معنی داری بر ترکیب لاشه، پارامترهای هماتولوژیک و بیوشیمیایی آن­ها داشت (05/0>P). هم­چنین نتایج نشان دادند که درخاکستر لاشه با افزودن پودر پوست انار، اختلاف معنی داری مشاهده نشد (05/0<P)، ولی سایر پارامترها نظیر رطوبت، پروتئن و چربی دارای اختلاف معنی دار بودند (05/0>P). همچنین بیشترین تعداد گلبول قرمز در تیمار شاهد مشاهده شد ولی تفاوت معنی‌داری در مقایسه با سایر تیمارها نداشت (05/0<P). از نظر تعداد گلبول سفید، بیشترین تعداد در تیمار 4 درصد پودر پوست انار و کمترین در تیمار شاهد مشاهده شد. همچنین اضافه نمودن پودر پوست انار تاثیر معنی داری برمیزان شاخص‌های بیوشیمیایی (گلوگز، کلسترول، تری‌گلیسرید، پروتئین و آلبومین) داشت (05/0>P). نتایج این تحقیق نشان داد که افزودن پودر پوست انار به مقدار 4 درصد در جیره غذایی تأثیر بسزایی در فاکتورهای خونی مرتبط با سیستم ایمنی نظیر گلبول سفید ماهی قزل‌آلای رنگین‌کمان خواهد داشت. 
واژه‌های کلیدی: پودر پوست انار، شاخص‌های خونی، شاخص های بیوشیمیایی، قزل‌آلای رنگین کمان
متن کامل [PDF 904 kb]   (41 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1397/8/7 | پذیرش: 1398/3/19 | انتشار: 1399/7/1
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Avazeh A, Emadi H, Salehifarsani A, Hosseini Shekarabi S P, Negarestan H, Bavarsad M. Effects of the Pomegranate powder on the Body composition, hematological and biochemical indices of the rainbow trout (Oncorhynchus mykiss ).. 3. 2020; 14 (3) :13-27
URL: http://aqudev.liau.ac.ir/article-1-588-fa.html

آوازه امین، عمادی حسین، صالحی فارسانی عمار، حسینی شکرابی سید پژمان، نگارستان حسین، باورصاد میثم. اثرات پودر پوست انار بر ترکیب لاشه، شاخص‌های هماتولوژیک و بیوشیمیایی ماهی قزل‌آلای رنگین‌کمان (Oncorhynchus mykiss). نشریه توسعه آبزی پروری. 1399; 14 (3) :13-27

URL: http://aqudev.liau.ac.ir/article-1-588-fa.html



دوره 14، شماره 3 - ( 7-1399 ) برگشت به فهرست نسخه ها
نشریه توسعه آبزی پروری Journal of Aquaculture Development
Persian site map - English site map - Created in 0.08 seconds with 30 queries by YEKTAWEB 4256