[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 13، شماره 2 - ( 5-1398 ) ::
جلد 13 شماره 2 صفحات 29-50 برگشت به فهرست نسخه ها
اثر جیره‌های حاوی سطوح مختلف آستازانتین برشاخص‌های تولید مثلی و رشد لارو ماهی طلایی (Carassius auratus)
بابک تیزکار، محمود بهمنی، همایون حسین زاده صافی، افشار ذوقی شلمانی، عسگر زحمتکش کومله، حمید منصف کسمایی
تحقیقات و آموزش کشاورزی
چکیده:   (433 مشاهده)
این تحقیق به منظور تأثیر استفاده از رنگدانه آستازانتین در افزایش راندمان تولید لارو ماهی قرمز در چهار تیمار و سه تکرار در زمستان 1393 انجام پذیرفت. به این منظور 12 حوضچه فایبرگلاس 4 مترمکعبی آماده ودرهر حوضچه 50 عدد مولد ماده طلایی با وزن متوسط 19/2±21/47 گرم در آذرماه رهاسازی شدند. چهار نوع جیره غذایی حاوی مقادیر صفر، 50، 100 و 150 میلی‌گرم در کیلوگرم غذا آستازانتین تهیه و به مدت 3 ماه براساس 5 درصد زی‌توده وزنی‌شان تغذیه شدند. در فروردین ماه سال 1394 مولدین ماده هر حوضچه با نرهایی که فقط از جیره شاهد تغذیه شده‌ بودند؛ بصورت انفرادی تلقیح شده و کلیه خصوصیات زیستی مولدین مورد بررسی قرار گرفت. در مرحله پرورش لارو، لاروهای تولید شده از هر تیمار در مخازن جداگانه‌ای نگهداری شده و میزان تغییرات وزنی لاروها در قبل و بعد از جذب کیسه زرده و همچنین ضریب چاقی و درصد بازماندگی لاروهای هر تیمار مورد بررسی قرار گرفت. همچنین خصوصیات ریخت‌شناسی لاروها شامل طول نوتوکورد، ارتفاع بدن و مساحت کیسه زرده در قبل و بعد از جذب کیسه زرده تعیین و مقایسه شد. نتایج کلی این تحقیق نشان داد که آستازانتین با غلظت 150 میلی‌گرم در کیلوگرم جیره در بسیاری از شاخص‌های مورد بررسی باعث بهبود خصوصیات تولیدمثلی مولدین، تخم‌ها و همچنین لاروها شده است و تخم‌های لقاح‌یافته و لاروهای حاصله از این تیمار درصدبازماندگی بیشتری داشته و باعث افزایش راندمان تولید می‌شوند. در نتیجه مقدار 150 میلی‌گرم در کیلوگرم آستازانتین در جیره برای ماهیان گرمابی توصیه می شود.
واژه‌های کلیدی: ماهی طلایی، تکثیر، لارو، کارتنوئید، آستازانتین.
متن کامل [PDF 879 kb]   (85 دریافت)    
نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: ۱۳۹۷/۳/۱ | پذیرش: ۱۳۹۷/۴/۲۰ | انتشار: ۱۳۹۸/۶/۱
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Tizkar B, Bahmani M, Hosseinzadeh safi M, Zoghi shalmani A, zahmatkesh Komle A, Monsef Kasmaii H. The effects of dietary astaxanthin on the physiological, growth and survival of gold fish larvae (Carassius auratus). 3. 2019; 13 (2) :29-50
URL: http://aqudev.liau.ac.ir/article-1-557-fa.html

تیزکار بابک، بهمنی محمود، حسین زاده صافی همایون، ذوقی شلمانی افشار، زحمتکش کومله عسگر، منصف کسمایی حمید. اثر جیره‌های حاوی سطوح مختلف آستازانتین برشاخص‌های تولید مثلی و رشد لارو ماهی طلایی (Carassius auratus). نشریه توسعه آبزی پروری. 1398; 13 (2) :29-50

URL: http://aqudev.liau.ac.ir/article-1-557-fa.html



دوره 13، شماره 2 - ( 5-1398 ) برگشت به فهرست نسخه ها
نشریه توسعه آبزی پروری Journal of Aquaculture Development
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 32 queries by YEKTAWEB 3991