اثر گیاه جعفری (Petroselinum sativum) بر شاخص رشد و بقای ماهی کوی (Cyprinus carpio)
|
نرگس مورکی*، شهرام دادگر، محمد صادق نادری |
|
|
چکیده: (4238 مشاهده) |
هدف از این تحقیق، بررسی اثر کاربرد گیاه جعفری (Petroselinum sativum)، به عنوان مکمل رشد با توجه به خواص آن، در جیره غذایی ماهی کوی (Cyprinus carpio) بر پارامترهای رشد، ضریب تبدیل غذایی و میزان بقا است. در این بررسی تعداد 180 عدد ماهی کوی با میانگین وزن 22/0 ±93/0 گرم با جیرههای غذایی به ترتیب حاوی 1/0، 25/0، 5/0 و 1 درصد جعفری، تغذیه شدند و گروه شاهد (C)، با جیره فاقد جعفری تغذیه گردیدند. نتایج نشان دادند که ماهیان تیمارهای تغذیهشده با جیره حاوی جعفری در شاخصهای رشد، تغذیهای و بقا نسبت به گروه شاهد در شرایط بهتری بودند، به طوری که بیشترین افزایش وزن (16/0±36/2 گرم)، افزایش طول (76/0±83/2 سانتیمتر)، میزان رشد ویژه وزنی(18/0±93/3)، میزان رشد ویژه طولی(79/0±72/4) و کمترین ضریب تبدیل غذایی (19/0±34/1) و همچنین بیشترین میزان درصد رشد روزانه) 29/0±9/3( مربوط به تیمار5/0 درصد جعفری در جیره پایه مشاهده شد، به-طوریکه این تفاوتها درحد معنیداری با گروه شاهد بودند (05/0P<). بنابراین میتوان چنین نتیجه گرفت که استفاده از 5/0 درصد پودر گیاه جعفری در جیره غذای ماهی کوی میتواند به عنوان مکمل رشد استفاده گردد. |
|
واژههای کلیدی: ماهی کوی (Cyprinus carpio)، گیاه جعفری (Petroselinum sativum)، پارامترهای رشد، مکمل غذایی |
|
متن کامل [PDF 951 kb]
(2357 دریافت)
|
نوع مطالعه: پژوهشي |
موضوع مقاله:
تخصصي دریافت: 1394/1/20 | پذیرش: 1394/1/20 | انتشار: 1394/1/20
|
|
|
|
|
ارسال نظر درباره این مقاله |
|
|