[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]

میانگین پذیرش تا انتشار: 321.5 روز
____
..
:: دوره 13، شماره 4 - ( 10-1398 ) ::
جلد 13 شماره 4 صفحات 79-69 برگشت به فهرست نسخه ها
دل آرا سپهرفر* ، سید حسین حسینی فر ، علی جافرنوده
گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه ارومیه
چکیده:   (1474 مشاهده)
چکیده
این تحقیق به‌منظور بررسی اثر پروبیوتیک Pediococcus acidilactici و پربیوتیک Raffinos در جیره غذایی بر کارایی رشد و خصوصیات زیست‌شناختی تخمک و پارامترهای اسپرم شناختی در ماهی طلایی (Carassius auratus) انجام گرفت. بر این اساس در اواسط بهمن‌ماه، تعداد ۱۸۰ قطعه ماهی طلایی با میانگین وزنی ۱۸/۰± ۳/۲۶ گرم، پس از ۲ هفته دوره سازگاری در ۴ تیمار و هر تیمار با ۳ تکرار شامل: جیره تجاری (گروه شاهد)، غذای تجاری مکمل شده با P. acidilactici به میزان CFU/g ۱۰۷×۹/۰) تیمار ۱)، غذای حاوی Raffinos به میزان ۱۰ گرم بر کیلوگرم (تیمار ۲) و غذای تجاری حاوی ترکیبی از P. acidilactici به میزان CFU/g ۱۰۷×۹/۰ و پربیوتیک Raffinos  به مقدار ۱۰ گرم بر کیلوگرم (تیمار ۳) به‌طور تصادفی تقسیم شدند. دوره آزمایش ۹۰ روز به طول انجامید و نمونه‌برداری از ماهیان به‌منظور بررسی شاخص‌های رشد و شاخص‌های کیفی تخمک و اسپرم در پایان دوره آزمایش انجام شد. نتایج تجزیه‌وتحلیل داده‌های رشد نشان داد که میزان شاخص‌های افزایش وزن بدن، درصد افزایش وزن و نرخ رشد ویژه در تیمار سین بیوتیک اختلاف معنی‌داری با گروه شاهد داشت (۰۵/۰>P)، ولی در میزان شاخص‌های ضریب تبدیل غذایی، شاخص وضعیت و بقا در تیمارهای مختلف اختلاف معنی‌داری مشاهده نشد (۰۵/۰<P). همچنین آنالیز شاخص‌های کیفی تخمک و اسپرم نشان داد که میزان شاخص‌های تراکم اسپرم، اسپرماتوکریت و pH مایع سمینال در تیمارهای مختلف اختلاف معنی‌داری با هم نداشت (۰۵/۰<P)، ولی شاخص‌های طول دوره تحرک اسپرم، قطر تخمک و فضای زرده در تیمار سین بیوتیک اختلاف معنی‌داری با گروه شاهد داشت (۰۵/۰>P). بر اساس نتایج میزان جیره غذایی حاوی CFU/g ۱۰۷×۹/۰ پروبیوتیک و ۱۰ گرم بر کیلوگرم پربیوتیک موجب بهبود شاخص‌های رشد و خصوصیات زیست‌شناختی تخمک و پارامترهای اسپرم شناختی می‌گردد.

واژه‌های کلیدی: ماهی طلایی، تخمک، اسپرم، فراسنجه‌های رشد، مکمل غذایی
متن کامل [PDF 569 kb]   (456 دریافت)
دریافت: 1396/12/24 | پذیرش: 1397/3/7 | انتشار: 1398/10/1

نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

Download citation:
Send citation to:

sepehfar D, hoseinifar S H, Jafarnodeh A. The effects of singular or combined administration of Pediococcus acidilactici and Raffinos on growth performance and some biological characteristics of eggs and spermatogonal parameters in gold fish (Carassius auratus). JAD 2020; 13 (4) :69-79
URL: http://aqudev.liau.ac.ir/article-1-547-fa.html

سپهرفر دل آرا، حسینی فر سید حسین، جافرنوده علی. تأثیر استفاده مجزا و تلفیقی پروبیوتیک Pediococcus acidilactici و پربیوتیک Raffinos بر کارایی رشد و برخی خصوصیات زیست‌شناختی تخمک و پارامترهای اسپرم شناختی در ماهیان طلایی (Carassius auratus). نشریه توسعه آبزی پروری. 1398; 13 (4) :69-79

URL: http://aqudev.liau.ac.ir/article-1-547-fa.html

بازنشر اطلاعات
دوره 13، شماره 4 - ( 10-1398 ) برگشت به فهرست نسخه ها