تغییرات ترکیب اسیدهای چرب در طول نمو جنینی و لاروی ماهی کپور سر گنده Hypophthalmichthys nobilis
|
مناهل جیحون* ، مهران جواهری بابلی  |
گروه شیلات، واحد اهواز، دانشگاه آزاد اسلامی، اهواز، ایران |
|
چکیده: (3129 مشاهده) |
در این پژوهش تغییرات ترکیب اسیدهای چرب در طول نمو جنینی و لاروی ماهی کپور سر گنده Hypophthalmichthys nobilis موردبررسی قرار گرفت. نمونهبرداری از مراحل تخم لقاح یافته، تخم چشم زده، لارو کیسه زرده دار، لارو کیسه زرده جذب کرده و قبل از ورود به استخر انجام شد. شناسایی اسیدهای چرب بهوسیله دستگاه کروماتوگراف گازی انجام گرفت. نتایج نشان دادند که اسیدهای چرب اشباع (SFA) در طول دوره جنینی کاهش معنیداری یافت (05/0> P). اسیدهای چرب غیراشباع با یک پیوند دوگانه (MUFA) در طول دوره جنینی و لاروی کاهش معنیداری نیافتند. نتایج نشان داد که اسیدهای چرب امگا 3 و DHA در طول دوره جنینی ولا روی روند افزایشی و کاهشی را به ترتیب نشان دادند (05/0> P). در کل نقش انرژیزایی اسیدهای چرب اشباع در دوره جنینی و نقش ساختاری اسیدهای چرب غیراشباع با یک پیوند دوگانه و اسیدهای چرب غیراشباع با چند پیوند دوگانه در دوران جنینی و لاروی نشان داده شد.
|
|
واژههای کلیدی: اسید چرب، ماهی کپور سر گنده، Hypophthalmichthys nobilis، مرحله جنینی، مرحله لاروی |
|
متن کامل [PDF 673 kb]
(761 دریافت)
|
نوع مطالعه: پژوهشي |
موضوع مقاله:
تخصصي دریافت: 1396/5/5 | پذیرش: 1396/5/5 | انتشار: 1396/5/5
|
|
|
|
|
ارسال نظر درباره این مقاله |
|
|