[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 13، شماره 3 - ( 7-1398 ) ::
جلد 13 شماره 3 صفحات 119-133 برگشت به فهرست نسخه ها
اثر تغذیه با ریز جلبک اسپیرولینا بر رشد، بازماندگی، کارایی رنگ‌پذیری و هضم‌پذیری رنگدانه در ماهی اسکار (Astronotus ocellatus)
احمد نصرتی موفق، عبدالصمد کرامت امیرکلایی، حسین اورجی
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
چکیده:   (179 مشاهده)
هدف اصلی این مطالعه تعیین اثر جیره­های حاوی صفر، 5/2، 5 و 5/7 درصد پودر ریزجلبک اسپیرولینا (Spirulina platensis) بر عملکرد رشد، کارایی رنگ پذیری و هضم پذیری رنگدانه در ماهی زینتی اسکار (Astranotus ocellatus) بود. 288 قطعه ماهی اسکار با میانگین وزنی 09/0±73/10 گرم در قالب طرح کاملاً تصادفی در آکواریوم­های پرورشی با حجم آبگیری 45 لیتر ذخیره­سازی شدند. تیمارهای آزمایشی حاوی سطوح صفر، 5/2، 5 و 5/7 درصد اسپیرولینا با سه تکرار بودند. ماهیان به مدت 42 روز با جیره­های آزمایشی تغذیه شدند. به منظور حفظ کیفیت آب سیفون و تعویض آب به صورت روزانه انجام می­گرفت و پارامترهای کیفی آب به صورت هفتگی اندازه­گیری شدند. نتایج حاصله نشان داد افزودن اسپیرولینا اثر معنی‌داری بر شاخص‌های وزن نهایی، وزن بدست آمده، طول نهایی، نرخ رشد ویژه، شاخص وضعیت، غذای مصرف شده و ضریب تبدیل غذایی نداشت (05/0<P). شاخص هپاتوسوماتیک در تیمارهای حاوی اسپیرولینا به طور معنی‌داری بیشتر از تیمار شاهد بود (05/0>P) هضم‌پذیری رنگدانه در همه تیمارها بالا بود (>97%) با این حال از نظر قابلیت هضم تفاوت معنی­داری بین تیمار 5/7 درصد اسپیرولینا و تیمار شاهد مشاهده نشد (05/0<P). بیشترین مقدار کاروتنوئید در پایان دوره در پوست ماهیانی مشاهده شد که از جیره‌ حاوی 5/7 درصد اسپیرولینا تغذیه کرده بودند (05/0>P). نتایج مطالعه حاضر نشان می­دهد که با توجه به افزایش معنی‌دار رنگ در سطح 5/7 درصد اسپیرولینا، می‌توان از این سطح به عنوان میزان بهینه پودر جلبک در جیره ماهی اسکار استفاده نمود.
واژه‌های کلیدی: اسپیرولینا، رنگ‌پذیری، ماهی اسکار، قابلیت هضم.
متن کامل [PDF 970 kb]   (43 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: ۱۳۹۷/۳/۲۵ | پذیرش: ۱۳۹۷/۵/۲۲
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Nosrati Movafagh A, Keramat Amirkolaei A, Oraji H. Effect of different levels of Spirulina meal on growth performance, survival feed efficiency, body composition and apparent digestibility in Oscar fish (Astronotus ocellatus) . 3. 2019; 13 (3) :119-133
URL: http://aqudev.liau.ac.ir/article-1-563-fa.html

نصرتی موفق احمد، کرامت امیرکلایی عبدالصمد، اورجی حسین. اثر تغذیه با ریز جلبک اسپیرولینا بر رشد، بازماندگی، کارایی رنگ‌پذیری و هضم‌پذیری رنگدانه در ماهی اسکار (Astronotus ocellatus). نشریه توسعه آبزی پروری. 1398; 13 (3) :119-133

URL: http://aqudev.liau.ac.ir/article-1-563-fa.html



دوره 13، شماره 3 - ( 7-1398 ) برگشت به فهرست نسخه ها
نشریه توسعه آبزی پروری Journal of Aquaculture Development
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 32 queries by YEKTAWEB 3991