تحقیقات و آموزش کشاورزی، مرکز تحقیقات وآموزش کشاورزی و منابع طبیعی گیلان، سازمان تحقیقات وآموزش کشاورزی، رشت، ایران، صندوق پستی: 41635-3394 ، btizkar@yahoo.com 2- موسسه تحقیقات بین المللی تاسماهیان دریای خزر، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، رشت، ایران، صندوق پستی: 3464-41635 3- موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، تهران، ایران، صندوق پستی: 6116-14155 4- مرکز تحقیقات وآموزش کشاورزی و منابع طبیعی گیلان، سازمان تحقیقات وآموزش کشاورزی، رشت، ایران، صندوق پستی: 41635-3394 5- موسسه آموزش وترویج کشاورزی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، تهران، ایران، صندوق پستی :96681-14578
چکیده: (2599 مشاهده)
این تحقیق به منظور تأثیر استفاده از رنگدانه آستازانتین در افزایش راندمان تولید لارو ماهی قرمز در چهار تیمار و سه تکرار در زمستان 1393 انجام پذیرفت. به این منظور 12 حوضچه فایبرگلاس 4 مترمکعبی آماده ودرهر حوضچه 50 عدد مولد ماده طلایی با وزن متوسط 19/2±21/47 گرم در آذرماه رهاسازی شدند. چهار نوع جیره غذایی حاوی مقادیر صفر، 50، 100 و 150 میلیگرم در کیلوگرم غذا آستازانتین تهیه و به مدت 3 ماه براساس 5 درصد زیتوده وزنیشان تغذیه شدند. در فروردین ماه سال 1394 مولدین ماده هر حوضچه با نرهایی که فقط از جیره شاهد تغذیه شده بودند؛ بصورت انفرادی تلقیح شده و کلیه خصوصیات زیستی مولدین مورد بررسی قرار گرفت. در مرحله پرورش لارو، لاروهای تولید شده از هر تیمار در مخازن جداگانهای نگهداری شده و میزان تغییرات وزنی لاروها در قبل و بعد از جذب کیسه زرده و همچنین ضریب چاقی و درصد بازماندگی لاروهای هر تیمار مورد بررسی قرار گرفت. همچنین خصوصیات ریختشناسی لاروها شامل طول نوتوکورد، ارتفاع بدن و مساحت کیسه زرده در قبل و بعد از جذب کیسه زرده تعیین و مقایسه شد. نتایج کلی این تحقیق نشان داد که آستازانتین با غلظت 150 میلیگرم در کیلوگرم جیره در بسیاری از شاخصهای مورد بررسی باعث بهبود خصوصیات تولیدمثلی مولدین، تخمها و همچنین لاروها شده است و تخمهای لقاحیافته و لاروهای حاصله از این تیمار درصدبازماندگی بیشتری داشته و باعث افزایش راندمان تولید میشوند. در نتیجه مقدار 150 میلیگرم در کیلوگرم آستازانتین در جیره برای ماهیان گرمابی توصیه می شود.
Tizkar B, Bahmani M, Hosseinzadeh safi M, Zoghi shalmani A, zahmatkesh Komle A, Monsef Kasmaii H. The effects of dietary astaxanthin on the physiological, growth and survival of gold fish larvae (Carassius auratus). JAD 2019; 13 (2) :29-50 URL: http://aqudev.liau.ac.ir/article-1-557-fa.html
تیزکار بابک، بهمنی محمود، حسین زاده صافی همایون، ذوقی شلمانی افشار، زحمتکش کومله عسگر، منصف کسمایی حمید. اثر جیرههای حاوی سطوح مختلف آستازانتین برشاخصهای تولید مثلی و رشد لارو ماهی طلایی (Carassius auratus). نشریه توسعه آبزی پروری. 1398; 13 (2) :29-50